V současnosti bych určitě tzv. “elitou národa” být nechtěl

Drahoš – jestli si ještě pamatujete?

Libor Čermák 
4.7.2018 blog autora 
Ne teda proto, že bych nechtěl být slavný a úspěšný. Ale proto, že tato fráze je bohužel v poslední době často politicky zneužívána. A tak ji považuji za současný “soudruhismus”. A být něčím po vzoru Drahoše fakt netoužím.


Co musíte udělat pro to, aby se o vás začalo říkat, že jste elita národa? Pravděpodobně byste měli být vzdělaní, slavní a úspěšní. Ale v posledních letech to však není zdaleka všechno.

Na to, aby o vás v médiích začali říkat, že jste elita národa, je ještě potřeba vyznávat tu správnou politickou ideologii. Vždyť k takové mediílní elitě národa se přece podle nich nehodí, abyste se například zastávali našeho současného pana prezidenta Miloše Zemana nebo kdybyste si dovolili kritizovat politickou ideologii zvanou “multikulturalismus”. Taková správná současná “elita národa” by tedy měla být i poslušná tzv. “pražské kavárně” a sorosovci ovládaným médiím.

Zkrátka a dobře frázi “elita národa” považuji za novodobý soudruhismus, tedy za politicky přivlastněné a zneužité slovo či frázi. A v takové sortě lidí po vzoru Kalouska nebo Drahoše, kde bych se dokonce musel navážet do našeho pana prezidenta nebo bych musel propagovat multikulturalismus, bych fakt být nechtěl.

A co víc, má to i historický důvod pro naši budoucnost! Možná, že teď je propagace multikulturalismu v prosorosovských médiích v módě. To, aby se o vás v současné době dobře mluvilo i jako o elitě národa, je třeba v těchto kruzích tzv. “leštit kliku” těmto elitářským ideologiím, jako je v současnosti například již ten zmíněný multikulturalismus. Ale teď si představte, že by to u nás časem s přistěhovalci z nábožensko-politických kultur s námi neslučitelných dopadlo skutečně tak, jako je tomu teď například v Německu, ve Velké Británii nebo ve Švédsku. Jsem přesvědčen, že naši potomci by všechny takové lidi, kteří tenkrát propagovali ten šílený multikulturalismus, určitě morálně odsoudili. A na takovéto černé listině našich potomků, mezi těmi, co se u nás teď snaží způsobit vzestup politicko-náboženských kultur s námi neslučitelných, fakt určitě zájem být nemám.