Po hromadném znásilnění migranty spáchala členka městské rady Haagu za stranu Svoboda Willie Dilleová sebevraždu

13. 8. 2018       yandexvesti
Členka městské rady Haagu, členka strany Svoboda, která vystupuje proti migrantům, 53letá Willie Dilleová spáchala ve středu sebevraždu, dva dny poté, co vystavila v sociálních sítích video, v němž tvrdila, že byla unesena a znásilněna muslimským gangem. Na předsmrtném videu působí Dilleová zmateně, neustále se nervózně rozhlíží.


Jak vyplývá z jejích posledních slov, gang migrantů pod vedením člena městské rady Haagu ze strany Jednota, salafisty Arnouda van Doorna, žádal od ní mlčení při debatě o migrantech v městské radě v Haagu. Jak řekla Willie, členové gangu migrantů, kteří ji znásilnili, požadovali respekt vůči Alláhovi a Arnoudu van Doornovi.

“Jen chci, aby svět znal pravdu. Byla jsem unesena, znásilněna, brutálně znásilněna skupinou muslimů, protože chtěli, abych mlčela v městské radě Haagu. Když skončili, řekli: “Respektujete Mohameda, respektujete Alláha, respektujete Arnuda”? A tehdy jsem věděla, kdo za tím je. Arnoud van Doorn, který je také v městské radě …, který mě nenávidí, strašně zlý člověk. Po té, co se to stalo, jsem to nikomu neřekla, jen jsem následujícího dne uskutečnila svou debatu”, uvedla na videu (15. březen minulého roku byl dnem parlamentních voleb) a dodala, že opouští politiku, protože se bojí, že někdo může ublížit jejím dětem. “Nemůžu s tím žít. Ženy vůbec nemají rádi. Já se jim vůbec nelíbím. Proto jsem se rozhodla skončit”.

Policie potvrdila, že Dilleová, která zveřejnila své video v sociálních sítích 6.srpna, 8. srpna spáchala sebevraždu . Bylo také uvedeno, že orgány ji opakovaně kontaktovaly.

“Během uplynulého období v souvislosti s incidenty, ke kterým, jak tvrdí, s ní došlo. Můžeme potvrdit, že paní Dilleová nikdy nepodala oficiální stížnost”, vysvětlila policie. “Z neznámých důvodů to neudělala. Také nám neposkytla podrobnosti o incidentu, abychom mohli zahájit vyšetřování”.

Holandský premiér Mark Rutte vyjádřil soustrast a dodal, že je v úzkém kontaktu se starostkou Haagu Polinou Krikkeovou a ministrem spravedlnosti a bezpečnosti Nizozemska Ferdinandem Grapperhausem.

Třiapadesátiletá Willie Dilleová byla vdaná a měla čtyři děti.

Pro Novou republiku vybrala a přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová