Vadí nebo nevadí?

Jiří Baťa
10. 8. 2018
Panu Matěji Rupertovi toto léto zřejmě nesvědčí, z horka má zřejmě přiliš přehřátý organismus (pokud to není stav trvalý), protože napsat, resp. kritizovat tuto naprosto nezávadnou, běžnou, lidskou a civilizovanou fotografii bývalého prezidenta Václava Klause, je naprostý kolaps úsudku a logiky. (ZDE)


Není od věci otázka, zda M. Rupert foto Klause a vedle stojícího amerického holiče Casebiera, zveřejnil se souhlasem jeho autora, tedy majitele fotografie, kterým je právě Kraig Casabieri, nebo ji svévolně zveřejnil bez jeho souhlasu, protože by tím de facto porušil jeho autorská práva. Za další, proč kritizuje obsah fotografie, což je výlučně záležitostí autora, který může fotit co chce, třeba holou ..del, protože to fotí pro sebe a ne pro potřeby nějakého pana Ruperta.

Nepochopitelné je, že Rupertovi vadí Klausova „obnaženost“! Jaká drzost, bývalý prezident a takto se necudně obnažovat. Opravdu by bylo zajímavé znát, co Rupertovi na „obnaženosti“ Klause vůbec vadí. Bývalý prezident Václav Klaus je dnes řadovým občanem, stejně jako je Rupert jen s tím rozdílem, že nezpívá a nedělá ze sebe debila, jako Rupert. Na důkaz toho, jak naprosto běžné a normální fotit se obnažený do půl těla svědčí fotky na www. expres.cz , kde jsou fotky daleko významnějších osobností, než je Klaus!Kdož ví, jak by na ně Matěj zareagoval – taková zvrácenost!

Je pan Rupert takový moralista, puritán, stydlín a outlocita, nebo je to jen nekontrolovatelný úlet, chtít být viděn a slyšen? ? Nebylo by od věci znát např.  jeho názor na provokativní pochody úchylů a pomatenců na tzv. Prag Pride, které oplývají úchylnostmi, perverznostmi až takřka veřejnými pornoexhibicemi. Nepamatuji, že by se „ctihodný“ či „útlocitný“ pan Rupert nad těmito skutečnostmi kdy nějak veřejně pohoršoval. V případě fota V. Klause s americkým holičem K.Casebierem (ten je údajně Rupertův dvorní holič) se chtěl možná zpěvák veřejně zviditelnit, což se mu podařilo víc, než si asi představoval, protože se de facto znemožnil. Kdož ví, třeba mu přišlo líto, že není na místě V. Klause. Dnes je vůbec ze strany těchto rádoby umělců v módě se nějak veřejně angažovat, jen není zřejmé, proč se v tomto případě zabývá osobou V. Klause, který do dnešní politiky zasahuje jen zcela minimálně, mimořádně a v podstatě bez většího či žádného vlivu.

To „uvědomělí“ umělci jako v poslední době pánové Klus nebo Hutka vědí, na koho házet špínu, s kým nemluvit, koho přehlížet, kde se nevystupovat, koho by nejraději už viděl pod kytičkami. Aktivita pana Ruperta jen dokazuje, že jim, „rádoby umělcům“ v poslední době nějak často „cáká na maják“ a z pocitu méněcennosti a ztráty popularity se uchylují k takovým psychickým a morálním úletům. Zda aféra s foto a obnaženým Klausem panu Rupertovi nějak zvedla sebevědomí a posílila jeho ego, ví jen pánbůh. Že by si tím snad zvedl popularitu, o tom se dá také celkem úspěšně pochybovat. To je ovšem jeho problém a naše zbytečná starost.