Červený knoflík a jiné hračky

Jiří Jírovec
22. 9. 2018
Svět je v rukou šílenců. Tedy vůdců, kteří mají na dosah ruky kufřík s červeným či jakým knoflíkem. Míra jejich šílenství se mění s úhlem pohledu. Ten určuje kdo je náš a kdo jejich zkurvysyn. Může se tak jevit Trump, Putin, Kim i těch několik dalších vládců v zemích, které mají zbraně hromadného ničení. Atomovou bombu vymysleli vědci. Záhy po Hirošimě a Nagasaki začali varovat před svým vynálezem, protože se obávali, čemu může jejich “dítě” sloužit.


Jenže kam s rozumem na zelené a jiné duté mozky. Ty si nenechají vzít nádhernou hračku, která slibuje ovládnutí světa.

Pro generály není větší potěšení než pozorovat masu ke všemu odhodlaných a použitelných vojáků, která jako jeden muž drží kvér při těle a předkopává špičky bot do předpisové vzdálenosti a výšky. Taková jim jednou vyhraje jejich slavnou válku.

Večer 21.9. 2018 byla v Praze bouřka. Druhý den zaplnily hromy a blesky první stránky medií, přestože šlo jen o několik domů a zaplavených sklepů. V této malé české hrůze takměř zapadla zpráva že američtí generálové mají inovovanou zbraň, pumu B61-12.

Ta údajně umí víc než její starší sourozenci, takže se podstatně rozšiřuje možnosti jaderného útoku:

“Zvládne všechny typy útoků, nabízí možnost ještě mnohem menší síly exploze, a také menší množství jaderného spadu po explozi […] velmi přesně zasáhne cíl a prorazí zemi (a může zaútočit) na vysoce cenný cíl, který je ukrytý hluboko v zemi, aniž by přitom došlo k větší devastaci či zamoření na povrchu. Jaderná exploze v zemi má rovněž vyšší účinnost, s níž přenáší energii exploze do ničivé síly. Cíle, které byly doposud prakticky nenapadnutelné, se tak rázem ocitly v ohrožení”.

No řekněte sami, není to skvělé? Shodíme jich pár na Moskvu, možná na Petrohrad a na zákeřně skryté podzemní bunkry. Dalších na Kima v rámci denuklearizaze jeho země a ještě jich spousta zbyde na další darebácké státy. Americké letectvo by jich mělo mít v dohledné době 400 až 500.

Tvrdí to původní zpráva:
(https://vtm.zive.cz/clanky/nova-americka-jaderna-puma-zmeni-strategii-boje/sc-870-a-195093/default.aspx?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu)

Je napsána bez emocí, jako by šlo o to, že někde vaří nové pivo.

Můžeme se utěšovat, že to všechno uvidíme jen v televizi, že k nám nepřijdou uprchlíci pro sociální dávky a že se to nestane ještě za Babiše.