Odkaz “Mnichova”

Ivan David
30. 9. 2018   (vystoupení na demonstraciu příležitosti 80. výročí “Mnichova”)
Mnichov pro nás zůstává symbolem zrady spojenců. Čím jejich zrada rozšiřuje naši zkušenost? Mělo by pro nás být trvalým poučením, že spojenecká smlouva se snadno stane cárem papíru. Státy kladou svoje zájmy, tedy zájmy korporací, které je ovládají, nad zájmy kohokoli jiného, tedy samozřejmě i nás. Žijeme ve strategicky významném srdci Evropy a ti kteří se tváří jako spojenci od nás budou vždy chtít, abychom jim nepřekáželi, byli pevnou hrází proti těm druhým a  vždycky nás ochotně nechají za svoje zájmy padnout.


Další poučení, které bychom si také připomínat je pátá kolona a kolaboranti, všechny ty prodejné duše, které chtějí vždycky být na straně vítězů i proti vlastnímu národu. I dnes tu máme víc než dost těch, kteří nás po kouskách prodávají. V politických stranách, v zastupitelských orgánech. Jsou všude tam, kde se rozhoduje o našem osudu. Mluví o našich závazcích, ale plnění těch jejich od nich neočekávejme.

Proti velké cizí síle nemáme sami šanci, ale vlastních parazitů a zrádců se zbavovat můžeme a musíme, abychom nebyli příliš snadným soustem.

Národ přežil válku, protože si uchoval vědomí vlastní pospolitosti. Musíme se starat sami o sebe jako politický národ a nesmíme si nechat vnutit tvrzení, že neexistujeme.

Je rozumné prospívat jiným, pokud to prospívá i nám. Proto máme migrantům pomáhat, aby nemigrovali. Vyloučeným, aby se dovedli postarat o sebe a byli pro společnost uplatnitelní. Teroristům, aby nebyli teroristy, a pokud by nesouhlasili, aby nebyli vůbec.

Měli bychom dodržovat a prohlašovat zásadu, že cizí nechceme a svoje si vzít nedáme.

Pokud nebudeme takto uvažovat stane se nám znovu, že budeme zrazeni, protože jsme zradili i sami sebe.

Starejme se o sebe, o svoje zájmy, o vlastní zdatnost, protože osudová jednání o nás bez nás stále probíhají a háchové a moravcové jsou stále připraveni nás zachraňovat.

– – –