Ve Zprávičkách: D na dětském kanále ČT slyšíme lži: Pásmo Gazy okupují „zlí Izraelci“; zatímco pořad “Průkopníci zítřka”, oficiální palestinské televize Hamásu, učí pravdu o “světové vládě islámu”

Břetislav Olšer
23. 9. 2018      Rukojmí
O co v napůl lživé reportáži ve Zprávičkách: D na dětském kanále ČT přesně šlo? „Teď se podíváme do dnešních škol na Izraelem okupovaném území Palestiny. Jejich žáci se obávají, že je nebude mít kdo učit. Peníze na školství dosud darovaly bohatší západní země a rozdělovala je OSN. Spojené státy americké ale letos žádné peníze neposlaly. a ty teď palestinskému školství chybějí,“ říká moderátor – presstitut.


A uvádí tak půlminutovou “reportáž” Blanky Závitkovské, která zná Izrael a Pásmo Gazy asi jen !z ponorky přes kalnou vodu”. Ukazuje, jak údajně 100 tisícům palestinských dětí v pásmu Gazy začal školní rok, ale jejich ředitelé nemají peníze na výplaty pro 22 tisíc učitelů a  chybí též prostředky na učebnice i pomůcky. Malá Ranin si pak stěžuje:
Výsledek obrázku pro zprávičky ČT„Rodiny nemohou koupit dětem věci do školy, knihy a oblečení, přesto se chceme učit co nejlíp, abychom znalostmi mohli lépe čelit okupaci.“ Takže polopaticky řečeno děti nebudou v dospělosti stavět domy, zahrady, nebudou vyrábět kosmické rakety. Zato budou dobře bojovat s židy. Budou stavět bunkry, rakety, jež pak budou střílet na židovské a  křesťanské, ale i muslimské obyvatele Státu Izrael.

Byl jsem v Pásmu Gazy a vím, že situace kolem sporů Izrael vs. Palestina je složitá. Samotné Pásmo Gazy je pak dlouhodobě konfliktním prostředím, ve kterém umírají lidé – a to kvůli různým střetům a demonstracím. (Když je Hamásem, spáchán úspěšný atentát na Izraelce a jsou mrtví, v Gaze se oslavuje; děti s napodobeninami kalašnikovů dostávají bonbóny…) Od konce března tak zahynulo na 170 Palestinců, patřících však ke světem uznávaným teroristům palestinskému hnutí Hamás.
Výsledek obrázku pro olser islám děti„Faktem je, že Gaza je palestinská autonomní oblast, spravovaná militantní nedemokratickou vládou vojensko-politické organizace Hamás. Izrael se z ní zcela stáhl a jen se brání raketovým útokům odtud. ČT ovšem dětem vštěpuje obrázek Izraele jako okupanta a USA jako lakomce. Prosím ČT, aby se aspoň na dětech zdržela politické propagandy,“ okomentoval „déčko“ i bývalý europoslanec Petr Mach. (Dodávám, že za loňský rok bylo vystřeleno na Izrael přes 4000 tisíce palestinských raket…)
Fakt, že Hamás vyplácí vrahům Izraelců doživotní rentu několikanásobně převyšující učitelský plat, ani to, že v Gaze žádní „izraelští okupanti“ nejsou, se už z této srdceryvné české “nalejvárny” nedozvíte. „ČT Déčko je veřejnoprávní stanice určená dětem od čtyř do dvanácti let.
Pořad Zprávičky dětem vypráví o školácích z Gazy, kteří se chtěli učit co nejvíc, ‚aby mohli znalostmi čelit okupaci‘, ale jejich ředitelé nemají dost peněz na platy učitelů, protože USA zastavily dotace. Faktem je, že Pásmo Gazy je palestinská autonomní oblast, spravovaná militantní nedemokratickou vládou vojensko-politické organizace – teroristického Hamásu.
Výsledek obrázku pro zprávičky ČTA nyní, kdy už po sedmi desítkám let došlo USA, resp. dnes prezidentu Donaldu Trumpovi, že jejich humanitární pomoc Palestinci nevyužívají pro humanitární činnost, ale pro přípravu a výchovu nové generace teroristů a bojovníků proti Západu a Státu Izrael, pak vyčůraní Palestinci věří, že Evropská unie je nenechá na holičkách, nahradí americkou pomoc a bude dál pokračovat ve financování palestinského vzdělávání k nenávisti.
O českých televizních programech ČT o „zlých izraelských okupantech“ Pásma Gazy: http://www.rukojmi.cz/clanky/6814-prosim-ct-aby-se-aspon-na-detech-zdrzela-politicke-propagandy-nejen-petr-mach-je-zdesen-zahranicni-zpravou-kterou-ct-predlozila-tem-nejmensim
A jak se naopak vede televizním pořadům pro děti v Palestině? Pro jeden palestinský učební program se hodilo i zneužívání postaviček z  televizních bajek k politické agitaci, jak to činili Palestinci se svým Mickey Mousem Jmenoval se Farfur a byl hvězdou pořadu pro děti zvaného “Průkopníci zítřka”, který vysílala oficiální televize Hamásu (al-Aksa TV).
Výsledek obrázku pro televize al aksá pro dětiFarfur a jeho spoluuvaděčka Saraa učili děti o důležitosti pití mléka a přitom využívali každé příležitosti, aby jim připomněli něco o  nadřazenosti islámu, o nenávisti k Izraeli a USA či o podpoře “odporu”, což je palestinský eufemismus pro terorismus. Říkali dětem, že se musí pětkrát denně modlit v mešitě, dokud nebude nastolena “světová vláda pod vedením islámu”.
“Budu pokračovat ve Farfúrových stopách,” slibuje Nahul – nová hrdinka dětského pořadu z dílny Hamásu… Foto: memri.org…
Hovořili pisklavými hlásky o Izraeli jako o “utiskovatelské vetřelecké sionistické okupaci”, které musejí děti “odporovat”. Saraa oznamuje, že po smrti se budou muset děti zodpovídat Alláhovi z toho, co udělaly nebo neudělaly pro mešitu al-Aksa v Jeruzalémě a pro palestinské vězně. Farfúr byl legrační a zábavný, když si přeříkával seznam světových vůdců a štěbetal před lety rovněž o tehdejším prezidentu USA:
“Zvítězíme, Bushi! Zvítězíme, Condoleezzo! Zvítězíme, Šarone!” Pak, aniž by vypadl z rytmu, zavtipkoval, “Áá, Šaron je přece už mrtvý…” Nic však netrvá věčně; kritika mickeymousovského klona sílila a tak ho televize Al-Aksa nechala zmizet. A udělala to stylově, po islámsku. V  posledním díle upískaný palestinský hlodavec zemřel jako „šahíd“ – mučedník.
Což tak Palestinci,  vzít si vzor z italské školní jídelny: https://www.youtube.com/embed/ JNgCM7zp30M?version=3&start=1& end=198&autoplay=1&hl=en_US& rel=0
Výsledek obrázku pro televize al aksá pro dětiVysílání Hamásu šlo však dál a zaútočilo na malé děti plyšovým zajícem, který jakoby z oka vypadl americkému Bugs Bunnymu. Tento zajíc ale vybízí k mučednictví a k likvidaci dánského karikaturisty. Malá moderátorka Sára se zajícem probírala, jak zbavit mešitu Al-aksá “nečistých Židů”. Zajíc se také radikálně postavil proti dánskému kreslíři. “Jestli se to ještě jednou stane, zemře. Kousnu ho a sežeru,” kasal se zajíc a vyzval k bojkotu dánského a izraelského zboží.
Propaganda Hnutí islámského odporu (Hamás), učící palestinské arabské děti od malička nenávisti, dosáhla nového vrcholu. TV Ak Aksá v Gaze před rokem odvysílala hrůzostrašný dětský pořad, ukazující hloubku nenávisti islamistů k Západu, stejně jako muslimské odhodlání ovládnout svět. Show ukazuje dítě, které proniklo do Bílého domu a vyhrožuje, že zabije prezidenta USA. Když ten zavolá svoji ochranku, dítě mu řekne: „Nejsou tu žádné stráže a tví lidé prohráli. Musím se ti pomstít, tímto mečem islámu, prorokovým mečem Al-Battar!“
Výsledek obrázku pro olser islám dětiBush sám začne plakat, prosí o milost a nabízí dítěti hračky, jídlo a  návštěvu Bílého domu. Chlapec poté řekne: „Jsi nečistý Bushi, a proto nemáš v Bílém domě co dělat, protože se změní na velkou mešitu pro národ islámu.“ Kluk také vysvětluje, že má v úmyslu Bushe zabít stejně „jako Mu’az zabil Abu Lahaba“, čímž má na mysli smrt odpůrce Mohameda, popsanou v Koránu. Dítě poté opakovaně bodá do Bushovy loutky a show končí tím, že chlapec s uspokojení prohlašuje: „Ach, zabil jsem ho…“
Co se v mládí naučíš…
Pořad “Mladí bojovníci” v hamásovské televizi Al-Aksá uvedl rovněž pořad oslavujícího matku, sebevražednou atentátnici. Žena v dokumentu se připravuje k bombovému útoku, přičemž ignoruje své děti, které se jí ptají, co dělá. “Mami, co to máš v ruce? Hračku, nebo dárek?“ ptá se dcera. Když se později dozví o sebevražedném útoku, dojatá zpívá: “Teprve teď chápu, co bylo důležitější než my.“
Atentátnice Rím Rijašiová na hranici mezi Pásmem Gazy a Izraelem zabila čtyři lidi. Moderátorka Al-Aksá pak pronesla: “Pro okupanty máme vzkaz, že budeme následovat učení této mučednice, dokud naši vlast neosvobodíme z vašeho nelegitimního sevření.“ Je běžně známý pohled na maličké Palestince, jak oděni do hamásovských úborů a šátků sebevrahů mají na sobě také opravdové kalašnikovy a granáty, čímž prezentují své odhodlání umřít za svoji svobodu v boji proti Izraelcům.
Podle psychiatra z Pásma Gazy Ejáda Sarradže v průzkumu mezi dětmi ve věku 12 a 14 let odpovědělo 36 procent chlapců, že chtějí být mučedníky, a totéž chtělo i 17 procent děvčat. Dnes myslím na to, jak budou z palestinských škol vycházet další adepti mučednictví, když je zavedena výuka zacházení s nejrůznějšími zbraněmi. Ihned po telavivském útoku se začalo v Pásmu Gazy oslavovat, zpívat, tančit a na oslavu teroristického útoku byly dětem rozdávány cukrovinky. Zprávu o  útoku v Tel Avivu rozhlašoval ampliony z mešit muezzin, který jinak svolává muslimy k pěti denním modlitbám…

Pohled na Ramalláh… Snímek Břetislav Olšer
Měl jsem možnost vidět v Gaze palestinské děti s replikami kalašnikovů či opásané naštěstí jen napodobeninami sebevražedných náloží. Velmi vlastenecké způsoby. Palestinští školáci se totiž přímo učí, jak střílet se samopaly, házet granáty a odpalovat výbušná zařízení. Je to součást programu, jež ministerstvo školství Hamásu vložilo do učebních plánů. Proto úředníci Hamásu přidali lekce ”Futuwwa” do školních učebních plánů už loni v září.
Pro 37 tisíc palestinských hochů mezi 15 a 17 lety to znamená, že se musí vyškolit v novou generaci mužů pro boj s Izraelem. Ministr školství Mohamed Syam uvedl, že by se program Futuwwa mohl příští rok rozšířit i  do dívčích škol. “Neprovádíme ve školách vojenský výcvik, jen šíříme informace,” tvrdí… Ismáíl Haníja, který je předsedou vlády Hamásu v  Pásmu Gazy, řekl, že děti budou v této škole připravovány k “osvobození Palestiny”. Futuwa znamená Sufi, což je islámská ctnost, která má některé podobnosti s rytířskými činy. Je přirovnávána k Hitlerjugend…
Proč nemají Palestinci svůj stát? http://www.rukojmi.cz/clanky/4838-byl-to-pred-sto-lety-jen-obycejny-dopis-balfoura-lordu-rothschildovi-ktery-vsak-chytl-britskeho-ministra-zahranici-za-slovo-a-byl-z-toho-dokument-o-zrizeni-narodni-domoviny-pro-zidovsky-lid-v-palestine

Výchova palestinských dětí k likvidaci Izraele začíná už od malička to dosti tragicky; teroristé si je pro začátek berou jako rukojmí tím způsobem, že si své střelecké hnízdo umístí ve škole, nemocnici nebo na balkoně obytného domu. Zásadní je však de facto mikroskopická rozloha státu Izrael a počet jeho obyvatel ve srovnání s muslimským světem resp. proti nečekaným sebevražedným atentátům se těžko brání. Proč tedy Izraelci zabíjejí palestinské děti? Protože, aniž to tuší, jsou nezletilci živými štíty pro teroristy.

Dostat se do Pásma Gazy bylo snadné – využít cestovky Alternative Tours – Experience Palestine… reprofoto autor

Zcela vědomě Hamás nechává chodit děti do škol a školek, kde má svá odpaliště raket, neevakuuje nemocnici ani mešitu, kde končí či  začínají pašerácké tunely, nevystěhuje rodinu z bytu, na jehož balkoně má kulometné hnízdo. Čím víc mrtvých dětí, tím má Hamás větší reklamu. Morbidní, ale krutě pravdivé. Ke všemu to nejsou Izraelci, ale američtí politici, kdo pro neuskutečnitelný mír na Blízkém východu nutí Izrael, aby z vězení propouštěli palestinské vrahy s židovskou krví na svých rukách na svobodu.
Jak je to s palestinskými dětmi, co je sionisté vraždí? V Pásmu Gaza se měří úroveň školního zařízení ne podle toho, jak vzdělaní z ní odejdou její žáci, ale kolik portrétů “hrdinů” visí na chodbách těchto škol, kolik zdejších “házečů kamení” (intifáda – vzpoura kamení) se nechalo za svatou věc islámu při sebevražedné explozi zabít. A kdo z  nich při atentátu zabije víc nenáviděných Izraelců, ten bude oslavovanější…
Ve škole pak děti zpívají: “Slyšíte svist kamenů? Je to hlas hněvu. Drobné dlaně nesou kameny, dávající vyzvání útočníkům. Je tam i  mučedník Muhammed, všichni ho vidí, otec ho chrání, matka vidí jeho smrt. Jeho krev vyzývá ke svaté válce. Dáme krev i život za Jeruzalém…” Měl jsem možnost vidět palestinské děti s replikami kalašnikovů či opásané naštěstí jen napodobeninami sebevražedných náloží.
Jediné relativní pozitivum vraždění teroristů Islámského státu – sjednotili úhlavní nepřátele Izraele: http://www.rukojmi.cz/clanky/497-jedine-relativni-pozitivum-vrazdeni-teroristu-islamskeho-statu-sjednotili-uhlavni-nepratele-izraele
“Neprovádíme ve školách vojenský výcvik, jen šíříme informace,” tvrdí palestinský ministr školství Mohamed Syam … Děti, které ještě žijí a čekají na svůj “šťastný los” při výběru mezi sebevrahy, ve svém věku dvanácti let tvrdí, že hlavní boj do poslední kapky krve s židovskými satany teprve nastane a neskončí dřív, dokud zcela Izrael nezničí. Jeruzalémský mufti má na dětské házeče zcela jasný názor:
Foto: Reuters…
“Je těžké to vyjádřit slovy. Není pochyb, že dítě-mučedník předpokládá, že nová generace a jeho nástupci budou v tomto poslání dál pokračovat. Čím je mladší mučedník, tím je větší a tím víc si ho vážím…” A muftí dodává: “Jeden chlapec napsal na kousek papíru své jméno ještě těsně předtím než zemřel: Mučedník Muhammad. A takové lístky si dávají do svých kapes všichni, aby se vědělo, kdo že se to stal opěvovaným hrdinou, kterého čeká svatba v nebi,” rozplývá se muftí nadšením, z něhož naskakuje husí kůže
“Proto palestinské matky kvůli svobodě ochotně obětují své syny. Je to skvělá ukázka, jak velká je jejich víra. Mluvil jsem s jedním mladým mužem, který mi řekl: Chci se oženit s krásnými černookými nebeskými ženami. Téhož dne se stal mučedníkem. Jsem si jistý, že jeho matka byla naplněna radostí z jeho svatby v nebi. Takovému synu sluší taková matka…”
Cestou po telavivském nábřeží jsem minul středisko vodních sportů, jehož součástí byla i diskotéka Rasija. Byla… Jednoho letního večera roku 2001, kdy se u vchodu tísnily stovky mladičkých, tance a hudby dychtivých Izraelců, většinou z rodin ruských přistěhovalců, vešel do davu omladiny šílený palestinský sebevrah s dynamitem kolem pasu, který vzápětí odpálil. Nechal tak pro satanskou hudbu roztrhat sebe i  jednadvacet bavících se chlapců a dívek, sto dalších výbuch těžce zranil.
Pomník dětským obětem sebevražedného atentátu v diskotéce Rasija na nábřeží Tel Avivu… Snímek Břetislav Olšer
Vedle místa tragédie byl postaven pomník obětem. Když jsem tady byl naposled, k nebi ještě dál ponuře trčela polorozbořená střecha explozí zničeného tanečního sálu. Zastavil jsem se před otřesným dílem zkázy a v  písku u svých nohou jsem zahlédl žárem do černa osmahlou minci. Izraelský šekel; asi tam zbyl jako němý svědek krutého pekla. Možná právě touto mincí se jedna z obětí zrovna chystala zaplatit. Stál jsem zádumčivě u pomníku obětí a s pietou přemýšlel o pomíjivosti života a  také o sobě, jak je vše nejisté, když neznáme den ani hodinu své zkázy.
Jak z této polízanice ven? Dokázat si odpovědět na dvě zásadní otázky: Kde jsou muslimové nešťastní: Nejsou šťastní v Pásmu Gazy, nejsou šťastní v Egyptě, nejsou šťastní v Libyi, nejsou šťastní v  Maroku, nejsou šťastní v Íránu, nejsou šťastní v Iráku, nejsou šťastní v Jemenu, nejsou šťastní v Afghánistánu, nejsou šťastní v Pákistánu, nejsou šťastní v Sýrii, nejsou šťastní v Libanonu, nejsou šťastní v Jordánsku, nejsou šťastní v Bahrajnu…
Tak potom kde jsou šťastní?  Šťastní jsou v Austrálii, šťastní jsou v  Anglii, šťastní jsou ve Francii, šťastní jsou v Itálii, šťastní jsou v  Německu, šťastní jsou ve Švédsku, šťastní jsou v USA, šťastní jsou v  Norsku, šťastní jsou Kanadě, šťastní jsou v Dánsku, šťastní jsou v  Nizozemsku… Prostě jsou šťastní v každé zemi, která není muslimská.
Afrika a důvod tamní migrace do Evropy; kolik jich přibylo během těchto vteřin: http://populace.population.city/world/af
V Izraeli je povinná vojenská služba i pro ženy… Snímek z archivu autora…
A koho z toho viní? Paradoxně neviní islám, ani svoji zemi, neviní ani sami sebe; viní země, v nichž jsou šťastní. A aby toho nebylo málo, snaží se tyto země změnit, aby byly jako země, odkud sami přišli a v  nichž nebyli šťastní… A evropské perspektivě v rámci současného největšího stěhování národů po 2. sv. válce třikrát Nazdar…Nazdáááár… Doktor Chocholoušek by zajásal…
USA opravdu jako lakomec? http://www.rukojmi.cz/clanky/zahranicni-politika/3810-zakon-palestinske-spravy-zarucuje-vsem-palestinsko-arabskym-veznum-za-vrazdeni-nebo-planovani-vrazdeni-izraelcu-mesicni-duchod-12-000-sekelu-60-000-ceskych-korun
Výsledek obrázku pro olser islám dětiNakonec trochu černého humoru: První den po  letních prázdninách, v páté třídě jedné berlínské základní školy učitel kontroluje přítomnost žáků: „Mustafa El Ekh Zeri.“ „Zde.“ „Achmed El Cabul.“ „Zde.“ Kadir Sel Ohlmi.“ „Zde.“ „Mohammed End Ahrha.“ „Zde.“ „Mi Cha Elma Yer.“ Ticho … „Mi Cha Elma Yer.“ Nikdo se nehlásí … „Ješte jednou – Mi Cha Elma Yer!“ V zadní lavici vstane chlapeček: „To bych mohl bejt asi já, ale čte se to Michael Mayer.“
Inu, tak jsme se právě dozvěděli, jak nejsledovanější české médiem bezostyšně lže našim dětem, když ve Zprávičkách na dětském kanále ČT slyšíme. Že Pásmo Gazy okupují „zlí Izraelci“; zatímco pořad “Průkopníci zítřka”, oficiální palestinské televize Hamásu učí o “světové vládě islámu”. Ovšem ouha, v Gaze totiž nejsou žádní zlí Izraelci; doporučuji Blance Závitkovské to, co jsem učinil já sám, když jsem Pásmo Gazy navštívil… http://olser.cz/11128/v-islamisticke-propagande-jasne-plati-zvrhle-heslo-zadne-mrtve-decko-nesmi-prijit-nazmar/

http://www.youtube.com/watch?v=o37GHxeRqGA&feature=player_embedded