Američané si na Rusku vylámou zuby

Sergej Sudakov 

26. 10. 2018 Outsidermedia
Z vystoupení Sergeje Sudakova v pořadu Dmitrije Kulikova a Olgy Podoljan „На самом деле“. Spojené státy před lety přijaly jakousi dlouhodobou strategii boje proti Rusku. Bylo to velmi logické, protože měli za to, že mají konvenční zbraně – supermoderní rakety – schopné zničit celý náš obranný systém – radiolokaci i systémy startu balistických raket, čímž se staneme bezzubými, neschopnými odvety, takže žádná jaderná válka nebude a oni si budou moci diktovat podmínky. Ukázalo se, že je to fake, na základě kterého oblbují země střední Evropy jako Polsko, Českou republiku, Rumunsko, aby si nechali na své území nainstalovat baterie raket s konvenčními raketami, které doletí na území Ruska a způsobí mu takové škody, že nedokáže použít zbraně jaderné.


Teď začali procitat. Oni se velmi smáli Putinově prezentaci 1. března – „jaké krásné animované filmy to Kreml ukázal“. Uběhla nějaká doba, oni si tu animaci prohlédli pořádně a ukázalo se, že jde o skutečnost, která zásadně mění rovnováhu sil. Podobně to probíhalo u našich „liberálních“ kruhů – zkrátka, každý má svoje brýle…

Teď máme skutečně dočasnou převahu a náskok – cca 5 až 7 let. Mám na mysli především hyperzvukové rakety, jejich naváděcí systém. Problém Američanů nespočívá v raketách samých, ale právě v systému navádění na cíl. Američané se nás snaží vyprovokovat hrozbou rozšíření raket středního a malého doletu, čímž přiznávají připravenost instalace těchto raket co nejblíže našim hranicích – na území bývalých socialistických zemí – a tyto rakety jsou namířeny na nás. Myšlenka je velmi jednoduchá a vychází z předpokladu, že Rusko nikdy nepoužije jaderné zbraně jako první. Je tu ale cena inovace.