O myších a krysách

Jiří Jírovec
22. 10. 2018

Myš která řvala prostřednictvím komika Sellerse, byla filmová legrácka. Když se sejdou u Moravce čeští politici, aby si zaběsnili kolem Saúdské Arábie a rozlévali žluč směrem k Rusku, je to tragédie. Hlupáctví mocných vždy vede k dalším. Mluvilo se o zavražděném novináři, který se znelíbil Saúdům, protože proti nim psal. Tak byl, podezřele blbým způsobem, zprovozen ze světa. 


Zdá se, že tajné služby jsou infikovány virem ruského primitivismu. Zase na skok přijeli jacísi agenti, bez knírů a jiných maskovacích prostředků, aby byli dobře k zachycení v prostoru a čase.

Pokud časový údaj zafalíruje, vynoří se jiné osoby, které to či ono mohly spáchat. Další mužické pravidlo je: Čím důležitější cíl, tím služebně vyšší tajný agent vyrazí do akce. Nakonec někoho zavraždí sám Putin.

Měli bychom odvolat velvyslance ze Saúdské Arábie zaznělo u Moravce. To se snadno řekne, jenže… Saúdi jsou teď kamarádi s Izraelem proti Íránu a tak potřebné vztahy nelze rozbourávat.

A sankce? Dejte pokoj. President Trump dal jasně najevo, že by neprodej amerických zbraní poškodil Washington víc než Rijád. Když něco podobného řekne český president o sankcích proti Rusku, je oheň na střeše.

Na Rusko se musí tvrdě. To víme již od dob Kocába, který vypoklonkoval jejich armádu z Československa. Na kolena je srazit, aby se po nich připlazili do Prahy a omluvili se za srpen 68. U Moravce to zmínil bývalý ministr zahraničí Zaorálek.

Byl by to překrásný svět, kdyby v něm platilo známé “padni, komu padni”.

Pak bychom mohli hrozit sankcemi třeba USA a Británii, jestliže se Bush jr. s Blairem nevydají s omluvou do Iráku, Albrightová na kolenou nepoplazí, aby v Srbsku a Iráku žádala o odpuštění za zvěrstva s nimiž souhlasila a americký zástupce neprojevil lítost v Panamě a Afghanistánu. Atd, atd, atd.

To jaksi nejde a tak si české myši vylévají vztek na Vondráčkovi, který se přifařil k jakési parlamentní delegaci, jel s ní do Ruska a tam se sešel se svými ruskými protějšky z Dumy. No hrůza.

Spíš krysy než myši z pirátské lodi chtějí tento potenciální zločin dostat na jednání Sněmovny. Babiš jim to blahosklonně odkývl, protože ví, že se “kluci” budou několik hodin historicky znemožňovat.

ANO možná, že na oplátku navrhne, aby se jednalo o (pirátských ?) udáních k EU, podle nichž jsou dotace zneužívány ve prospěch Agrofertu. Předseda Bartoš totiž naznačil, že to to může vést k zastavení dotací z EU. Ale proč ne, když jde o tuhletu morálku.

V neděli večer (21. 10. 2018) byl v ČT rozhovor s novým ministrem zahraničí. Byla to cimrmanovská přehlídka zbytečných otázek (viz Vražda v salónním kupé). Nemohl říct nic jiného než že v Afghánistánu bojujeme za svoji svobodu a že musíme podporovat mise spojenců.

Moderátor, kdyby byl nezávislý, se mohl zeptat, co nám je do neokolonialistických zájmů Francie v Mali, mohl namítnout, že neokolonialistická válka v Afghánistánu trvá již 17 let, že od vojenského zásahu SSSR uplynulo celých 40 let (Brzezinski se chlubil, že se v podařil záměr zorganizovat Rusům jejich vlastní Vietnam) a pokračovat směrem k Trachtově šrapnelu: Ty že máš nějaký vlastní názor? Hovno, Petříčku, hovno máš.