Proběhly nějaké volby. No a co?

Vladimír Balhar
26. 10. 2018
Proběhly volby, voliči naházeli za okázalého nezájmu voličů do uren jakési papírky, někdo je nějak sečetl, nikomu není divné, že čtyři strany mají stejný počet hlasů, na základě výsledků voleb vznikly koalice, popírající smysl voleb, s jediným účelem, výměna prasátek u korýtek. Nová prasátka hlasitě kvičí a dožadují se korýtek. Některá korýtka jsou lepší než jiná, což ovšem prasátka dopředu vědí, a proto se nejhlasitější kvikot ozývá z tlačenice před korýtky nejvýnosnějšími. Voliči jsou již na toto demokratické počínání zvyklí, takže kvičení je nevyvádí z míry, voliči ví, že prasátka kvičet přestanou, až dostanou nažrat.


Pak se s tím už nic nedá dělat, až do příštích voleb. Taky voliči už nic neovlivní, nažraná prasátka na voliče kašlou. To je princip demokracie, kterou jsme si nechali zavést zhruba před 30ti lety.

Ovšem, věc není tak jednoduchá, prasátka, aby dostala do korýtek, musí plnit příkazy shora, od majitele vepřína. Musí chrochtat a rýt rypáčky dle příkazů. Česká prasátka mají problém v tom, že je více majitelů vepřína, a navíc dochází k pomalé výměně majitelů, takže prasátka tonou v nejistotě. O to víc bolně kvičí. Chudátka.

Hlavně není jisté, kdo velí vepřínu zvanému ČR. Zdá se, že odchodem englické královny z obchodního sdružení zvaného éú není již éú ve vlastnictví anglosaského křídla moci. Anglosasové, zdá se, dokončují svou rituální sebevraždu. Neškoda. Svět bude jednodušší, jsa nezatížen britskou obojakostí a věrolomností. Česi to dobře chápou.

Nejlépe to chápe pan prezident Zeman, Jednooký mezi naprostými hňupy. Sice se hlásí k sionu, ale Matrix je již natočen a Neo zemřel. Kristus, nebo Neo, je to jedno. Systémové chyby Matrixu rostou nade všechny meze, ale nic se neděje, neb už ani Matrix neexistuje. Existuje Programátor, nečlověk? Ne. Zůstává pouze Haškův Švejk, dnešními mladými tragicky nepochopen. Nicméně, nepochopení není objektivní realita. Haškův Švejk je dokonalé zobrazení dnešní reality, blbost a kretenizmus znovuzrozeného feudálního mocnářství zůstala a opět je důvodem k jeho zániku.

Ekonomika a logika zanikla za hlasitého komentování ekonomistických pseudovzdělanců. Docenti a profesoři kretenizmu.

Státy fungují pouze díky půjčkám a dotacím z peněz vzniklých z ničeho. Dluhy všech jsou větší, než veškerý majetek na planetě. Nikomu to nevadí.

Několik megahňupů uvažuje o atomové válce. Je to jako manželská hádka v kuchyni zakončená házením ručních granátů tamtéž. Lidská blbost zvítězila nad člověkem.

Tak si říkám, jak dlouho ještě bude dobíhat kolotoč. Nejsem mladý, ale jistě se dožiji toho, až budeme z kolotoče vystupovat. Na párek v rohlíku už mít nebudeme.