Česká televize nelže jen za předpokladu, že má výpadek šíření signálu

Eva Hrindová

28.11. 2018   Rukojmí
Česká televize jede bomby – prakticky nepřetržitě. A my můžeme jen nevěřícně vrtět hlavou. Každou kritiku hned označí Česká televize za útok na nezávislost médií.

Vypadá to dost zoufale – ostatně v otevřeném dopise Josefa Provazníka najdete příkladu skandálního chování ČT nespočet. jen to by mělo stačit na odvolání ředitele a snížení výše koncesionářského poplatku.

Ale politici stále mlčí… Chodí kolem ČT po špičkách a netroufnou si vůbec nic – a to i když je samotné ČT očerňuje, špiní, plive na ně a lže o nich. Od politiků trochu sadomasochistické.

Proč s tím proboha něco neudělají? Vždyť mají převahu! Poslanci ANO s podporou KSČM a SPD mohou navolit do Rady ČT koho chtějí, mohou změnit zákon o veřejnoprávní televizi, cokoliv… Ale stále nekonají a ČT se chová čím dál víc jako jediný nezpochybnitelný určovatel dění a všeho, co si lidé mohou myslet.

Je to pro mě nepochopitelné, ta nečinnost politiků. Apelujme na ně kdykoliv můžeme, protestujme a vyzývejme je k odpovědnosti. Politici jsou jediní, kdo může ČT přistřihnout křídla a ta si to zaslouží jako prase drbání!