Jak daleko je ze Sarajeva do Palerma? 21 let

Docent Radim Valenčík

Radim Valenčík

14. 11. 2018 blog autora

Jak daleko je ze Sarajeva do Palerma? 21 let
Přesněji 21 let a 15 dní.
Jako přes kopírák.
Pro nepamětníky:

https://ct24.ceskatelevize.cz/archiv/1432352-tzv-sarajevsky-atentat-odstartoval-zatim-nejvetsi-politickou-krizi-v-cr

Je dobré mít historickou paměť a pamatovat si, jak to tehdy dopadlo.

Uvidíme, jak to dopadne v ANO, kde se nyní bude rozhodovat.

Načasováno listopadově a dukovansky.

Takový malý test odolnosti české kotliny vůči manipulaci.

A jak tak koukám, v ODS Sarajevo II už prošlo. Tím hůř pro tuto stranu.

Pro mě je důležité toto:

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Tiskové prohlášení

Stanovisko pražské policie k aktuálním informacím v médiích

V tuto chvíli můžeme potvrdit, že vyšetřovatel v rámci probíhajících úkonů trestního řízení v kauze Čapí hnízdo přibral již před několika měsíci soudního znalce, který by měl zhodnotit psychický stav jednoho z obviněných. Tento úkon je s ohledem na aktuální místo pobytu obviněného komplikovaný. Policie ČR nemůže provádět úkony trestního řízení na území cizího státu a v dané věci se švýcarskými kolegy prostřednictvím Interpolu intenzivně komunikovala a komunikuje. Policie ČR ve shora uvedené kauze v současné době po nikom z obviněných nepátrá. Dosud zjištěné informace, nejen k pobytu jednoho z obviněných, jsou pro Policii ČR dostatečné k dalším úkonům cestou mezinárodní právní pomoci.

Informacemi uvedenými ve včerejším dílu pořadu Zvláštní vyšetřování v TV Seznam se pražská policie důkladně zabývá a vyhodnocuje jejich relevantnost. Kontaktovat v této souvislosti proto bude samozřejmě i autory reportáže.

K celé záležitosti údajného únosu Andreje Babiše ml. je na místě uvést, že policie přijatý podnět tehdy prověřovala, kdy dospěla k závěru, že se v dané věci o podezření z trestného činu nejedná.

Žádné další informace k jednotlivým úkonům trestního řízení nelze v tuto chvíli poskytnout, jelikož právo na poskytování informací v dané kauze má od počátku vyhrazeno Městské státní zastupitelství v Praze.

 mjr. Mgr. Andrea Zoulová

Krajské ředitelství policie hlavního města Prahy13. listopadu 2018

https://www.policie.cz/clanek/tiskove-prohlaseni-578213.aspx?fbclid=IwAR0IiqzNQcoqTFGfug_UmLPrE23ASwXSNKQqcRNy1Kv3LAtTV2Q0Ku_MQVg