Lichtenštejnské hybridní hrozby

Lichtensteinská zástava

Aleš Vaněk 

16. 12. 2018  Outsidermedia
Na evropském kontinentu se nejspíše schyluje k dalšímu konfliktu. Tentokrát ČR s Lichtenštejnskem. Z hlediska velikosti armád či počtu obyvatelstva by to pro nás mohlo vypadat nadějně, píše v článku Česko vers. Lichtenštejnsko-snad nebude válka, vždyť jde „jen“ o miliardy pro První zprávy Vladimír Čermák.

Tak se ptám: Kdepak jsou naši ochránci demokracie, zda by nebylo vhodné, aby nás chránili před totalitarismem? Kde jsou zastánci toho, že „co bylo ukradeno, má být vráceno“, kde jsou strážci evropských hodnot a kdepak jsou naši spojenci v rámci NATO, když náš stát v jeho základech rozvrací antidemokratické síly, kde je naše slavná BIS, jak to že neodhaluje zahraniční agenty z Lichtenštejnska a jejich hybridní válku zásadnějším způsobem nepotírá?

Za ty 2 % HDP by chtělo aspoň zřídit bezletovou zónu nad Lichtenštejnskem, jestli by však nebylo účinnější v rámci obrany a šíření demokracie a euroatlantských hodnot humanitárně vybombardovat Vaduz i s knížecím palácem.

Ironií osudu v tuhle dobu poslanecká sněmovna řeší následky zákona prohlasovaného hlasem pravomocně odsouzeného poslance týkajících se církevních restitucí. Takže asi tuším, na co se naši ochránci demokracie a bůhví čeho ještě soustředí. A naši oblíbenci čučkaři a odchovanci by mně to určitě chtěli politicky vysvětlit, ale vůči jejich konspiracím jsem imunní. Třeba mi někdo odpoví, takový pan Ovčáček má prý vtipné tweety. A někteří přispěvatelé webu Outsidermedia (i Nové republiky – pozn. red. NR) zas mají pochopení pro takové idealisty, jako jsem já, a nemají hned potřebu se s něčím vypořádat udělením nějaké nálepky jako „agent Kremlu“ či „stalinista“.

– – –