Měsíc “nanebevzetí Václava Havla“ coby součást jeho „kim-ir-senizace” aneb Petr Štěpánek provokuje tím, že komentuje současné dění

Petr Štěpánek
– ps –

10. 12. 2018 PrvníZprávy
“Spíše náhodou jsem přepnul na ČT2, kde zrovna v rámci tradičního „měsíce nanebevzetí Václava Havla“ a coby součást jeho „kim-ir-senizace“, rozuměj budování jeho posmrtného kultu osobnosti, opakovali dokument Občan Havel,” napsal na svém facebookovém profilu Petr Štěpánek.





“A znovu jsem si nad tou agitkou uvědomil, jak strašně moc, ale opravdu strašně moc špatný prezident to byl. Sebestředný, mstivý, zákeřný. A jeho rudolfinský projev, jímž odstartoval rozdělení české společnosti, byla největší polistopadová sviňárna,” konstatuje komentátor současného dění a hudebník Petr Štěpánek, kterého tak ráda dehonestuje smečka publicistů v nedělních televizních publicistických pořadech.

Rázem se strhla velká diskuse mezi přáteli Petra Štěpánka o tom, kdo měl být na přelomu osmdesátých a devadesátých let oním prezidentem Československa.

“Nikdo jinej v tu chvíli po ruce nebyl, nebrala bych to tak kách,” upozornila jedna čtenářka.

“Ale byl. Dubček. Jenže ho podrazili a pak zabili…. Nebyl tak bezpáteřní jako Havel,” píše jiný čtenář, kterému Petr Štěpánek vysvětlil ve svém komentáři svůj názor na další volby Václava Havla prezidentem.

“Blbost. Nikdo jiný možný nebyl v roce 1989 či 1990. Jeho zvolení v roce 1993 už byla chyba a to v roce 1998 dokonalý omyl,” má jasno na události kolem prezidentských voleb v minulého století Petr Štěpánek.

– – –