Rusko přesunulo na západní hranice celou divizi S-400

14. 12. 2018    military.pravda.ru
Ruská federace se rozhodla přesunout divizi protiletadlových raket S-400 na západní státní hranice. Dříve Pravda.Ru psala, že americký list The National Interest předpověděl, jak se bude přesně válka mezi Ruskou federací a NATO vyvíjet. Podle autorů článku všechno začne na území pobaltských států a skončí porážkou Ruska.


Místním médiím to oznámil zdroj na Ministerstvu obrany Ruské federace. Podle zdroje divize protiletadlových raket S-400 nastoupí do služby brzy, již 20. prosince. Divize bude chránit vzdušný prostor na západních hranicích země.

Rovněž je uvedeno, že ruské raketové systémy S-400 budou nasazeny v menším městečku Luga v Leningradské oblasti. Připomeňme si, že toto město je nejzazší obcí tohoto subjektu Ruské federace a je doslova několik desítek kilometrů od hranic země.

Úvahy o možnosti otevřené ozbrojené konfrontace mezi Ruskou federací a západními státy se dostaly před několika lety do dalšího kola svého vývoje a neustávají dodnes. Dříve Pravda.Ru psala, že americký list The National Interest předpověděl, jak se bude přesně válka mezi Ruskou federací a NATO vyvíjet. Podle autorů článku všechno začne na území pobaltských států a skončí porážkou Ruska.

Pro Novou republiku vybrala a přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová