Soudruh Si urážky neodpouští

Alexandr Rodgers
17.12. 2018   News Front, překlad Ousidermedia
Včera jsem psal o čínské odvetě za zatčení dcery zakladatele společnosti Huawei. Připomínám, že Číňané odvetou zadrželi bývalého kanadského diplomata Michaela Korviga, který je pracovníkem nevládní organizace „Mezinárodní krizová skupina“ (ICG). Kanadský soud operativně osvobodil zadrženou Meng Wan-čou na kauci 10 mil. dolarů s povinností nosit elektronický náramek, a zřejmě se domníval, že Číňané budou postupovat analogicky. Ale – kdepak?

Čínské zamini dnes oznámilo, že nemá informace o osudu pracovníka ICG, a dodalo, že „Aktuálně nejsou informace k otázce, zmíněné v oznámeních, nicméně chci připomenout, že ICG není v ČLR registrována. Pokud se pracovníci zabývají odpovídající prací bez registrace, pak to je porušení zákonů ČLR o zahraničních nestátních organizacích“.

Co Vy na to, pane Pierre Troudeau?

Navíc dnes představitel kanadského ministerstva zahraničí prohlásil, že se státní orgány nemohou spojit s byznysmenem Michaelem Spavorem. Znepokojení Ottawy souvisí s tím, že podnikatel před tím informoval vládu, že ho čínské tajné služby zadržely k výslechu.

Michael Spavor je šéfem mezinárodní nevládní organizace se sídlem v Tan-tungu na severu Číny. Čínská masmédia informují, že Spavora zadrželi za vměšování do vnitřních věcí ČLR a poškozování národní bezpečnosti.

Vypij si to horký, Pierre Troudeau!

Utíkejte, kanadští hlupáci!

Ve vedení Číny ale nesedí blbci, takže ta kanadská „nabídka“ jim nestačí. A po demonstrativním výprasku kanadských poskoků se pustili do jejich amerických pánů.

Tady u nás Ruslan Karmanov ve svém blogu podrobně popsal, jak deník „RBK“ píše fejky o tom, že „Číňané se podělali a přistoupili na ústupky Američanům“. Já jsem je docela nedávno v přehledu pochválil, že jsem u nich fejky neviděl. Inu, přechválil jsem je.

A vůbec, Trump na svém twitteru a v několika interview prohlásil, že „doufá, že Číňané sníží cla na americké automobily a obnoví nákupy sóji“. Ale „RBK“ (a některá naše média – pozn.překl.) napsaly, že je Číňané už snížili. Ale nesnížili. Fakticky k žádnému příměří v obchodní válce nedošlo. A co víc – lidový soud čínského města Fu-čou zakázal prodej řady modelů smartfonů společnosti Apple. Seznam zakázaných modelů obsahuje iPhone řady: „6S“ až po „8 Plus“ a „X“. Přitom nejveselejší na tom je, že tak rozhodl kvůli patentovým nárokům se strany jiné západní korporace (Qualcomm).

Jak se ti to líbí, Time Cooku?

Soudruh Si urážky neodpouští. Zejména záměrné a veřejné (nedovoluje mu to jeho postavení). A zvláště pak opakované.

Make America ko-ko-ko again!

P. S. Pro zvláště „chápavé“, kteří nadále skuhrají, že „takhle my nemůžeme“ opakuji: Rusko několik let stálo v první linii odporu proti Západu (přičemž hlavním úkolem nebylo „pomstít se za každou cenu“, ale „přežít“ a „vnést rozkol do západní koalice“, čehož bylo také dosaženo) a Čína seděla v našem stínu. Teď jsme na řadě my, abychom poodešli do stínu a nabrali síly.

No, a komu takové rozestavení nevyhovuje, těm rozum do hlavy nenaleju…

Zdroj: News Front
Překlad: st.hroch 181215