Strach poháněný svou vlastní hloupostí je nejúčinnější strach

krakauer a -rp-

17. 12. 2018 Obserwator  a PrvníZprávy

Spustí Rusko třetí světovou válku? Posloucháte-li zástupce ukrajinské armády, nebo spíše to, co je něco jako ozbrojené síly, nemůžeme ani znát datum, kdy nebezpečné a strašné síly z Východu rozvinou své těžké obrněné divize na pláních střední Evropy.

Podle odborníků z Kyjeva k tomu může dojít do roku 2025, v příštích 7 letech.

Nejvíce ohrožení Ruskem jsou Ukrajina, Bělorusko a pobaltské státy i Polsko. Údajné akce ruské armády na Ukrajině jsou příprava na skutečný proces s nezdolnou střední Evropou. Jak víte, Ukrajinci, včetně dobrovolnických praporů, hájí Evropu a západní civilizaci proti moci východního panovníka.

Samozřejmě, nemluví se o tom, že Ukrajinci používají rakety „Grad“ a střílí do bytových domů v Donbasu, podrobnosti nikoho nezajímají.

Je zajímavé, že podobné obavy se objevují i v západní Evropě a samozřejmě ve Spojených státech. Hlavním jádrem jsou ty obavy, které americká opozice používá k boji s vlastním prezidentem, proto naznačují, že si ho Rusové vybrali. Na toto téma již existují knihy, velké konspirační teorie hybridní války.

Jejich nejnovější verzí je stimulace takzvaných protestů. Žluté vesty ve Francii jsou organizovány ruskými speciálními službami. Pokud byste mohli kultivovat mycelium na hlouposti, byly by to skvělé plodiny. Bohužel, hloupost roste další hloupostí a strach jde za tím. Adresát hloupého vyprávění by se měl zbláznit a bát se. Strach poháněný svou vlastní hloupostí je nejúčinnější strach, protože vše se děje v hloupých myslích.

Odborníci nenašli v Twitteru zapojení Ruska do „žlutých vest”!

Stavba divadla strachu z Ruska, je novou hnací silou pro vývoj vojenských rozpočtů, vytváření pracovních míst, a mnoho pohodlných dobře placených pracovních míst pro mnohé profesionály i „kremlology.“

V současné době, je tu ještě jeden element. Bohatí zloději, kteří vydělali na okrádání zemí bývalého SSSR, zabývají se „opoziční činnosti“ v těchto zemích, ale z bezpečí svých vil na Západě. Je to neslýchaný jev, Západ, který říká, jak moc mu jde o poctivost, transparentnost veřejného života, boj proti korupci, mafii a obecně všeho zla, umožňuje těmto lidem prosperovat a bezpečně fungovat na svém dvorku.

Dnes je módní říkat nesmysly o Rusku. Tato praxe se stává velmi dobře placenou profesí, a to zejména v zemích, jako je Litva, Lotyšsko, Polsko, a tu a tam na Západě. Vzhledem k tomu, že největší příběhy o hrozbě z Východu, jsou spojené s vlivem různých druhů subjektů, je velmi snadné je i rozsah jejich proniknutí identifikovat. To je patrné zejména v novinářských a částečně vědeckých kruzích.

Mechanizmus výroby takového článku je prakticky vždy stejný. Za prvé, plivat v reakci na všechny dokonce i na vymyšlené zprávy z Východu, pak jedovaté komentování. Pak oficiální reakce relevantních faktorů týkajících se vytvořené mlhy. Samozřejmě, památka osvobození Rudou armádou bude mezitím zničena. Na konci řady článků nebo zpráv se může objevit posílení zprávy prohlášeními tzv. expertů z Východu. Celé je to vždy používáno k ospravedlnění předsudků a politických tezí. V současné době jsou leitmotivem sankce proti Rusku s nutností udržet je a odstranit nebo vážně omezit ruskou energetickou přítomnost v Evropě.

Jedná se o standardní mechanismus přesvědčovacích zpráv, který spočívá v předvídání požadovaného stavu. Zatímco na začátku to bylo směšné, tak v okamžiku kdy je zpráva založena především na vlastních projekcí autora, může mít pro nás velmi dalekosáhlé důsledky.

(rp,prvnizpravy.cz,obserwator,foto:arch.)