Vojensko-bezpečnostní komplex zlomil Trumpa

Paul Craig Roberts
12.12.2018  ICH překlad Zvědavec
Aby se prezident Trump ochránil před vojensko-bezpečnostním komplexem, opustil svůj záměr normalizovat vztahy s Ruskem. Stejně jako neokonzervativní ideologie potřebuje americkou hegemonii, vojensko-bezpečnostní komplex potřebuje nepřítele, aby ospravedlnil každoroční rozpočet ve výši 1000 miliard dolarů. 

Režimy Clintona, George W. Bushe a Obamy vytvořily z Ruska právě takového nepřítele. Trump měl v úmyslu to změnit, ale bylo mu v tom zabráněno.

Aféra Russiagate je zorganizovaná, má donutit prezidenta Trumpa, aby se podřídil.
Stejně jako Stephen Cohen, i pár dalších a já jsme zdůraznili, že riziko jaderné války na základě připravené konfrontace s Ruskem je vůbec nejvyšší, dnes je situace nebezpečnější, než v době studené války. Během studené války Washington i Moskva pracovaly na snížení napětí a vybudování důvěry, ale ve 21. století Washington tuto důvěru zničil.
Rusové byli velmi trpěliví a vyhýbali se útočnosti v reakci na urážky a provokace Washingtonu, ale nyní oznámili, že „trpělivost Ruska je u konce“.
Andrej Kortunov obviňuje Trumpa, ale problémem jsou neokonzervativci, vojensko-bezpečnostní komplex a presstitutní média, což je kombinace, která se ukázala být příliš silnou pro pouhého prezidenta. 
Demokratická strana a liberální/progresivní/levice nesou spoluvinu na této tragédii. Dovolili, aby jejich nenávist podkopala úsudek ohledně toho, jaký důsledek to bude mít, že jaderná válka opět ohrozí život na Zemi.