Co všechno ten Putin neukradne, tentokrát to bude severní pól!

21.1.2019  AllesSchallundRauchPrvníZprávy


Jak jste si možná již přečetli, magnetický severní pól, bod, na která ukazuje jehla kompasu, se pohybuje rychleji a rychleji od Kanady směrem k Sibiři. Tento posun se zrychlil z 15 kilometrů ročně v 90. letech na 55 kilometrů.

„Vědci nemají ponětí, proč. Proto existuje předpoklad, že Rusko nebo Putin chce ukradnout magnetický severní pól a přesune ho neznámou metodou na území Ruska,“píše na svém blogu Schall und Rauch von Freeman.

Ve skutečnosti pohyb magnetického severního pólu postupuje stále blíže k zeměpisnému severnímu pólu. Viz mapa znázorňující posun od roku 1831 až do současnosti. Není to nic neobvyklého.

Magnetický severní pól se tak posunul za 180 let, asi o 1.100 kilometrů od kanadského poloostrova Boothia směrem na Sibiř. Při pohybu touto rychlostí bude magnetický severní pól v roce 2045 v Rusku.

„Pokud by západní podněcovatel války nevěděl jak zahájit válku, tak tady má důvod k zahájení války: Putin ukradne náš severní pól!!” pokračuje von Freeman.

„Rusové pravděpodobně vyvinuli techniku k manipulaci s tekutým železem, které tvoří jádro Země. Změna hustoty železného jádra rovněž posunuje magnetický severní pól,“ píše se dále na webu.

Putinova tajná zbraň srazila švédskou stíhačku k zemi

Zrychlený posun magnetického severního pólu znamená, že nové modely magnetického pole Země pro vojenskou a civilní navigaci po Arktidě musí být neustále upravovány.

Protože federální úřady USA nefungují, tak Pentagon si stěžuje, že nedostává žádné nové navigační údaje od vědců pro Arktidu, končí článek.