Lze v Evropě zakázat islám?

Jitka Moody
12. 1. 2019 JM_Magazín
Pochopitelně jakákoli debata na toto téma byla vztekle udušena už v zárodku. Přece svoboda náboženství! Přece lidská práva! Tak se radši sundávají kříže u kostelů, mizí vepřové z nabídky, křesťanští rodiče bezmocně sledují, jak jsou jejich děti povinně se školou nuceny modlit se v mešitě k Alláhovi. Korektně ignorujeme, že historie by nás mohla poučit o tom, jak se islám šířil do jiných zemí zakázal ostatní náboženství. Bohužel, jsme tak moc humánní, až jsme nepoučitelní.


Ta šaškárna zašla už tak daleko, že islamističtí hajzlíci veřejně na ulici v jazyce místních káží nenávist a vyzývají k zabíjení nemuslimů a policie okolo nich preventivně udělá kordón, aby v klidu mohli povídat a žádný bílý nácek je nemohl obtěžovat. A kousek přes ulici kdosi prodává bible a do pár minut je zatčený, protože to se přece nemůže. To je akt nenávisti vůči jistým skupinám.

Ale vždyť to znáte, těch protievropských a promuslimských paradoxů je tolik, že jsem unavená jen při představě je zkoušet vypočítat.

Debatu na téma zákazu islámu zkoušeli otevřít v Itálii a v Rakousku už před dvěma lety, po sériích teroristických útoků, které, pochopitelně, byly ve jménu Alláha. Překvapivě s tou myšlenkou přišla mainstreamová média, žádné štvavé pravicové plátky, kterým by Antifa mohla párkrát zapálit auto nebo roztřískat výlohy, aby byl klid.

Naše oblíbené liberální elity dle očekávání pobuřuje už jen ta samotná myšlenka. Jak jen můžeme být takoví náckové a brát lidem jejich náboženskou svobodu zakotvenou v listině základních práv a svobod? Navíc, dodávají s posměšným úšklebkem, islám zakázat nejde. A pro jistotu s poslední slinou přidají jejich oblíbené: Stejně by to nefungovalo a nic nevyřešilo a bla bla bla.

A to je právě zajímavá myšlenka.

Lidská práva se mění neustále, zatím se jen přidává a přikazuje, jistě lze přidat nějaké to omezeníčko a zákaz. Když budeme chtít a když za pár let i ti nejidiotštější dobroserové třeba uvidí, že je to nutné.

Tak se ptám:


CO BY SE STALO, KDYBY SE ISLÁM V EVROPĚ ZAKÁZAL?

Tak především, muslimové, kteří mají islám jen jako svou víru a víceméně přijali evropskou myšlenkou nemíchat ji s politikou, se nikdy islámu nevzdají. Budou se modlit doma, budou se pořád rok co rok na měsíc přes den nutit hladovět, v obchodech budou ignorovat vepřové a ti důslednější i alkohol.

S tím nemám problém.

Co zmizí:

  • Do háje půjdou politické strany muslimů, což je nejzrůdnější část islámského politického systémů zaváděná do evropské praxe
  • Liberálům se vezme důležitý klacek, kterým se snaží přetvořit společnost národů a jejich tradic, hodnot
  • Z ulic zmizí ženy v burkách i šátcích a chlapi v nočních košilích a čapkou na hlavě
  • Hlásat islám v ulicích bude zločin, takže se imámové nenávisti ani nedostanou ve své řeči k zabíjení nevěřících a půjdou do báně
  • Policie se nejenže nebude bát zakročit proti pigmentovaným vousatým návštěvníkům, bude to zase jednou jejich povinnost
  • Tisíce a desetitisíce mužů z rozvědky nebudou muset dělat ocásek těm, o nichž se ví, že se nám drobátko radikalizovali, místo toho zatknou, vyhostí a budou mít třeba trochu času sledovat, co provádí Antifa
  • Z televize, ze škol i z veřejných debat a učebnic pro děti zmizí propagace islámu a třeba si jednou ti, kteří teď hlásají, cosi o náboženství míru a lásky dají jednu sebekritickou facku. Radši dvě.
  • Zločinci, u kterých se najde korán, budou automaticky vyhoštěni a těm s evropským občanstvím jim toto bude odejmuto, a zdaleka nemusí jít jen o odsouzené pachatele vražd, znásilnění nebo polévání kyselinou a dalších libůstek, na které jsou právě vyznavači islámu odborníci
  • Média stranící islámu budou mít velké sankce
  • Facebook, Twitter a další nebudou smět smazat obsah a blokovat uživatele jen za sdílení pravd o islámu
  • Velká většina muslimů to neskousne a vrátí se odkud přišli
  • Muslimští migranti si rozmyslí, jestli se jim vyplatí vypravit se do Evropy, která si je nebude hýčkat a rozmazlovat
  • Mešity zmizí. Třeba se objeví nenápadné budovy, které pod kontrolou tajných služeb dovolí kázat mírumilovnou verzi islámu, pokud takovou někdo dokáže vymyslet.
  • Kdo ví…

ASPOŇ O TOM MLUVME, I TO NÁM PŘINESE VÍC KLIDU

Nejzávažnější důvod, proč liberálové u moci vůbec jen odmítají otevřít téma banu islámu, je pochopitelně terorismus. Mají dojem, že by nám naprdnutí muslimové udělali peklo na zemi. Jenže, a to mi upřímně řekněte, nejsou na západě totálně posraní z terorismu už teď? A není prakticky každý týden jeden, dva útoky, při kterých umírají Evropané?
V zemích, kde se politický islám nepraktikuje, jako je třeba naše V4 nebo země jako Japonsko či Čína jsou prakticky lidé ušetření vraždění ve jménu Alláha. Ne, že by byl takový problém třeba v Praze šoupnout nějaký ten podezřelý batoh do metra, ale nemá to význam.

Ničeho by tím nedosáhli. Ještě tady nemají dost silnou základnu, aby mohli přejít na šíření islámu ohněm a mečem, jak jim přikazuje Korán.

Závěrem. Fakt nevím, jestli islám v Evropě zakázat jde a jestli je to moudré. Ale jsem si jistá, že otevřít tuto debatu na nadnárodní úrovni by situaci v Evropě velmi prospělo. Třeba by nám islám přestali tak strkat pod nos modlením v evropských ulicích v obřím počtu, třeba by urážka islámu nebyla brána o nic vážněji, než když urazíte paní Novákovou támhle, že jí povíte, že má hloupého psa.

Třeba se do školních jídelen vrátí vepřové, třeba se na zdi kostelů vrátí kříže. Třeba nejhorší papež v dějinách přestane uctívat muslimské uprchlíky a zkusí pro změnu zase modlitbu k Bohu.

A o to mi tímto článkem jde. Pojďme o tom mluvit, třeba to postačí.

Poznámka editora NR:
V Česku by debatu o zákazu islámu měli vést především ateisté a ne jen křesťané, jako v případě paní Jitky Moody. Vždyť i jiná náboženství prošla svým radikálním údobím, plným netolerance, válek, vražd a plenění. I naši předci na vlastní kůži hned několikrát v historii zažili, co to je radikální katolicismus či radikální reformace. Vzpomeňme jen na husitské války nebo na válku třicetiletou. Pojďme otevřít debatu, zda není islám jen jednou z forem fašizmu, halícího se do šatu náboženství, nebo zda je to náboženství, zasluhující si ochranu.