Ukrajinci se mají podrobit prověrce ohledně spolupráce s DLR a LLR

https://www.youtube.com/watch?v=IVcvHXWxhTw

30. 1. 2018 lenta youtube
Hlavní vojenský prokurátor Ukrajiny Anatolij Matios navrhl, aby byli všichni Ukrajinci zkotrolováni ve věci spolupráce se samozvanými DRL a LLR. Uvedl to na televizním kanálu 112 Ukrajina. Příslušný fragment vysílání je k dispozici na YouTube.


Matios je přesvědčen, že Ukrajina čelí nejnaléhavějšímu problému, který spočívá v “odlišení” těch, kteří jsou nuceni žít v DLR a LLR, od “organizátorů fejkových voleb” a těch, kteří “vybírají daně”. Aby se tento problém vyřešil, navrhl Matios využití speciálního programu: “Dnes odhalím velké tajemství pro celý stát. Nyní je v Oděse v jednom dostatečně silném intelektuálním a vědeckém centru vyvinut program na principu absolvování detektoru lži na počítači”.

Prokurátor prohlásil, že nejen obyvatelé Donbasu budou muset absolvovat prověrku, ale i všichni Ukrajinci se budou muset této proceduře podrobit. Domnívá se, že v opačném případě se v zemi zvýší sociální napětí a “soused bude donášet na souseda, urážet se a mstít se, protože to je realita dnešní Ukrajiny”.

Pro Novou republiku vybrala a přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová