V Kyjevě se přiznali k „hanebnému selhání” Ukrajiny!

Dmitrij Dobrodomov 
-kou-

23. 1. 2019 newsone a PrvníZprávy
Přeměna Ukrajiny na nejchudší zemi v Evropě byla hanebným selháním politiky Kyjeva, řekl zástupce Nejvyšší rady Dmitrij Dobrodomov ve vysílání televize NewsOne.
Podle poslance ukrajinské úřady po celou dobu nezávislosti země byly vedeny”hanebným pravidlem”, podle něhož „peníze pracují pro politiku a politika funguje na peníze”.

Poznamenal, že je to „cesta nikam”.

„Došli jsme k závěru, že my, ze země, která začala v roce 1991 s poměrně modernizovanou, dostatečně výkonnou ekonomikou, se stala 27 let v nejchudší zemi v Evropě,” konstatoval rozhořčeně.

Ukrajinská ekonomika po událostech roku 2014 padá dolů. Kyjev se pokouší provádět ekonomické reformy, přičemž čerpá půjčky od MMF, což ovlivňuje životní úroveň občanů: poplatky za veřejné služby se nadále zvyšují, zatímco mzdy a sociální dávky zůstávají nízké. Ovšem střízlivých hlasů, jako výše uvedeného poslance, je relativně málo, spíše lze slyšet permanentní ochraptělý válečný ryk nacionalistických hesel.

Rebelión: Příšerné plody ukrajinského Majdanu!

Mnozí ukrajinští politici a analytici poukazují rovněž na skutečnost, že se nelze jen vymlouvat na konflikt na východě země (který sám je důsledkem popřevratové politiky Kyjeva). Přiznávají, že podíl na strašidelné situaci – kdy klesá počet obyvatel a rodí se méně dětí, kdy korupce ovládá prakticky celou infrastrukturu (policii, justici, politiku i hospodářství), kdy ubohé platy a sociální dávky při zdražování základních potřeb dělají z Ukrajinců zahraniční gastarbeity, má na svědomí oligarchie, která se chopila moci právě po Majdanu.

Podíl na této situaci ovšem nese rovněž celá mezinárodní struktura sponzorů od MMF, USA až po Evropskou unii. Těm především vyhovuje ostrý protiruský kurz vlády v Kyjevě, a zavírá oči před jeho nestoudnou, polofašistickou, ultranacionalistickou a válečnou politikou. Tento fenomén pokrytectví a dvojího metru se zvýrazní při kritice Bruselu zemí EU, které například nesouhlasí s přílivem migrantů a následně jsou tvrdě kritizovány za nacionalismus a oslabení demokracie a hrozí jim sankcemi.

– – –