Vyzobáno z webů za únor 2019 – 3.část

Jan Kadubec
2. 3. 2019   Outsidermedia
*Všude samá rovnost, ale ta začíná mít příchuť smrti, řekl nedávno Alain Finkielkraut v rozhovoru pro Figaro. Francouzi jsou však čím dál více přesvědčeni, že stále se jen řeční o morálce, ale ve skutečnosti se ctí jen jediné – peníze, úspěch a moc.

*Blahobyt nemnoha, jak potvrzuje i nedávná studie Oxfam, je vykoupen bídou mnohých. Akumulace bohatství na jedné straně a bídy na straně druhé, to řekl liberály nenáviděný a zesměšňovaný Marx, a tvrdá data současných statistik potvrzují, že měl pravdu.

*V novoročním úvodníku z roku 1897 Debs psal: Jsem pro socialismus jako humanista. Věřím, že civilizaci nelze stavět na penězích. Debs veřejně obhajoval antimilitaristické stanovisko: Pokud by mělo jít o válku spravedlivou, měli by jí vyhlásit prostí lidé. Ti, kdož riskují své životy, mají bezpochyby právo rozhodovat ve věcech války a míru. Debse pobuřovaly propastné příjmové rozdíly. V jednom ze svých četných úvodníků Debs čtenáře vyzval k prosté početní úloze: Představte si, že vnuk Cornelia Vanderbilta dostal do začátku dva miliony dolarů. Pokud by drážní topič byl schopen pracovat 4 444 let, 300 dnů v roce, za denní mzdu půldruhého dolaru, až pak by mohl hrdě prohlásit, že v Americe jsme si všichni rovni.

*Jiří Svoboda: Idea blížícího se prosperujícího komunismu je dnes komická i ve vědomí resentimentem k minulému režimu zaujatých lidí. Takové scestné paralely říkají či píšou jen nevzdělaní lidé. Mimochodem – podpora komunistů v roce 1948 nevycházela z kruhů velkokapitálu. Na rozdíl od nacismu, podporovaného velkými koncerny včetně výrobce cyklónu B.

*Čoraz jasnejšie sa ukazuje, že naše ministerstvo zahraničia ako keby ani nesídlilo na Slovensku…

*Na USA ambasádě hvízdli, naše politická chamraď dostala jasné příkazy a Maduro už není prezident. Další důkaz, jak ti evropští psíci jsou na tom americkém vodítku vedeni hodně nakrátko.

*Sir Charles Spencer Chaplin: Západní společnost je zdegenerována natolik, že si své mentální poškození ani neuvědomuje. Některé ideje jsou natolik idiotské, že jim může uvěřit jen intelektuál. Zajímám se o budoucnost, protože v ní hodlám strávit zbytek života.

*Tereza: Britská policie dala pokutu 90 liber muži, který si odmítl nechat počítačově rozpoznat obličej… když se na ulici přiblížil ke kameře, stáhl si do čela kapuci, sklonil hlavu a rychle prošel… rebel… To Austrálie se Saúdské Arábii pro změnu dál podvoluje… nevpustila na své území Saúdku, která přiletěla bez mužského doprovodu… prý se Australané báli problémů, které by nastaly, kdyby žena požádala o azyl… mimochodem, pokud by někdo chtěl sledovat pohyb své ženy nebo sestry, tak u Saúdů na to mají aplikaci…a je tu čínský nový rok… začíná rok vepře a s ním přichází hojnost a optimismus… pozor, to platí pro Číňany, Vietnamce a Asii vůbec.

*František Fenič chtěl, aby Zeman stál jako Drahoš a přitom celý národ ví, že má Zeman nemocné nohy. (Debata Zeman-Drahoš) „Chvíli jsem toho ale litoval. Reakce byly kruté. Dostal jsem tisíce mailů, ve kterých mi vulgárně nadávali. Když jsem sledoval dál vývoj, lži a manipulace, napsal bych to jinak. Dnes bych už žádal, aby prezident Zeman u diskuzí klečel,“ dodává Fenič, kterého reakce jen utvrdily v plánování jeho dalšího projektu. 

*Bára Štěpánová: Když se teď s Karlem občas někde potkám, a vlastně se říká: už přijde, už přijde. Tak se najednou, když se Karel objeví, tak lidi, neříkám, že všichni, vstanou. Prostě ten Karel má něco, co se nedá naučit, má přirozenou autoritu, kterou nemá z titulu své funkce, ale má ji z titulu své silné osobnosti. On prostě ve mně budí respekt a úctu.

*Senátor s modrou krví Tomáš Czernin (TOP 09) se děsí snah Ruska. Czernin na Ukrajině byl a oslovilo ho odhodlání Ukrajinců změnit svou zemi k lepšímu. Obdivoval i odhodlání tamních lidí posunout svou vlast hodnotově k Západu.

*Bývalý ministr spravedlnosti za tehdejší Unii svobody Pavel Němec, ten těsně před tím, než odešel z politiky, zvýšil odměny advokátům a exekutorům a sám si pak založil exekuční firmu. Někteří lidé si zprivatizovali spravedlnost a velká část populace se kvůli tomu dostala do velkých problémů, řekl Hilšer.

*Předlistopadová socialistická Československá televize měla své ztroskotance a samozvance, jak spolu s Rudým právem nazývala nepohodlné osoby z disentu i odjinud. Eurototalitní Česká televize má pro změnu populisty, extremisty a Putinovy agenty. To jsou všichni ti, kteří nepřísahají na neomylnost Bruselu, multikulturalismus, vítání migrantů a politickou korektnost.

*Miroslav Macek 8. 2. 2019. Tuto glosu jsem napsal před zhruba 60 hodinami: Většina nenávistných komentářů prý zmizí ze sociálních sítí během 24 hodin, jak ukázala prověrka EU, neboť vše kontrolují tisíce lidí. Tak to vyzkouším a dám vědět! Vyzkoušel jsem a dávám vědět: Před 72 hodinami jsem na facebook napsal, že Putin je lump a patří na šibenici. Můj nenávistný komentář stále nikdo nesmazal…

*Finský národní archiv na přání Centra Simona Wiesenthala připravil zprávu, v níž přiznává, že finští dobrovolníci SS zabíjeli Židy, ale prý ne moc, raději než civilisty prý zabíjeli zajaté sovětské vojáky…

*Americký Kongres je prý už jen jediný „klik“ od schválení zákona, který by umožňoval Washingtonu uvalovat sankce na členské státy ropného OPEC za to, že si těží ropu svou ropu, jak sami chtějí… nadnárodní ropné koncerny se prý obávají protiakce OPEC…

*Saúdové tvrdí, že netuší, kde je tělo zavražděného Džamála Chašúgdžího… pokud ho opravdu rozpustili v kyselině, tak… nejspíš po delší době mluví pravdu…

*V ČSSR jen koloval vtip, prý jaký je rozdíl mezi Alexandrem Dubčekem a Salvadorem Allendem? Zjevně žádný. Jeden zapomněl, že je Moskva blízko, druhý, že je daleko.

*Premiéra Orbána kaceřovali z EU za migrační politiku. Z Maďarska však zazněl hlas, že se tam 500 let bránili proti Turkům a v antiimigrační politice hodlají pokračovat.

*Maďarsko prý neplní americké priority a Polsko udělá pro spokojenost Washingtonu cokoliv.
*Asad: Projednáváme v této komisi syrskou ústavu anebo tureckou? Navíc syrský prezident ve svém projevu označil tureckého lídra Erdogana za „malého sluhu Ameriky“.

*George Soros: Současné vedení EU připomíná sovětské politbyro v době před rozpadem SSSR – neustále vydává dekrety, jako by to mělo nějaký smysl.

*Petr Hampl: Pokud bude shledána obrozenecká debata jako nebezpečná, potom je jisté, že dříve či později budou za ruské agenty označeni i Jirásek a Masaryk. A nakonec experti na Bezpečnostní informační službu zjistí, že hlavním problémem je vůbec existence českého etnika. Kdo ví, možná se jednou dočkáme toho, že celý dějepis pro základní školy bude na jedné stránce a žáci se v něm dozvědí, že na území České republiky byly husté pralesy, kde se mezi stromy proháněl australopithecus. Používal primitivní nástroje a neuměl rozdělávat oheň. No, a potom Českou republiku přijali do Evropské unie a ta zařídila, že se tu objevila města, silnice, technika, moderní medicína a taky člověk dnešního typu. Pokud bychom vystoupili, zase se vrátí ty pralesy a opolidé.

*Kdysi před listopadem 1989 se říkalo o aktivních soudruzích, že aktivní blbec je horší než třídní nepřítel.

*List Rzeczpospolita podotýká, že před konáním konference ve Varšavě se stali „příznivci svržení ajatolláhů“ velmi aktivní. Na sociálních sítích se objevilo pod hastagem #WeSupportPolandSummit (Podporujeme polský summit) tisíce položek. Na Twitteru – jak vypočítalo monitorovací centrum BBC – bylo více než 14 000 příspěvků. Většina z nich ale pocházela z pouhých osmi účtů, cituje stanici BBC polský list.

*V okamžiku, kdy odstartujeme 5G technologii, tak každý z nás může být provozovatelem televize a celé téma České televize zmizí. A smrskne se pouze na jedinou otázku: Co s těmi sedmi miliardami, které do ní dnes strkáme a jestli náhodou nemáme nějaký nápad, na co je použít efektivněji.

*Markéta Šichtařová: Když k deseti jablkům přidáte jedno další, zvětšíte počet o deset procent. Když ale k jednomu jablku přidáte stejné jedno další, zvětšíte počet o sto procent. To jsou taková „kouzla“ statistiky.

*Osolit, opepřit a na konec přidej Babiše.

*Čeština je jazyk vtipný: 615 milionů Evropanů spoléhá na 315 milionů Američanů, že je ochrání před 144 miliony Rusů.

*Obchodník, který měl přirážku větší než 10 %, byl za první republiky považován za zloděje.

*Raději zaostávat s USA, než jít kupředu s Huawei.

*Učení čtenáři zcela jistě znají následující názor svatého Bonifáce, apoštola Německa: „Slované jsou ten nejhnusnější z lidských kmenů“ a … „slovanské plemeno musí být střeženo jako býk a bičováno jako osel“. Jsou si Češi jistí, že je na Západě vítají s otevřenou náručí?

*Biolog Jiří Jírovec: Car si k sobě volá své gubernátory, jen když od nich něco potřebuje.

*A kulturu lidem nevrátíte. Podívejte se na Klause. Umí se slušně obléct, slušně se vyjadřovat, ale jak viděl propisku, tak ji hned čmajznul.

*Jinak pro zajímavost – Klement Gottwald se po svém zvolení zúčastnil slavnostní mše, sloužené arcibiskupem Beranem v Chrámu sv. Víta. Navázal tím na Emila Háchu. TGM a Edvard Beneš po zvolení presidentem žádné katolické Te Deum nepřipustili! Na Háchu a Gottwalda navázal až president Havel.

*V roce 1968 se o prezidentu Novotném dokonce šířila vulgární básnička o útěku generála Šejny do USA a o tom, jak z USA posílá Novotnému do Prahy telegram s tímto zněním: TELEGRAM Cesta dobrá, žrádla mraky ser jim na to, přijeď taky. Kurev hejna, zdraví Šejna. A Novotný mu na to odpovídá: Funkce v prdeli, přijedu v neděli. Tonda!

*Petr Žantovský: Dokonce v jednom zdroji jsem se dočetl, že pohlaví nejsou dvě, tedy muž a žena, ale je jich 71. Tedy že už se ty minority rozmenšinovaly takovým způsobem, že to je podobné, jak když dělíte buňku, že se ihned rozdělí na tři další a tak dále. A každá ta sexuální orientace má další a další suborientace, až jich je 71. Ani holky, ani kluci. Teenageři jsou dnes radši fluidi. Pokoušel jsem se pochopit, co jsou fluidi, je to asi něco z těch 71 druhů orientace.

*V tomhle článku jsem se dočetl úžasnou věc: Když byl prezidentem USA Barack Obama, měl ve svém finiši řešit Severní Koreu, vměšování Ruska nebo expanzi Číny. On ale fantastickou proporci svého zbývajícího času v Bílém domě věnoval prosazování záchodů, které můžou používat obě pohlaví bez ohledu na to, co mají v sukni nebo v kalhotách, cituje Petr Žantovský nadšením překypující text na serveru flowee.

*V Praze bude opět tepleji. Gayové a lesby mají konferenci. Pokrok nezastavíš! Náboženská procesí nahradily festivaly úchylů. Dle podpor mi to připadá, že Praha je spolek teplých Afričanů, chudáci ti normální bílí hetero, musejí se obejít bez dotací. Třeštíková ta se umí otáčet, celá tahle famílie žije z grantů, včetně časosběrné tetky. To je nějaká tvorba? Kdy konečně přestaneme proti své vůli platit parazity všeho druhu. Takže bez příspěvku by pochod hrdosti nebyl? Lesbičky, homosexuálové a bisexuálové chtěli pro svůj průvod 460 000 korun. Proč si nenasbírají víčka? Za chvíli budou chtít po státu, aby jim postavil velkou Teplárnu, aby se měli kde teplit. Možná si zvolí i prezidenta, kandidáti jsou hned dva, Pospec a Putna. Ctihodný pan profesor Putna se nechal slyšet, že jeho letošní kostým na „Pride“ bude sestávat z jednoho páru tkaniček do polobotek. Jen ještě zvažuje, jakou barvu zvolí. Asi strakaté. Nebyl by větší užitek, kdyby za ty prachy obstarali krmivo raději – čtyřnohým – prasatům? Takže v rámci logiky Průvod normálních zdravých lidí bude pochodem ostudy?

*Dlouhodobá konzumace vlašských ořechů činí lidi šťastnějšími… tedy, vlastně jen muže… na ženy to nefunguje, zjistili američtí vědci… o vlivu na desítky dalších pohlaví se vůbec nezmiňují…

*Povídá mladá maminka doktorovi: „A pane doktore, opravdu musím nechat očkovat všechny děti?“ „To víte že nemusíte – jenom ty, co si chcete nechat“.

*Já už jsem domestikovanej, ale bratranci ještě ne, říká v jednom z dílů romský herec Zdeněk Godla.

*To je jeden z OOO (obecně oblíbených omylů).

*Známý vtip o optimistovi a pesimistovi. Osoba, zastupující svět v pochmurném světle, říká: všechno je tak strašné, že to už nebude horší. A v odpovědi uslyší optimistické: Bude, bude!

*Sešel se už kdysi dávno nejvyšší katolík s nejvyšším sunitou u nejvyššího rabína, aby se dohodli, jak si navzájem nekazit obchody a nesnižovat si navzájem zisky. Rabín prý poté řekl šámesovi, že snad se mu povedlo ředitele filiálek přivést k rozumu.

– – –