Polský generál hovořil o plánech jaderného úderu Západu na Rusko

5. 4. 2019       antifashist
Západ odpoví na “ruskou agresi” jadernými zbraněmi. Uvedl to polský generál Waldemar Skrzypczak. Podle jeho vyjádření byly Spojené státy připraveny zasadit tento úder, aby “zastavily Rudou armádu na území Polska”, ale i dnes takové plány existují pro případ “ruské agrese”, uvádí Vzgljad z odkazem na Wirtualna Polska.


Polský generál prohlásil, že NATO je potřebné, protože žádná evropská země nebude schopna se postavit proti Rusku samostatně. Zároveň se podle něj NATO stalo slabším, o čemž svědčí znovusjednocení Krymu s Ruskem a situace na Donbasu.

Skrzypczak se domnívá, že posílení východního křídla NATO a přesun amerických vojsk do Polska, Rumunska a pobaltských států Moskvu nelekají, protože tyto síly “nebudou moci situaci změnit”.

Vytkl také NATO pomalé rozhodování. Skrzypczak soudí, že tato liknavost by Rusku umožnila v případě imaginárního útoku obsadit Pobaltí. NATO by pak muselo bojovat s Ruskem již na území Polska.

Připomeňme, že západní média uváděla, že americké bombardéry B-52, rozmístěné na vojenských základnách v Evropě na jaře, uskutečňovaly fiktivní jaderné útoky na Rusko.

Pro Novou republiku vybrala a přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová