Pozoruhodně zmatený kandidát KSČM do Evropského parlamentu

Ivan David
28. 4. 2019
Útočit pomocí neřízené střely se nemusí vyplatit. KSČM jde do voleb s heslem “Nenechme to tak.” Heslo dobře odráží bezradnost KSČM podporující v čele vlády oligarchu a současně se tvářící jako sociálně, ekologicky, a kdoví
jak ještě starostlivou politickou stranu. Totiž co nenechme jak? Trochu to připomíná hesla ČSSD na sestupu: “Myslíme to upřímně!” nebo ODS “Dokázali jsme, že to dokážeme!” Mladý kandidát KSČM Arťom Korjagin na svém facebooku napsal ZDE: “Okamurovcům těče do bot, jejich preference klesají, počty jejich příznivců také a dokonce i jejich vlastní poslanci a členové strany opouštějí potápějící se loď…

Nepřekvapuje mě, že volí taktiku pomluv a očerňování jediné strany, která opravdu brání zájmy obyčejných občanů České republiky. Proti KSČM.
To, že znevažujeme statní hymnu, spolčujeme se s pražskými liberály a pravičáky, nebo že tíhneme k ultralevičáckým ideologiím, jsou opravdu zoufalé pokusy nás znemožnit.
Účast nás, mladých komunistů, na protidemonstraci na Václavském náměstí mělo jasné sdělení jak pro hrstku příznivců Okamury, tak pro ty, kteří momentálně stáli vedle nás.
Ani štvaní národů proti sobě ani poklonkování evropským byrokratům nám nepomůže.
Jedinou cestou z globálního kapitalismu, imperiálního válčení a globální klimatické katastrofy je socialismus. A z toho já rozhodně ustupovat nehodlám.”

Soudím, že ve znemožňování jim nikdo pomáhat nemusí. Panu Korjaginovi uniklo, že SPD má vyšší preference než KSČM a že loď SPD se rozhodně nepotápí. Hrstka příznivců SPD čítala, jak je patrno z fotografií, několik tisíc osob. Pan Karjagin vysvětluje, proč na Václavském náměstí protestovali bok po boku se řvoucmi paviány z různých bojůvek proti SPD a současně protestovali proti těm, kteří “momentálně stáli vedle nás“. Mělo to prý jasné sdělení. Jasné asi jako jejich volební heslo. Nevím, kdo podle pana kandidáta “štve národy proti sobě”. SPD si přeje “Evropu národů”. Asi těžko by národy současně štvalo proti sobě. Možná se mu zdá, že pan Okamura štve jednu svoji polovinu proti druhé. To ovšem nemohu potvrdit, neboť kdykoli jsem ho spatřil, dlel velmi pevně pohromadě. Možná, že národy proti sobě štvou ti, kteří momentálně stáli vedle nich, například imigranty proti evropským domorodcům, “Evropany” proti Rusku…  Nevím, jisté je, že to KSČM tak nenechá.

Poklonkování evropským byrokratům” lze připisovat asi jen těm, kteří “momentálně” stáli vedle mladých komunistů s modrými vlajkami se žlutými hvězdičkami. Zajímalo by mě (čistě pro pobavení), jaké jasné sdělení jim předali, když vedle nich stáli.

Pan Korjagin je pevně přesvědčen, že “jedinou z cest je socialismus”. Jen netuším, kde ho vidí. Že by Babiš?

Nevím, co dělali mladí komunisté během zvuků hymny. Že by nehnutě stáli vedle řvoucích paviánů?

Dále se od kandidáta dočítáme, že: “…bychom měli hledat to, co máme společného, a stavět svět ve kterém chceme žít na spolupráci mezi pracujícími a to bez ohledu na rasu, národ nebo vyznání.” Problém tkví v tom, že imigranti, které má zjevně na mysli, moc pracující nejsou, spolupracovat nechtějí, za to chtějí spíše bourat, než stavět.

Souhlasím s Korjaginovým bystrým postřehem, že problémy EU souvisí s “obrovskou mocí nadnárodních korporací a jim věrných byrokratů“. Zdá se, že mladý komunista Korjagin společně se zkušenou europoslankyní Konečnou hodlají i další dlouhá léta vytrvale bojovat s “obrovskou mocí” a současně zůstat “proletářskými internacionalisty” uvnitř EU. Korjagin dodává bojovné “v jednotě je síla”. Patrně proto byli “momenálně” jednotní s těmi, se kterými stáli.

Produkty nového myšlení pana Artěma Korjagina pěkně zhodnotili diskutující:

Piráti mají v hlavě také zmatek, proč by na něj neměli právo i mladí komunisté?