Ivan David proti nálepkám, které politická konkurence věší na stranu Svoboda a přímá demokracie (VIDEO)

10.5.2019  SPD a Nová republika (video – 3 minuty, 40 sekund)
MUDr. Ivan David, kandidát č.1 strany Svoboda a přímá demokracie v nadcházejících volbách do Evropského parlamentu ukazuje na programu SPD, jak jsou dehonestující nálepky, kterými je označována SPD, nepravdivé a nesmyslné. Probírá jednu po druhé a dokazuje, že je SPD protixenofóbní, protirasistická, protifašistická a není ani populistická a ani nacionalistická.

 

Nálepky (nejsme populisté, nacionalisté, xenofobové, fašisté…)

Vážení přátelé,

Síly, které usilují o rychlou a úplnou nadvládu bruselské byrokracie nad Českou republikou nejsou schopny vést s SPD věcný dialog a proto na nás lepí nálepky a vyslovují tvrzení bez důkazů.

Jsme prý populisté, extrémisté, nacionalisté, rasisté, xenofobové, fašisté…

Populisté? Chceme, aby se naše argumenty líbily lidem. Chceme lidi přesvědčit, ale nemusíme při tom lhát. Proto nejsme populisté. To oni slibují nemožné.

Extrémismus. Extrémus znamená latinsky nejvzdálenější. Míní se zpravidla od nějaké normy. Ano, jsme velmi vzdáleni svými názory našim politickým oponentům. Jsme jim stejně vzdáleni jako oni nám. Jsou snad oni nějaká norma?

Jestliže má paní Marine Le Pen preference 24% a Liga severu Mateo Salviniho 38%, nejsou normou spíše oni?

Že jsme nacionalisté? My v SPD respektujeme všechny národy, které respektují ostatní národy. Nevyvyšujeme se, ale ani se nenecháme ponižovat. Ale Herman Von Rompuy řekl: “V EU již nesmí být místo pro slova jako národ a vlast ve smyslu národním. Nová Evropa musí vymazat tyto pojmy ze slovníku. V EU není pro tyto pojmy místo. Čím dříve si to všichni uvědomíte, tím lépe.”

Takže jsou to oni, kdo nenávidí jiné národy, dokonce všechny národy.

Tvrzení, že SPD je rasistická je zvlášť směšné, když předsedou SPD je rasový míšenec Čechojaponec Tomio Okamura. Musel by jednou svojí polovinou nenávidět tu druhou. Sám trpěl rasismem. V Japonsku japonským v Čechách českým. Nikdo od něj nemůže chtít, aby byl z třetí poloviny černoch.

Čeští pokrytečtí rasisté si myslí, že když SPD mluví o nepřizpůsobivých, má na mysli Cikány, chcete-li Romy, ale to není pravda. Pojmem „nepřizpůsobivý“ míníme nepřizpůsobivé bez ohledu na národnost nebo cokoli jiného. Například ty, kteří kvůli drogám nemají jaksi čas na práci. To oni myslí Rómy, my ne.

Nejsme xenofobové. Nebojíme se cizího. V případě migrantů z některých zemí nejde o přesudky. Bereme vážně bohaté zkušenosti ze zemí, kam si pozvali množství nepřizpůsobivých cizinců.

Fašisté nejsme, naopak se vymezujeme proti fašismu ve všech jeho formách.

Našim oponentům bych doporučil, vymyslete si lepší nálepky, tyhle jsou skutečně trapné.