Mamíííí, já chci demisi!

TARAS2
20.5.2019 TarsovaTerasa
Ve staré městské zástavbě dva paneláky, uvnitř bloku domů klasický dvůr s obligátním klepadlem na koberce, stanovištěm pro kontejnery a pískovištěm. Okna kuchyní otevřena, aby měly matky přehled o popelících se dítkách.



Neoblíbený debil mezi nimi (všechny děti si říkaly křestními jmény, jenom jemu říkaly Konilák) sedí v pískovišti, cosi debilního kutí, když vtom si vzpomene, že mu něco k úplné spokojenosti chybí. Tedy zdvihne hlavu k oknu jejich bytu a debilně zavřeští: Mamííííí… A znovu Mamííííí… A pořád dál a dál Mamíííí….

Po pěti minutách tohodle jekotu se jeho neméně debilní matka vykloní z okna a nerudně zahuláká: Co chceš?

A debil Konilák čumí, mlčí, neví. Mezitím to zapomněl.

Myslím, že podobně by dopadli i demonstranti, kteří opruzují na náměstích a vřeští Demisi!!! Demisi!!! Demisi!!!

Kdybyste se jich zeptali, tak vám neřeknou, proč vlastně Babiše do koše, jaké jsou nové argumenty. Všechno, co mu vyčítají (StB, Čapí hnízdo) už volič věděl před posledními volbami, přesto ho volilo tolik lidí, o nichž se může ostatním jenom zdát. Nezaměstnanost na rekordních minimálních číslech, hospodářství běží, sociálno v přijatelných mezích, Babiš sice pokusně zavrtán ve správném ánusu, ale směrem k Rusku jenom nesmělé plivanečky ministra, kterého nenominoval on, ale degenerovaná sociální demokracie, mzdy stoupají, důchodci dostali přidáno, zatím žádná krize na obzoru (ale ona přijde, nebojte, kapitalismus se bez ní neobejde), ty největší zhovadilosti z éry ODS jsou minulostí.

Tak proč vlastně demisi? Volby jsou pro demonstranty jenom přehlédnutelný pšouk? Státní zastupitelství se zalyká chuchvalcem, který jí do chřtánu nacpala Chovancem domrvená policie, to důvodem k odstoupení předsedy vlády být nemůže, aféra je vycucaná z palce u Chovancovy nohy. Fujtajbl. Marie Benešová si ještě na ministerstvu spravedlnosti nedala ani první kafe a demonstranti už přesně vědí, co všechno v budoucnosti napáchá.

Jsou směšní, trapní, uřvaní a debilní, jako ten Konilák. Jediné, co by stálo za to vědět je kdo je platí. Neboť mezi demonstranty je neobvyklé množství starých lidí, důchodkyně od plotny a dědkové podivného, bezdomoveckého vzhledu, vypadá to na placenou klaku.

I na další otázku milionoví Konilákové neodpoví: Jak si představujete, že by to mělo jít dál, po rezignaci premiéra?

Čumí a nevědí.