Pravda o čínské špionáži a telefonech Huawei. Jak šmírují svět a co dokáží, když nedáváte pozor a hrajete pod mrakodrapy třeba člověče nezlob se. Apple se propadá, šlape mu na paty OPPO

23. 5. 2019    hoppner
Se svou troškou do mlýna k válce USA proti telefonům Huawei přispěl čínský diplomat s vtipným jménem Čao. Ze svého bytu v 15. patra mrakodrapu v pákistánském Islámadádu natočil video novým telefonem Huawei P30 Pro. Dodejme, že v Pákistánu byl dopaden bin Ládin, který prý tak trochu řídil letadlo 11. září.


Diplomat kamerou telefonu Huawei P30 Pro zabíral ze svého balkónu dva chlapce, jak dole na ulici hráli deskovou hru. Chlapci nejdřív vypadají jako malé tečky, ale když Čao použil zoom, kamera zaostřila až na figurky na šachovnici. Něco takového Apple, který je americkou ikonou, nedokáže. Co neumí ani Huawei je poznat, co to je za hru. Na figurkách jsou nějaké znaky, možná tajný kód, pomocí kterého si čínská rozvědka předává zprávy. Zřejmě jde tedy o špionážní hru.

Úžasné! Zoom z 15. patra mrakodrapu pomocí nového mobilu Huawei.

„Huawei P30 Pro má širokoúhlý displej, foťák s rozlišením 40 megapixelů a 50x optickým zoomem,“ doplnil Čao a dodal, že není divu, že je Amerika z nového telefonu Huawei šílená, protože nové telefony Huawei jsou také šílené. Huawei P30 Pro je v prodeji od letošního března a láme rekordy.

Některá česká média a jejich mladí redaktoři nepochopili, že zpráva a video je šikovnou reklamou na nový mobil (pozor, není to trik, ten mobil je opravdu úžasný) a zprávu stachanovsky šířili jako že „čínský diplomat usvědčil Čínu ze špionáže“. Například Blesk ZDE

Mezi USA a Čínou zuří obchodní válka nejen co do kvality „národních“ telefonů (Huawei vs. Apple), ale především o to, jestli USA Číně vyfoukne sítě 5G, které mají znamenat revoluci. Čína to umé lépe a levněji, tak do toho jde USA pěkně ideologicky. Hysterii kolem bezpečnosti se podařilo rozpoutat v mnoha zemích včetně ČR, ale ne všude jsou tak naivní (například Velká Británie ZDE nebo Belgie ZDE). Ale kdo ví, mění se to každým dnem a vadnoucí firma Apple (RIP Jobs) se drží jako ratlík nohavice a nejde odehnat. Evropské zakázky 5G je možná poslední záchrana pro kdysi módní a průkopnickou firmu Apple.

Ve světovém žebříčku je národní chlouba USA Apple už třetí za Samsung (Jižní Korea) a Huawei (Čína). Na paty mu šlape OPPO (Čína), Xiaomi (Čína) a Vivo (Čína). Pro úplnost dodejme, že Xiaomi znamená čínsky „malá rýže“. Čti „šaomi“.

Apple se propadl na tří místo na světě, šlape mu paty Xiaomi, Vivo a Oppo

Podrobnosti o aktuální prodejnosti na světě ZDE

USA dokonce daly Huawei na černou listinu, což firmě znemožňuje kupovat americké součástky bez souhlasu vlády USA. Jeden z ideologických argumentů proti Huawei používá Apple, zájmově napojený na vládu USA, že je Huawei zájmově napojená na vládu Číny.

Americká gigant Google v koordinaci s vládou USA dokonce zastaví firmě Huawei některé služby pro uživatele jako mapy, nebo gmail. ZDE Je to zoufalý krok, který může stát Google miliardy. Huawei už vyhlásila, že vyvine vlastní aplikace. Největším vyhledávač v Číně je Baidu (66 %), Google paběrkuje (2 %) ZDE.

Karta o bezpečnosti je komická, protože iPhony (Apple) se montují v Číně. ZDE

Pozn. red. I. D.: Před dvěma týdny jsem si byl v Praze něco koupit v obchodě s mobilními telefony. Ptal jsem se pak prodavačů, o kolik poklesl prodej mobilů firmy Huawei. Oba shodně konstatovali, že vůbec žádný pokles zájmu o mobily firmy Huawei nezaznamenali. Prodávají se pořád stejně. Tak obrovský je vliv mainstreamové propagandy na kupující.

viz také ZDE
Nejnovější ZDE  a ZDE