Koho a co by měl chránit náš ministr vnitra, kterou nenávist podporovat a kterou stíhat

Růžena Chrasteková
22.6.2019 VašeVěc
Koho by měl varovat, komu vyhrožovat? Koho zájmy zastupuje ve vládě České republiky? Neměl by to náhodou být občan tohoto státu, který si ho v přeneseném smyslu slova platí? Proč je dovoleno v tomto státě, aby občanům ještě k tomu vyhrožovala a varovně zvedala pomyslný ukazováček nějaká politická neziskovka Člověk v tísni, nikým nevolená a bez oficiálních kompetencí, ale s o to větší arogancí?


Hodně samozvaných arbitrů, vykladačů těch jedině správných názorů, zvrácené morálky, vykladačů písma svatého až, se v poslední době u nás zjevuje, včetně veřejnoprávních, silně neobjektivních a zaujatých médií. Někteří politici, poslanci chrlí na své kolegy s jiným jenom názorem kýble sprostot a nadávek. V boha věřící prý, svatý lidovec Bělobrádek posílá svého kolegu poslance, místopředsedu Parlamentu, s prominutím “do hajzlu”. Kultivovaný to politik, jen co je pravda.

Hamáček, ministerstvo vnitra předalo snad, protizákonně, nějaké kompetence politickým neziskovkám, že tyto vyhrožují, varují občany před nějakým jednáním? Člověk v tísni je spolek nikým nevolených lidí, kteří vyvíjejí úplně jinou činnost, než jakou deklarují, Dělají politiku, dělají tady policajty …

Nenávist je, dle vykladačů té jedině správné pravdy, silně zapovězena. Ale POZOR! Jenom některá, jenom ta, taková, která je mířena na ten správný, odsouhlasený subjekt. K osobě a skupině osob obecně, hlavně multikulturně správně. Jinak je nenávist povolena až žádoucí, podporována, především jde-li o našeho prezidenta a premiéra, nejvyšší ústavní činitele, řádně, svobodně a demokraticky zvolené. Také k Tomio Okamurovi, místopředsedovi Parlamentu ČR.

Násilník a zločinec má větší práva na ochranu, obhajobu svých zvrhlých činů jenom proto, že je imigrant a černoch z Afriky? Občan našeho státu, který verbálně, v písemném projevu, především na sociálních sítích, pod náporem emocí, spravedlivého rozhořčení až přirozené zloby nad násilným zločinem černocha – imigranta, který přijel nelegálně do našeho státu, byť jsou tyto projevy někdy za hranou slušnosti, tento občan je silně ostrakizován a je mu vyhrožováno.

Projevy, především veřejně prezentované, by, pravda, měly být, byť pronesené ve spravedlivém rozhořčení, obecně společensky přijatelné a elementárně slušné. I když asi těžko toto žádat od oběti hnusného, násilného zločinu, od jejich blízkých, rodičů …

Náš ministr vnitra (ale i jiní někteří) varuje před nenávistí k imigrantům, zločincům a násilníkům, vyhrožuje občanům trestním stíháním za projevy nenávisti.

Ano, nenávist je špatná, je to zlo, které bublá pod povrchem a je nebezpečné, zhoubné, destruktivní pro nenávidějícího i nenáviděného.

Ale že Hamáčkovi, našemu za zvláštních a neférových celkem okolností jmenovanému ministru vnitra, nevadí ta šílená nenávist, která se line z pódií demonstrací, kterou rozsévají řečníci tam. Že mu nevadí zuřivá, sprostá a vulgárně projevovaná nenávist odpůrců prezidenta a premiéra vůči nim, nenávistné urážky. I na těch sociálních sítích. Davy na náměstích při posledních nesmyslných a logiky prostých demonstracích jsou podněcovány k nenávisti, je jim ta nenávist doslova vtloukána do hlav.

Ale to je asi ta správná nenávist, poněvadž to ministrovi vnitra a jeho odborným útvarům, zřízeným za nemalý peníz, pro monitorování a potírání nenávisti, nevadí. Nevadí ani nehorázné a nebezpečné výhrůžky, dokonce smrtí, protože objektem těch nenávistných výhrůžek je náš pan prezident a premiér.

Tady vnitro nemá jitro, tady hluboce spí, oči zavřené a uši chráněné jak traktorista na starém Zetoru.

Co si vůbec o sobě myslíte, vy gauneři, občany placení, že jenom vám tato země patří a budete si tady zavádět své zvrhlé pořádky, zvrácené dvojí metry? Že budete kriminalizovat naštvaného, byť neslušně se vyjadřujícího občana a chránit odporné zločince, násilníky jenom proto, že jsou to černoši, nelegálně sem imigrující?

Ne, tato krásná země není jenom vaše, je nás všech, Čechů, Moravanů a Slezanů.