POKRYTO! Rusko si pláclo s Čínou. Síť 5G mu postaví firma Huawei. Na Pentagon napojená firma Apple mezitím hraje v Evropě o všechno. Pomůžou americké základny? Jsme na prahu III. světové války

Ondřej Höppner
12.6.2019  HöppnerCz
Rusko se díky špičkové technologii Huawei může stát první zemí světa s celoplošným porytím signálem sítí páté generace (5G) . Před pár dny si na to plácli ruský prezident Vladimír Putin a jeho čínský protějšek Si Ťin-pching.
Vzhledem k obrovským možnostem, které síť 5G přináší, jde o zásadní, byť očekávaný krok. Putin a jeho experti si vybrali čínskou firmu, protože byla ze všech nabídek nejlepší a nejlevnější.


Dalšími bojišti Huawei je Indie a Evropa. Proti ní stojí americká firma Apple, jejíž jedinou zbraní je propaganda, klesající prodeje mobilů a mizerná pověst USA ohledně odposlouchávání.

Apple bojuje proti značce, která ji drtí na trzích s mobilními telefony. Mnoho alternativ totiž není: Síť 5G umí postavit ještě firmy Nokia (Finsko), Ericsson (Švédsko) a Samsung Jižní Korea), ale dráž a ne tak kvalitní.

Zdaleka nejde jen o nějaké mobily, v sázce je mnohem víc. O něco, co je větší, než Huawei.

Když se podíváme na mapu, znázorňující americké vojenské základny v různých částech světa, lze si jen stěží představit, že by byly napojeny na síť, postavenou Čínou.

Česká republika dosud vyčkává a zatím není jisté, zda bude vůbec firma Huawei puštěna do soutěže o síť 5G (tendr by měl být na podzim). Žádné důkazy o tom, že by Huawei byla bezpečnostním rizikem nejsou a nebudou. Mnohé nicméně nasvědčuje k tomu, že ČR může odmítnout lepší technologii jako důkaz věrnosti Spojeným státům americkým. Konečné rozhodnutí tak nebude záviset na výhodnosti, ale na ideologicko – vojenském tlaku.

Prezident Miloš Zeman jedná v Číně (duben 2019) se zástupci firmy Huawei a vyjadřuje jim svou plnou podporu.

Obchodní válka o trhy napojené na síť 5G již dávno přerostla do vojenské oblasti. Americká vláda už loni doporučila zemím, kde má vojenské základny, aby při budování připravovaných mobilních 5G sítí nenasazovaly technologie od Huawei. Doporučení zamířilo třeba do Kanady, ale také do Itálie, Německa, Japonska…

Podobná výzva přišla i do zemí, které jsou Spojenými státy využívány k vojenským účelům, což jsou včetně České republiky až na pár výjimek skoro všechny země na světě.

Dosud fungovala americká vojenská přítomnost jako pojistka, aby napojené země nakupovaly zbraně a vojenské zařízení, které nepotřebují, výhradně z USA, nebo jeho prostřednictvím. Nyní slouží přítomnost amerických vojáků jako záminka odmítnutí firmy Huawei.

Například: “Jak přes vás mohou jezdit naše tanky, aby vás chránily, když nás u vás odposlouchává nepřítel?”

Pokud se některá země (například Česká republika) rozhodne dát zakázku na síť 5G firmě Huawei, nemůže americká strana pohrozit, že ze země stáhne své vojáky. Naopak vytvoří záminku, aby mohla svou přítomnost posílit. Jaká záminka by to mohla být?

Zbrojařské firmy z USA za posledních pět let zvýšily prodeje o 25 procent (díky Arabskému jaru) a neustále posilují (na úkor všech ostatních, tedy Evropy, Ruska a Číny). Aby tento trend udržely, musí být vytvořena krizová situace dříve, než dojde k rozdání karet ohledně sítě 5G. Právě tohle je podstata tzv. “Deep State”, proti kterému je v podstatě bezmocný i prezident USA.

Připomeňme situaci ze začátku roku 2016, krátce před volbami nového prezidenta USA. Deep State (bažiny státu) posílá do Evropy tisíce vojáků a obrovskou sílu vojenské techniky, aniž by ho zajímalo, jak volby dopadnou. ZDE

V Evropě je nejpravděpodobnější záminkou vojenská provokace USA skrze NATO proti Rusku v Pobaltí. Vojenská cvičení NATO probíhají i jinde, například v Rumunsku, nebo východočínském moři. Pobaltí se však zdá nejkřehčím místem skořápky. NATO už tam má připravenou armádu od minulých voleb v USA, ve kterých překvapivě vyhrál Trump.

Pro dalším vývoj nejen co se týče sítě 5G budou klíčové prezidentské volby v USA. Předvolební kampaň u začala, proto ty tanečky kolem zřejmě velmi důležitého setkání Trumpa s čínským prezidentem Si Ťin – pchingem.

Klíčové datum je 3. listopadu 2020. Pokud Trump obhájí svůj post, je tu ještě naděje, ale pokud ne a k moci se opět dostane agresivní a se zbrojařskými lobby propojená Demokratická strana USA…

Každopádně: Všechny země, které budou instalovat síť 5G, hlásí zahájení prací až po roce 2020. Tedy až po volbách v USA.