RP: Rusko se neexpanduje na Západ, ale NATO na Východ!

Hans-Jochen Vogel, bývalý předseda SPD

-kou-
10.6.2019  ReinischePostOnline a PrvníZprávy
Německá vláda, v čele s kancléřkou Angelou Merkelovou, by měla navázat mnohem „podstatnější dialog“ s Ruskou federací, vyzval bývalý ministr spravedlnosti Německa Hans-Jochen Vogel.
„Koneckonců, není to Rusko, které expandovalo na Západ, ale NATO na Východ,“ uvedl bývalý vůdce německých sociálních demokratů.

Berlín musí pokračovat v dialogu s Moskvou, bývalý ministr spravedlnosti Německa a bývalý předseda Sociálně demokratické strany Německa (SPD) Hans-Jochen Vogel v rozhovoru s německými novinami Rheinische Post uvedl.

A tentokrát by to mělo být „podstatnější“, zdůraznil Vogel.

„Koneckonců se Rusko se nerozšiřuje na Západ. Severoatlantická aliance se rozšiřuje na Východ,“ uvedl bývalý německý ministr spravedlnosti.

Němečtí sociální demokraté by na oplátku měli vynaložit veškeré úsilí, aby federální vláda na čele s kancléřkou Angelou Merkelovou vybudovala vztahy s Ruskou federací jinak, vyzval Hans-Jochen Fogel.

„Nikdy bychom neměli zapomenout na všechno zlo, které jsme způsobili Rusům v letech 1941-1945 během naší dobyvatelské války. tehdy přišlo o život 26 milionů lidí,“  připomněl bývalý předseda Sociálně demokratické strany Německa.

– – –