Svět ruskýma očima 512

Zajoch
26.6.2019 Outsidermedia
Výměna bojových hlavic a výrazné zlepšení charakteristik a možností ruského systému PRO  * * *  Je důvodné podezření, že vyšetřovací skupina pro havárii malajského Boeingu v roce 2014 je skupinou zločinců  * * *  Americké impérium se potápí do hluboké politické i morální krize


Vojenský expert Dmitrij Korněv o tom, jak se rozšiřují možnosti obrany se zavedením nových protiraket do provozu

13. června 2019

Vojska letecké a protiraketové obrany RF úspěšně vyzkoušela protiraketový systém na polygonu v Kazašském Sary-Šaganu. V oficiální zprávě se uvádí, že raketa zasáhla cíl s plnou přesností a potvrdily se tak její možnosti. Ministerstvo obrany Ruska předvedlo záběry z přípravy odpálení a jeho provedení novou variantou protirakety blízkého doletu systémem PRO 53T6, na Západě známé pod názvem ABM-3 Gazelle.

Nová varianta této rakety, modernizovaná protiraketa 53T6M, je opětovně vyrobena v ruských závodech. Její první odpálení bylo v roce 2017. Nová verze se liší od základní z roku 1995. Má nový unikátní motor na pevné palivo. Zvláštností je využití směsného paliva s vysokým specifickým impulsem. Obnovená výroba motorů pro nové protirakety 53T6M běží v závodě Avantgard u Moskvy od roku 2010.

Dalším rozdílem je plášť rakety vyrobený kompletně v RF. Dále je u rakety modernizovaný komplex vybavení a dobíjecího zařízení. Přinejmenším se využívá nové dopravní a instalační zařízení s tahačem KamA3. Takto je možno do šachet pro odpálení z PRO zavést transportně odpalovací kontejnery s raketami a termostatem. Agregát byl navržen a vyroben ve strojírenském konstrukčním zařízení Iskra.

Podle dostupných zdrojů lze usuzovat, že raketa je kompatibilní s obnoveným modernizovaným systémem PRO A-235, který nahradí PRO Moskvy a centrální průmyslové oblasti A-135 uvedené do provozu před dvaceti lety.

Systém 53T6M je stejně jako jeho předchůdce protiraketou krátkého doletu a zajišťuje likvidaci vysoko rychlostních cílů typu hlavic mezikontinentálních raket na vzdálenost od pěti do osmdesáti kilometrů, ve výškách od pěti do třiceti kilometrů. V novém systému PRO A-235 se budou likvidovat raketami 53T6M cíle, které nedokáží zastavit budoucí vzdálené a střední bojové formace PRO země: Stacionární komplexy s dlouhými a středními protiraketami, kosmické stanice s protiraketovými možnostmi, vojenské námořní lodě vybavené námořní variantou systému S-500 a pozemní mobilní komplexy dlouhého doletu typu Nudol.

Ve své době byly rakety 53T6 osazeny bojovou hlavicí malé síly, která ničila cíle i v případě, že došlo k nepříliš velké chybě úderu. Modernizovaná varianta rakety nese i jadernou část. Obnovený systém řízení zlepšil i přesnost navedení rakety na cíl.

Z pochopitelných důvodů nejsou zveřejněny informace o možnostech nového systému PRO A-235. Ale dá se vyjít z toho, že je instalován na obnovené radarové stanici Don-2N z předešlého systému PRO A-135 a je jako dříve systémem PRO Centrální oblasti.

Vzdálenost detekce cílů zůstane nejspíš stejná, může být i širší vytvořením jednotného informačního pole protiraketové obrany integrovaného se systémem varování před raketovým útokem. Jeho schopnosti se zlepšily poté, co byly uvedeny do provozu sítě radarů Voroněž.

Samozřejmě, že se u nového systému PRO musejí změnit možnosti velitelského výpočetního centra. Počet současně sledovaných a zlikvidovaných cílů systémem závisí na softwarovém a hardwarovém komplexu a prostředcích komunikace. Centrum provádí i navádění raket i systému na cíl, včetně souvisejících systémů a komplexů. Moderní protiraketový boj vedou počítačové systémy.

Systémy ve 21. století musí dostávat a poskytovat informace z množství souvisejících zdrojů informací ostatních druhů vojsk i ze všech informačních systémů mezidruhových.

Práce na modernizaci PRO začaly v roce 2009. Dnes jsme pravděpodobně ve finále a během jednoho až dvou let budou završeny. Je pravděpodobné, že výměna starých raket 53T6 v šachtách moskevské PRO byla zahájena loni.

Nová transportně-nabíjecí stanoviště byla nejednou pozorována západními pozorovateli na satelitních snímcích pozic A-135/A-235 pod Moskvou.

Výměna byla nezbytná kvůli zachování potenciálu – pevné palivo stárne, i v podmínkách ideální ochrany končí doba služby raket 53T6. Dnes jsme svědky výměny bojových hlavic a výrazného zlepšení charakteristik a možností ruského systému PRO.

Převzato z Izvestija
***

Politolog označil vyšetřovací skupinu pro MH17 za falšovatele a zločince

Alexej Atrejanov
19. června 2019

Společná vyšetřovací skupina ve věci havárie malajského Boeingu v roce 2014 oznámila úmysl uvěznit čtyři podezřelé z účasti na katastrofě. Politolog Sergej Markov je přesvědčen, že obvinění jsou vylhaná.
Vyšetřovatelé mají v plánu obvinit ty, které podezírají z vraždy. Podle západních specialistů se tito lidé účastnili nasazení systému Buk k útoku a zasažení letadla. Skupina vyšetřuje, ale bez účasti Ruska. Její členové jsou z Austrálie, Nizozemska, Belgie a Ukrajiny.

Stále dál od spravedlnosti

Generální ředitel Istitutu politických studií Sergěj Markov uvedl, že se vyšetřovatelé snaží obvinit ruské vedení z válečného zločinu, aby později využilo zčásti metody, které se uplatňují proti teroristům. Řekl: „Jsou všechny důvody k podezření, že vyšetřovací skupina je skupinou zločinců, kteří se snaží zakrýt ty skutečně odpovědné za havárii a svést vinu na nevinné, čímž falšují vyšetřování.“
Připomněl, že ruské orgány byly odříznuty od účasti na vyšetřování a rovněž k němu nebyli připuštěni specialisté z Malajsie. Byla to jediná země, která není závislá na tajných službách USA a Nizozemska. Malajsijský premiér Mahathir Mohamad přímo řekl, že se vyšetřování vedlo utajeně před všemi, kteří by mohli o falšování promluvit. Důkazy nejsou.
Markov zdůraznil, že ruská strana předala důkazy o tom, že raketa použitá k sestřelení letadla byla ve výzbroji Ukrajiny od roku 1986. V Ruské federaci se po patnáctiletém používání může ještě dvakrát prodloužit provoz hlavic o pět let a potom dojde k likvidaci. K tomu řekl: „Rusko dalo vyšetřovací skupině možnost skutečného vyšetřování s důkazy. Ta to ale ignoruje a ke všemu se snaží skrýt takové potenciální důkazy, jako jsou hovory dispečera Dněpropetrovského letiště.“
Markov počítá s tím, že malajsijský Boeing nebyl sestřelen v důsledku chyby, ale speciálně s cílem označit LNR a DNR za teroristické organizace a získat masivní vojenskou podporu. Čili havárie byla výsledkem spiknutí.
Doněcký politik Andrej Purgin řekl, že všechny obviněné osoby sloužily v dobrovolnické armádě v různé době, na různých místech a dělaly každá něco zcela jiného.
Převzato z Politexpert.net
***

Jednou v Americe – série podivných úmrtí

Vladimir Prochvatilov
18. června 2019

„Stát ve státě“ zametá stopy

V době kdy Trump s Melánií cestují po světě na státní návštěvy, dochází v Americe k událostem, které mohou vážně ovlivnit osud Clintonové.
Dne 5. června byl nalezen ve svém autě zástupce náčelníka policie New Yorku Stephen Silks s prostřelenou hlavou. Údajně se sám střelil. Přitom v první zprávě policejního oddělení New Yorku nebyla o sebevraždě ani zmínka: „Byl nalezen vsedě v autě se střelnou ranou v hlavě a policejním autem byl odvezen do nemocnice. Později byl prohlášen za mrtvého.“
Je o něm známo, že to byl optimista, maratonec a horolezec. Verze o sebevraždě jednoho z nejlepších policejních důstojníků New Yorku zní nepřesvědčivě už proto, že se po třiceti osmi letech služby chystal do penze. Stihl předat svoje dokumenty potřebné pro stanovení penze policii New Yorku večer před svou smrtí.
Stejně podivně vypadá i předčasný odchod ze života policejního důstojníka Joe Calabreseho, který měl vyšetřovat smrt svého náčelníka. Ztratil se následující den po smrti Silkse. Jeho tělo bylo nalezeno u pláže Plumb. U policie sloužil 37 let. Podle úřední verze se zastřelil. Je otázka, proč se po rozhodnutí se zastřelit ploužil ve vedru pěšky na pláž.
Dřívější případ. Dne 6. listopadu 2016, v předvečer prezidentských voleb v USA, uvedla řada amerických vydání s odkazem na newyorskou policii případ kongresmana Weinera, manžela Abedinové, osobní asistentky Clintonové. V době, kdy se vyšetřovalo svádění patnáctileté dívky tímto mužem, byl při prohlídce nalezen notebook „s dostatečným množstvím důkazů, které mohly poslat Hillary a její tým na dovolenou na celý život“.
Newyorští policisté a jejich náčelník James P. O’Neil oznámili, že pokud FBI a ministerstvo spravedlnosti neobdrží včasnou obžalobu Clintonové a jejích spolupachatelů, zveřejní newyorská policie obsah notebooku. Náčelník uvedl: „To, co je v emailech, je šokující. Doslova jsem z toho zvracel. Máme vše okopírované. Pošleme to do WikiLeaks, anebo já sám zorganizuji vlastní tiskovou konferenci.“
To může vysvětlit, proč ředitel FBI obnovil vyšetřování neoprávněného využití tajné informace Clintonové, což okamžitě snížilo její rating.
Na amerických pravicových fórech psali o zesnulém Silksovi jako o „náčelníkovi policie, který předal Weinerův notebook FBI a jeho obsah si prohlédl. Uživatelé hovořili v síti o reakci policistů na to, co bylo v notebooku Abedinové: „Někteří z důstojníků plakali, někteří z toho, co viděli, zvraceli.“Dva byli zastřeleni ze zálohy. Silks už nemůže být vyzván k poskytnutí informace.
Dne 7. června 2019 byla ve svém domě nalezena zavražděná bývalá republikánská senátorka za stát Arkansas Linda Collins-Smithová. Podle vyšetřovacího zdroje CD Media chtěla zveřejnit informaci „o současných soudcích v Arkansasu, kteří prostřednictvím útvaru pro ochranu dětí ve státě odebírali chudým ženám děti a prodávali je boháčům“. Collins-Smithová předpokládala, že zločinci využívali nelegální migranty k provádění zločinů, včetně vražd matek ukradených dětí. Měla informace o síti obchodu s dětmi, který řídila arkansaská vláda.
Bývalý tiskový tajemník Collins-Smithové uvedl, že její sousedé slyšeli střelbu (nikoliv jeden výstřel!) v den smrti Silkse 6. června. Bývalá senátorka měla za několik dní svědčit před velkou porotou státu proti Clintonové.
„Další zlověstný zvrat historie byl také 6. června, kdy byl republikánský senátor za Oklahomu Jonathan Nichols vlastnící informace o vysoce postavených pedofilech nalezen zastřelený ve svém domě v Normanu v Oklahomě.“ Existuje domněnka, že obě vraždy mají spojitost. Informuje o tom opět portál CD Media. Collins-Smithová i Nichols patřili mezi autory zákona, který předpokládal trest smrti za opakované zneužívání dětí. Nejvyšší soud zákon zamítl.
Portál Abel Danger Global věnoval těmto zlověstným úmrtím článek s názvem Deep State „Cleaning House?“ v němž píše: „Pozorujeme poslední křeče amerického impéria, jak se s každou novou smrtí kroutí před našima očima.“
Publicistka a uznávaná spisovatelka Diana Westová se zabývá otázkou, je-li spojitost mezi smrtí republikánských senátorů a newyorskými policisty. Píše: „Otázka vede k pochmurnému podezření a několika nepochybným faktům, svědčícím o tom, že jedna či několik z těchto čtyř smrtí mohly mít nějaký vztah k jejich činnosti proti pedofilům a obchodu s lidmi nebo k oficiální korupci … Strach je vyvolán především desetiletími pozorování zločinné činnosti rodiny Clintonových, která kolem sebe šíří auru mnoha neobjasněných vražd, divných smrtí a skandálů, které tuto rodinu obklopovaly. Otřes z toho, že ne jeden, ale hned dva vedoucí policisté údajně spáchali sebevraždu v New Yorku během čtyřiadvaceti hodin, mě donutil přemýšlet … o shnilém, mokvajícím vředu z notebooku Weinera.“ Pokračuje: „Když obrátíme pozornost k vraždě Collins-Smithové a násilné smrti Nicholase, je to víc než podezřelé. Je zde analogie s tragickým osudem senátorky z Georgie Nancy Scheferové, která odhalila zločiny viníků ze Státní služby na ochranu dětí v obchodě s dětmi. V roce 2010 byli nalezeni Scheferová a její manžel zastřeleni. Podle policie šlo o sebevraždu“.
Vyšetřování FBI ohledně Weinerova notebooku bylo sprovozeno ze světa kvůli vyšetřování proti Trumpovi. Když zvláštní prokurátor Mueller proti němu nevznesl obvinění, uvolnily se mu ruce a neskrýval, že chce dovést věc s Clintonovými do konce.
Je možno předpokládat, že smrt dvou senátorů, kteří mohli zveřejnit pro Clintonovy nebezpečnou informaci a neskrývali své zvláštní přání vyšetřit zločiny organizátorů a účastníků „kruhu pedofilů“ odsunuje od známé rodiny hrozbu odhalení. Avšak znechucení americké veřejnosti je velké. Sociální sítě jsou doslova rozžhavené rozhořčením.
Ruská analytička Taťjana Volkova na svém blogu poznamenává: „Otázka je jen v tom, jak jsou tyto podezřelé smrti propojeny s návštěvou Trumpa v Londýně. Když Deep State zůstal bez kontroly, rozhodli se důležití vyšetřovatelé i potenciální svědci z vlastní iniciativy, nebo to bylo učiněno z podnětu Buckinghamského paláce? Jeho podmínka pro jednání s Trumpem – ukončit vyšetřování pedofilního skandálu okolo Demokratické strany?“
Americké impérium se potápí do hluboké politické i morální krize.
Převzato z Fondsk.ru