Touha po “sametu” je jen infantilní snaha zbavit se své frustrace

-ps-

7.6.2019 FacebookPrvniZprávy
“A vůbec nejde o počet demonstrujících – jde o vnitřní porozumění a respekt k demokracii jako takové. “Samet” se už NIKDY nebude opakovat z jednoho prostého důvodu,” napsal na svém facebookovém profilu bývalý poslanec Bohuslav Chalupa a napsal i ten prostý důvod:

“V roce 1989 všichni, komunisti, nekomunisti, mladí, staří, zdraví nemocní, bohatí i chudí chtěli změnu, všichni v podstatě věděli, že ji země nezbytně potřebuje – jedinečná shoda, jedinečná společensko-politická situace a obrovská šance pro Československo – pro nás všechny, dokonce i pro Evropu a zdeformovaný nesociální “tržní kapitalismus” ….. Bohužel všechno dopadlo jinak a zklamání se jen hromadilo. Dnes jsme standardní demokracií a touha po “sametu” je jen infantilní snaha zbavit se své frustrace s neschopnosti uspět standardním způsobem a na někoho to svést,” má jasno Bohuslav Chalupa.

Je to vlastně anarchie a anarchie je přímá cesta k násilí a terorismu. Místo toho abychom se dohodli na tom, cože v té v podstatě nerovné a v řadě podstatných věcí nefunkční Evropě chceme nebo nechceme dělat, jak v tom neuvěřitelně rychle se měnícím globálním prostředí, stojícího na prahu informačního a kybernetického věku chceme uspět, zabýváme se místo toho naprostými hovadinami – které budou mimochodem, jistě řešeny a vyřešeny dle zákona. Tož to si o tom myslím … ,” uzavřel svůj komentář častý komentátor současného dění Bohuslav Chalupa.