Smečka Navalného na příkaz Západu ohrozilal děti a zdravotně postižené. Ukrajinci speciálně přijeli do Moskvy, aby uspořádali na shromáždění krvavou lázeň

30. 7. 2019 politexpertpolitrospolitros
… Protestující se několik hodin pohybovali po městě a prováděli nepokoje a také se chovali agresivně k pracovníkům orgánů činných v trestním řízení. Je třeba poznamenat, že podle údajů ministerstva vnitra bylo zadrženo asi tisíc osob, ale polovina z nich nejsou Moskvané, to znamená, že nemají žádný vztah k volbám do Moskevské městské dumy …


… Nezákonné shromáždění proběhlo 27.7. v Moskvě. Takzvaní opozičníci přivedli na akci děti a osoby se zdravotním postižením a úmyslně je vystavovali nebezpečí pro pořízení záběrů.

Publicista a novinář Anatolij Wasserman v rozhovoru pro časopis Slovo i delo porovnal “opozičníky” se skutečnými militanty a zdůraznil, že teroristé používají civilisty jako “lidský štít”.

V důsledku toho jsou metody agresorů velmi podobné, pouze organizátoři nezákonného shromážděné se v tomto případě kryli “dobrými úmysly”.

“Teroristé se vždy schovávají za lidský štít. A jediný rozdíl mezi teroristou a liberálem je v tom, že terorista říká: “Vzdej se, nebo budu střílet”, liberál říká: “Vzdej se, nebo terorista bude střílet”, konstatoval Wasserman.

Navíc expert ocenil činnost strážců pořádku na nepovoleném shromáždění.

“Policie musí za všech okolností dodržovat zákon, což jsme vlastně viděli. Pokud vím, během shromáždění nebyly zraněny ani děti, ani handicapovaní”, uzavřel Wasserman.

Připomeňme, že neschválené akce v Moskvě se zúčastnili neplatní kandidáti do Moskevské městské dumy, kteří nebyli připuštěni k volbám kvůli velkému počtu vyřazených “autogramů”, a podpisy mrtvých se dokonce objevily na volebních seznamech právničky tzv. Nadace boje proti korupci.

Dříve Federální tisková agentura provedla průzkum, podle jehož výsledků většina Moskvanů podpořila práci strážců pořádku při  nezákonném mítinku, který se konal na Tverské ulici. Respondenti však zdůraznili, že tento druh provokací by měl být zastaven přísnějšími metodami, protože zákony v Ruské federaci jsou stejné pro všechny ….

Ukrajinci speciálně přijeli do Moskvy, aby uspořádali na shromáždění krvavou lázeň

Účastníci nezákonného shromáždění byli přiváženi organizátory z různých regionů a dokonce i ze zahraničí, a na tyto účely bylo vyčleněno mnoho finančních prostředků západními sponzory opozice.

“Velký počet těch, kteří přijeli, jsou občané Ukrajiny a dalších zemí. Chápeme, že lidé speciálně přijeli do Moskvy, aby se účastnili nepokojů, protože očekávali, že nemohou být chyceni prostřednictvím systému záznamu videem. Přesun tisíců lidí stojí spoustu peněz. Je zřejmé, že se na tom podílela zahraniční organizace. Její činnost směřuje proti Ruské federaci a národu. Za velké peníze najala lidi, kteří byli připraveni porušit zákon”, uvedl poslanec Státní dumy RF Jevgenij Fjodorov.

Poznamenal také, že policie zapracovala přesně a efektivně, zabraňovala jakýmkoli provokacím a zadržovala narušitele veřejného pořádku.

“Byli zadrženi ti, kdo mají zločinecké sklony, minimálně. Dobře, že je policie zastavila, jinak by to mohlo přerůst v krvavou lázeň”, uvedl poslanec.

Pro Novou republiku vybrala a přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová