Oznámení o podezření z trestné činnosti starosty Koláře a 33 radních

19. 9. 2019 AlianceNárodníchSilPrvníZprávy
Aliance národních sil podala v pondělí 16. září 2019 na Městské státní zastupitelství Praha oznámení o podezření z trestné činnosti, která se týká jednání zastupitelů Prahy 6 ohledně přemístění sochy maršála Koněva. Co se v oznámení píše?

Také skutečnost, že nedávné rozhodnutí Zastupitelstva Prahy 6, iniciované jejím starostou Kolářem, je zřejmě protizákonné, neboť radní rozhodli o věcech, které jsou mimo jejich vlastnictví a kompetence a na kterou upozornil redakci webu Prvnizpravy.cz zeměměřič Ludvík Smýkal přivedl Alianci národních sil k oznámení o podezření z trestné činnosti, která se týká jednání zastupitelů Prahy 6 ohledně přemístění sochy maršála Koněva.

„Vlastní-li pozemek p.č.2114/5 v k..Bubeneč obec Hl.m.Praha, lze oprávněně předpokládat, že je též vlastníkem movité věci na ní umístěné a znázorněné v mapě katastru nemovitostí – sochy maršála Koněva.
O zrušení, příp. změně, způsobu ochrany nemovitosti nerozhoduje Zastupitelstvo Prahy 6, ani její starosta Kolář, ale příslušné orgány státní správy,” napsal pro web Pravnizpravy.cz Ludvík Smýkal. Na tuto skutečnost se odkazuje i dokument, který byl předaný zástupcem Aliance národních sil na Městské státní zastupitelství Praha.

Podání oznámení o podezření z trestné činnosti

Aliance národních sil podala na Městské státní zastupitelství Praha oznámení o podezření z trestné činnosti.

Podezřelí:

neznámý pachatel,
starosta Městského obvodu Praha 6 Mgr. Ondřej Kolář,
33 radních Městského obvodu Praha 6,
Miroslav Minář.

Prvnizpravy.cz rovněž napsaly …
Mohlo vůbec zastupitelstvo Prahy 6 rozhodovat o soše maršála Koněva?

(ps, Aliance národních sil, Prvnizpravy.cz, obrázek: hlavní stránka webu ANS)