Pomník pro Vlasovce – pomník České televize

-vlkp-
30.11.2019 KosaZostra čili  
vlkovobloguje.wordpress.com/
Než se dostanu k materii dnešního článku, cítím potřebu veřejně deklarovat dvě zásadní věci


1- mám Českou televizi za NEPOSTRADATELNOU instituci, která musí zůstat co nejdále od dosahu politiků a jejich hrabivých ručiček. Má-li v České republice aspoň zbytkově fungovat demokracie, pak nezávislá veřejnoprávní TV, rozhlas a ČTK jsou základním předpokladem. Odstrašujícím příkladem jakby to fungovalo podle představ českých politikářů budiž servilova TV Barrandov

2- rozhodně jsem se nechtěl zabývat sprosťákem, skandalistou a hulvátem Pavlem Novotným ml., jehož si z nějakého, mně naprosto neznámého a nepochopitelného důvodu vybrali voliči pražské městské části Řeporyje jako starostu. Který se v minulém týdnu připomenul české veřejnosti hned dvakrát. Poprvé když podpořil Petru Procházkovou v její „lekci“ té správné a jediné ideální demokracie, když dala facku redaktorovi Sputniku „vybranými slovy“ osobního dopisu … je zcela v pořádku, že jste se „nechala vyprovokovat“, sám bych mu namístě rozkopal držku….

Podruhé krátce potom, když vytroubil doslova barnumsky do světa, že v Řeporyjích hodlá nechat postavit pomník Vlasovcům a odůvodnil to takto:

„Řeporyje mají tisíckrát lepší historickou zkušenost s vlasovci než s vámi, vy karikatury sebe sama s atomovým kufříkem za zadkem a hlavou plnou vodky a černého svědomí,“

a díky tomu potvrdil rčení právě P.T. Barnuma o tom, „každou minutu se rodí jeden hlupák“.

Až do čtvrtečního pozdního večera jsem neměl sebemenší důvod Novotného komentovat. Ani v případě Procházková, ani ohledně pomníku Vlasovců. Stejně jako bych například nekomentoval například hromadu hnoje před řeporyjskou radnicí.

Co reprezentuje demokratůra založená na rozkopávání dršek jaksi z české historie, té které se říká moderní, bolestně známe!!! A já si naivně 17.listopadu 1989 myslel, že právě s takovými skoncujeme…

Úmysl Novotného a jeho megasprosťárny, pro jejich očividnou šílenost – jak se lesa Novotný volá, tak se z něj ozývá, respektive jak se chce někomu rozkopávat držky, tak může být velmi rychle rozkopána jemu, protože kdo seje vítr,ten sklízí bouři, vzal za své, když jsem shlédl čtvrteční Události komentáře na ČT 24. Konkrétně část věnující právě Vlasovcům a Novotného pomníku pro ně. Zájemci, kterým tenhle zpravodajský počin unikl, se mohou pokochat tou desetiminutovou demonstrací naprosté slabomyslnosti a hnusu zde.

Moderátorka Písařovicová, ke které jsem dosud měl naprosto neutrální vztah, se zachovala, jako dokonalá, omlouvám se, ale jinak to napsat nemohu – jalovice. Po všech stránkách. Protože výběr hostů k debatě i to jak debatu s nimi „nestranně“ a „fundovaně“ vedla, byl totálně jalový. Když to vyjádřím eufemisticky. Ale ani tenhle naprosto hrůzný pseudonovinářský výkon bych byl nejspíš ignoroval a ušetřil si torturu nakládání s touhle žumpoidní záležitostí, kdyby…

Kdyby se ke svému překvapení od poslance ODS a údajně historika Pavla Žáčka, že pomník Vlasovcům není šílený úlet skandalisty a hulváta Novotného, který k se k němu dopracoval v nějakém těžkém rauši, nýbrž, že jej vlastně inicioval svým „vědeckým zkoumáním “ on – Žáček, když sedě onehdá l v družné debatě v Řeporyjích s tamním radničním myslitelem a vysvětloval, mu jak významnou úlohu sehrály právě Řeporyje v Pražském povstání. Protože zde se přece v květnu 1945 nacházel štáb 1.divize Vlasovců. V něm její velitel generál Buňačenko rozhodl o tom, že že Vlasovci, po tom co zradili kdysi svoji vlast a bojovali proti ní, zradí ještě jednou. Tentokráte své Waffenbrüdern z Wehrmacht a především SS. A že tím snad vykoupí svou první zradu. Žádný jiný motiv pro jejich zásah totiž nebyl!

Na Novotného opravdu netřeba reagovat. Proč se ušpinit? Nicméně Žáček tomu dodal úplně jiný rozměr oficiální politický rozměr! Za ideou skandálního pomníku stojí poslanec druhé nejsilnější parlamentní strany v ČR!!!! Navíc jeho partaj se od jeho vystoupení na ČT 24 neměla potřebu distancovat, media necítila sebemenší nutnost Žáčkovo vystoupení okomentovat nebo rozebírat… Neozval se ani hlásek. Na rozdíl od bouře, která se rozpoutala před pár dny při jiné podobné historické zhovadilosti – to když si Grospič pustil pusu na špacír, že Srpen 68 nebyla žádná okupace a že srpnoví mrtví se stali oběťmi dopravních nehod…

Tehdy následovalo, právem, mediální zemětřesení a lynč. Po Novotného a nyní i Žáčkově a vlastně odeesácké sprosťárně je ticho po pěšině… Vlastně naprosto špatně! Ta sposťárna došla v ČT 24 díky „výkonu“ Daniely Písařovicové – adorace!

Žáček a Písařovicová v tom nejeli sami. Druhým respondetem v té desetiminutové debatě byl totiž jakýsi Tomáš Řepa, údajně také historik, člen ČSSD a vyučujícího na fakultě vojenského leadershipu /sic/ University obrany státu!!!! Zřejmě proto, aby nezůstal v Žáčkově stínu, když on vlastně inicioval ten pomník zrádcům a Hitlerovým pohůnkům, tak když Písařovicová řešila Vlasovce obecně a ruskou reakci zejména, přišel s naprosto ujetým komentářem typu

.... Rusko se nedokázalo vyrovnat se svou minulostí!!!!

Ve smyslu – ti Vlasovci si ten pomník určitě zaslouží. A celá „diskuse“ od té doby jela, za zdatného dirigování Písařovicové, tímto směrem!

Tohle už se nedalo vydržet!!!!

Znovu opakuji – Grospič dostal, co si zasloužil. Ale jak to, že Novotnému,Žáčkovi a tomu Řepovi tohle brutální překrucování dějin na úrovni Osvětimské lži a § 260 Trestního zákoníku, projde????

Pro ilustraci sem ten paragraf dám v plném znění:

Pro mne odstavec 1 naplněn a odstavec 2, písmeno a, taktéž.

Je nepochybné, že Vlasovci byli součástí německé branné moci. Stejně tak je nepochybné, že ta vedla zákeřnou, zločinnou a vyhlazovací válku. A nějaká pomoc Praze v poslední vteřině na tomhle nemůže vůbec nic změnit. Vraha před zaslouženým trestem také neochrání to, že v poslední minutě před zatčením převede přes silniční přechod slepce.

Žáček se oháněl 700 padlými Vlasovci. Dovolím si jen tak mimochodem připomenout, že při osvobození Československa zahynulo 122 392 vojáků RA, zraněno pak bylo 411 514 dalších. Abychom si učinili představu o velikosti těchto obětí, připomeňme, že bojové ztráty americké armády, včetně armádního letectva (USAAF), na evropském válčišti za druhé světové války dosáhly celkem 586 628 osob, z toho 135 576 mrtvých. čili stejná čísla jako sovětské ztráty jen na teritoriu ČSR.

Těch 122 392 mrtvých mělo dříve po celém Československu spoustu památníků. Za poslední roky jich poměrně dost ubylo, podlehlo vandalům nebo „novému výkladu“ historie…. Za to ovšem postavíme pomník 700 Vlasovcům… . Nemám slov.

Rusko se prý neumí vyrovnat se svou minulostí! Schválně jsem se znovu podíval, jak velké ztráty utrpěl Sovětský svaz během nejstrašnější války v lidských dějinách.Wikipedie říká toto:

Celkem mrtvých 23 200 000 občanů, což představovalo 13,77% předválečného stavu obyvatelstva!!!! Absolutně s odstupem nejvíce ze všech zemí. Druhá Čína zaplatila 10 miliony mrtvých a Německo, které válku rozpoutalo sečetlo ztráty ve výši 7,5 milionu lidských životů. Tedy 3x méně!!!!!!

A Rusko se neumí vypořádat se svou minulostí! Ohledně zrádců Vlasovců!!!!!

Nechápu jak někdo může vypustit z mluvidel takovouhle sprosťárnu! Navíc ve veřejnoprávní televizi! Nechápu, že Písařovicová, editor vysílání nebo režisér pořadu okamžitě nezasáhli! Co nezasáhli- oni tenhle humusoidní pohled na historii sdíleli!

Inu Rusové se opravdu neumí vypořádat s takovouhle historií. Při více než 23 milionech mrtvých. Nejspíš proto, že mají hlavu plnou vodky….


Velká červená karta pro ČT za 
propagaci vrahů.
Kolik jich ještě musí být, aby poslanci pochopili
a konali?!

Já také ne. To dovedou jen skandalista a hulvát Novotný s Žáčkem a Řepou jakýmsi. Oni přece vědí, jak je to správně. Díky jim dnes Česká republika patří po bok států jako Litva, Lotyšsko a Estonsko, kde hrdě pochodují ulicemi při státních výročích poslední veteráni 19. /lotyšská 1./ a 20./estonská 1./ divize SS a jejich sympatizanti, po bok Ukrajiny, kde ve Lvově zase pořádají vzpomínkové dny jiné SS divize -Galizien! Emanuelu Moravcovi se nepodařilo z českých zrádců zformovat podobnou jednotku. Přes veškerou snahu. Jaká škoda pro Novotného, Žáčka a Řepu a nakonec i pro Písařovicovou – nemuseli by troškařit s nějakými Vlasovci. Taková divize SS Heiliger Wenzel, to by bylo!

Prostě přepisovači historie se dočkali! Nelze oddiskutovat, že Sovětský svaz byl hlavním vítězem té strašné války a že bez něj by skončila úplně jinak. Pro Novotného, Žáčka, Řepu a podobné zkrátka vyhrál ten špatný. Tak je třeba, když jen trochu jde, adorovat druhou stranu.

Žáček, Řepa a Písařovicová řešili, kolik procent z Vlasovců byli antistalinisté. Pro ty měli zjevné pochopení….. Ti jim konvenovali naprosto mimořádně. Vše odpuštěno! Včetně toho, že bojovali s Hitlerem. Hlavně, že byli proti Stalinovi! Ani je nenapadne přemýšlet, co by se asi tak v tomhle prostoru bylo stalo, kdyby byli vyhráli. Hlavně, že byli proti Stalinovi…..

Tohle zrůdné myšlení nikdy nepochopím. Ale ještě mají co rozvíjet! Na Slovensku se řadu let vedou rozhořčené názorové boje o Slovenské národní povstání. Na jedné straně žáčkovští zastánci Slovenského štátu, na druhé ti, co v Povstání vidí jednu z nejsvětlejších, ne li vůbec nejsvětlejší stránku slovenské historie.

My u nás máme v téhle pozici odsun. Nyní si přidáme Vlasovce. Ale ještě se to dá hodně a hodně vylepšit, aby náš odstup za oslavovači SS divizí v Pobaltí a na Ukrajině nebyl tak velký. Napjatě čekám, kdy se přižene nějaký ještě „dokonalejší“ Žáček, Krystlík nebo Řepa a vytasí se s objevem „historické pravdy“, že se musíme vyrovnat s naší minulostí a nevratně odsoudit působení Svobodova Československého armádního sboru a všechny jeho příslušníky, protože to přece jasně fungovali jak Stalinovi pacholci! Například tím, že byli hlavní údernou silou při osvobození Kyjeva a tím znovu na Ukrajině pomáhali instalovat jeho hrůzovládu. Jakkoliv bych něco takového ještě třeba před 5-tiroky považoval za šílenou a nemožnou fikci,nyní si jsem jistý, že dřív nebo později s tím někdo z oficiálních , tzv.badatelských a novinářských struktur přijde. Je to jen otázka času s dostatečného osobního potenciálu sprostoty a drzosti.

Zpět k pomníku pro Vlasovce. Podle Žáčka, Řepy a Novotného, za nadšeného hýkání Písařovicové, jim Pražané a Praha vděčí za své přežití v květnu 1945.

Mno! Je to sice naprostý blábol, ale k tomu data až za chvíli. Pražané v té iluzi, jsou li dostatečně duševně zaostalí, klidně žít mohou. Ve Varšavě by si s něčím takovým nikdo nejen ani neškrtnul, nýbrž by se vystavil zřejmému lynčování.

Už jsem o Varšavě a decimaci jejich obyvatel na Kose psal několikrát. V souvislosti s Kaminského brigádou. Ta má na svědomí asi 10 000 brutálně zavražděných a umučených civilních obyvatel polského hlavního města, při likvidaci Varšavského povstání. Počínání Kaminského brigády bylo natolik hrůzné, že vyděsilo i naprosto otrlé vedení jednotek SS, pod které brigáda patřila a to včetně samotného Himmlera. Takže Kaminski a pár jeho dalších důstojníků bylo okamžitě zlikvidováno a brigáda rozpuštěna a její soldáti předislokováni k jiným útvarům. Takže 5 000 hrdlořezů od Kaminského bylo následně začleněno do 1. Buňačenkovy divize ROA. Lze tedy konstatovat, že v době Pražského povstání tvořili tihle vrazi z Varšavy celou 1/3 jejího početního stavu! Pomník jim bude slušet!

Nezapomeňme ani na předchozí působení Vlasovců na území Československa během předchozích měsíců! Příslušníci ROA v protipartyzánských komandech se podíleli na Slovensku a na Moravě na spoustě zločinů i na civilním obyvatelstvu, když se vydávali za rusky mluvící partyzány!

Proto je třeba jim postavit pomník! V Řeporyjích….. Zejména těm z těch protipartyzánských komand a bývalých Kaminského bestií!

Píšeme rok 2019. A na ČT exhibují, za podpory elitních členů redakce Zpravodajství ČT, všelijací Žáčkové, Řepové a Novotní. Ještě v roce 2015 by něco takového nebylo na veřejnoprávní úrovni rozhodně možné. Z té doby k problematice Vlasovců a jejich působení v Praze a na území Československa lze nalézt například následující článek, který, ač to dnešní sloupek natáhne, převezmu celý:

Čtyři největší mýty o „vlasovcích“ v Praze

Byl to jakýsi kolektivní Jekyll a Hyde. Nacističtí vrazi polských civilistů během Varšavského povstání. Pomáhající za Pražského povstání českému obyvatelstvu proti Němcům. Po válce komunisty nejdřív odsuzováni, pak zase neprávem oslavováni.

Téměř 45 let byl v českém vědomí květen 1945 spojován s šeříky a rozesmátými vojáčky s garmoškou. Byl to komunistický obraz, falešný. Chyběly v něm třeba polské, rumunské a americké uniformy. A tváře konkrétních barikádníků.

Vedle této oficiální režimní legendy se ale šeptandou šířila ještě legenda o „vlasovcích“, kteří prý zachránili Prahu. I zde šlo opět o Rusy. Ale byli to ti, kteří pro změnu bojovali s Hitlerem proti Stalinovi. Každá legenda je ale většinou pravdivá tak z poloviny. A to ještě v tom lepším případě!

Mýtus č. 1: Šlo o osvobozeneckou armádu

Ruská osvobozenecká armáda (ROA) dostala přezdívku „vlasovci“ podle přeběhlíka z Rudé armády, generálmajora A. A. Vlasova. Byli v ní bývalí emigranti spolu s přeběhlíky z Rudé armády, kteří poznali gulagy, váleční zajatci donucení ke službě, zbabělci, kariéristé i zločinci a vrazi.

V Buňačenkově divizi bylo i 5000 vrahů z Kaminského brigády, která se podílela na krvavém potlačení Varšavského povstání.

Podivná směsice. Svoje postavení si ještě zkomplikovali spojenectvím s Německem. V květnu 1945 už ale věděli, že Německo prohraje a že je čeká krutá pomsta Rusů. Pomoc Čechům byla jejich jediná šance na záchranu. Věřili totiž v postup Američanů na české území a chtěli si tak získat jejich sympatie.

Mýtus č. 2: Generálmajor Vlasov zachránil Prahu

Praze na pomoc nakonec vyrazila pouze Buňačenkova divize. Šlo o jeho vlastní iniciativu, bez podpory a bez velké radosti generála Vlasova. Oba generálové ale měli stejný osud: po válce byli v Moskvě oběšeni.

Česká komunistická historiografie si třeba nevěděla rady při popisu bojů u Zlíchova se zbytky Buňačenkovy divize pod vedením Andreje Hubanova. A tak je prezentovala jako „partyzány majora Hubanova“…

Během Pražského povstání se tak v Praze a na jejích okrajích objevilo celkem asi 16 000 vojáků ROA. Vedle pěchotní výzbroje s omezenými zásobami střeliva disponovali i několika dělostřeleckými bateriemi (většinou ráže 75 mm) a asi 30 středními tanky T-34/76 a několika stíhači tanků Hetzer.

Mýtus č. 3: Povstalci vítali/nevítali „vlasovce“

V neděli 6. května v 05:50 vysílal povstalecký rozhlas v ruštině výzvu k ROA o pomoc v Praze. Druhý den v 9:10 už ale Česká národní rada v rozhlasovém vysílání kategoricky prohlásila, že akce „vlasovců“ proti německým vojskům jsou jejich vlastní záležitostí.

V ranních hodinách 8. května už vlasovci začali opouštět Prahu. Bylo jasné, že sem americké jednotky nedorazí. A že politické vedení povstání (ovlivňované komunisty) „vlasovcům“ beztrestnost nezaručí.

Na jedné straně tu panuje radost, že přichází vojenská pomoc. Na druhé straně obavy z politických komplikací se sovětskou stranou. A taky ze zrady. Do té doby se totiž příslušníci ROA v protipartyzánských komandech podíleli na Slovensku a na Moravě na spoustě zločinů i na civilním obyvatelstvu, když se vydávali za rusky mluvící partyzány.

Mýtus č. 4: Vlasovci pomohli/nepomohli Praze

Kde a jak vůbec „vlasovci“ Praze pomohli? Bylo to hlavně na levém břehu Vltavy (Motol, Slivenec, Smíchov, Ruzyně). Na pravém břehu, kde 7. května vyvrcholil německý útok do středu města, ale bojovali málo.

Generál Karel Kutlvašr: Zásah Vlasovových jednotek měl snad více účinek morální. A to na obránce, jejichž sebedůvěra v boji proti Němcům byla posílena, tak na útočníka – Němce, u něhož zprávami o vysokém počtu vojsk, které má Vlasov k dispozici (které však byly přehnány), způsobily značný zmatek v jeho vedení.

Bezpochyby ale byli krátkodobým povzbuzením pro povstalce. A ještě větším pro civilní obyvatele u rozhlasových přijímačů. Ty totiž rozhlas masíroval často přehnaně patetickými zprávami o úspěších jednotek ROA, díky kterým právě u nezúčastněných civilistů vzklíčila legendu o tom, že „vlasovci zachránili Prahu“.

I upřímný obdivovatel ROA historik Stanislav A. Auský přiznává, že je třeba mimo jakoukoliv pochybnost konstatovat, že hlavní tíhu bojů v Praze nesly jednotky pražských povstalců.

Ztráty „vlasovců“ v Praze nebyly nijak malé. Odhadují se na 300 padlých, dalších 198 zraněných příslušníků ROA měla po válce odvléct z pražských nemocnic sovětská NKVD a povraždit.


Tohle je čtyři roky starý pohled, opřený o historické prameny.

Pokročili jsme. Někam, kde by mne nikdy nenapadlo, že se veřejný a především veřejnoprávní diskurs kdy dostane. Hnus, naprostý hnus!

Maistream a všelijací demokratůrové typu Novotný, Žáček, Písařovicová kde koho poučují, co je to doopravdická demokracie – dokonce až rozkopání držky!

Vlasovci dost možná budou mít v Řeporyjích pomník. Pokud je tamní občanstvo natolik dementní, že to připustí, pak si ho zaslouží. Ale po minulém čtvrtku je ten pomník i pomníkem ČT! Po tom, co připustila ve čtvrtečních Událostech a komentářích a expozé Daniely Písařovicové to stojí mimo jakoukoli diskusi! Oslava zrádců, Hitlerových žoldáků a hrdlořezů už nikdy ČT nevyviní.

Hned v začátku píši a stojím si za tím pořád nekompromisně, že demokracie není bez svobodných veřejnoprávních medií, důsledně chráněných před prackami politiků, je nutnou, nikoli však postačující podmínkou individuální svobody v naší zemi. To platí ve vztahu k Zemanovi, Babišovi, Okamurovi Filipovi. Ale stejně tak to musí platiti v případě Kalouska, Fialy, Žáčka nebo Novotného! Vedle toho marně hledám, jak ochránit ČT před aktivistickými exempláři typu Písařovicová…..Mimochodem, totéž bych mohl napsat o jejím čtvrtečním parťákovi Jakubovi Železném, který se předvádí úplně stejně jen o chvíli dříve, když s Mírou Karasem zasvěceně klábosí o odletu letadla s ministrem Tomanem z Ruska, kde mu nebyl povolen přelet do Kazaně. Když už jsem u tohohle panáčka, který má také žulově jasno, co a jak. Zajímalo by mne, jestli už se stačil zříci svých prarodičů, kteří se vrátili do Československa v řadách sboru generála Svobody z východu…..

P.S. Ty čtvrteční Aktuality komentáře na ČT 24 byly mimořádně výživné. Už jsem se zmínil o exhibici Jakuba Železného s Mírou Karasem kvůli odletu ministra Tomana, v níž tenhle narcis pokračoval i v pátečních Aktualitách a komentářích. Nicméně hlavní hvězdou večera byla doopravdy Písařovicová. Nejen kvůli tomu, co předváděla ohledně Vlasovců. Pokud ještě nemáte dost, pak vřele doporučují její rozhovor s ministrem životního prostředí Brabcem na téma ochrana životního prostředí a klimatu v Česku a po česku. Nejsem fanda nikoho z ANOšéfe, nejméně pak šéfa samotného. Nicméně když mi někdo od Babiše nebo i ANOšéf osobně budou tvrdit, že je dneska 30. listopadu a ono je 30 listopadu, nemám ani důvod ani chuť tvrdit, že je 5.července jen proto, abych se od Babiše nebo jeho poskoků distanocoval a vymezil se proti nim. Brabec mluvil naprosto rozumně. Bez jakékoli známky ideologie. Prostě k věci. Ovšem při výlevech Písařovicové si musel připadat jakna návštěvě v Bohnicích a nikoli na Kavčích horách…