Vůbec nejde jenom o “vlaječky”… Jde o budoucnost Evropy, státy a národy.

Ivan David
17. 1. 2020
V pondělí minulého týdne předseda parlamentu David Maria Sassoli rozhodl o zákazu používání malých státních vlaječek na stolech poslanců Evropského parlamentu. Jako zdůvodnění použil argumentace, že na stolech nesmějí být “bannery”. A vlaječky jsou podle něj bannery. Nejde o náhodné rozhodnutí. Je namířeno proti poslancům, kteří odmítají zánik svých zemí, národů a kultur vytvořením totalitního státu “Evropská unie”, v němž nebudou existovat hranice a národy, a občanem bude každý kdo přijde.
Pan předseda Sassoli je mimořádně arogantní člověk, ostatně jako většina členů předsednictva Evropské unie. Ve svém nástupním projevu oznámil, že je třeba postavit “cordon sanitaire” proti těm, kteří odmítají představu Evropské unie, jako mají lidovci, socialisté, liberálové, zelení a většina konzervativců a “sjednocené levice”. Měl tím na mysli frakci “Identita a demokracie” a britské poslance, jejichž nesouhlas v vývojem Evropské unie vyústil v referendum o Brexitu. (Nikdo jiný také vlaječky nepoužívá.) To je skutečný důvod, proč panu Sassolimu vadí národní vlaječky. Jsou symbolem, že státy a národy ještě drze existují. Jsem členem frakce Identita a demokracie společně s generálem Blaškem za SPD.

Jedině naše frakce byla vyloučena z možnosti zvolení do jakékoli funkce v EP. Všechny ostatní frakce mají zástupce ve vedení EP. Něco takového je v Parlamentu České republiky zcela nemyslitelné, Všechny politické strany mají podle volebního výsledku zastoupení ve vedoucích funkcích Parlamentu ČR. V Evropském parlamentu je však mnoho jiných protidemokratických nehorázností, které nejsou možné v národních parlamentech. To znamená, že pro pana Sassoliho a jeho představu o demokracii je takový postup vyhovující. Frakce mimo Identita a demokracie jsou se stavem smířeny a nebo podporují vývoj EU směrem k totalitnímu superstátu. 

Na připojeném videu je vidět včerejší jednání EP před odpoledním hlasováním. (Vystoupení britského poslance je vymazáno.) Je dobré si všimnout argumentace poslanců kteří na podporu zákazu vlaječek vystoupili, a zejména nadšeného potlesku poslanců protinárodních “unionistických stran”: “Evropských lidovců” (KDÚ- ČSL, TOP09, Starostové), “Socialistů a demokratů” (ČSSD už vypadla), “Liberálů” (ANO) a hlavně Zelených (Piráti), nikdo z “konzervativců” (ODS) ani “Sjednocené levice” (Kateřina Konečná) neprotestoval a vlaječky nepoužívají.

https://www.europarl.europa.eu/plenary/en/vod.html?mode=chapter&vodLanguage=EN&vodId=1579172837446&date=20200116#

(vlevo dole je možné nastavit český překlad)

Opatření je namířeno výhradně proti naší frakci ID (SPD), která si dovoluje používat národní symboly. Na středeční hlasování jsem si přinesl vlaječku jako obvykle a hned ke mně chvátali dva parlamentní uniformovaní “sluhové” a žádali mě, abych vlaječku odstranil, a snažili se mi ji sebrat, když jsem to odmítl. Pak jsme se ve frakci domluvili, že vlaječky společně vystavíme ve čtvrtek.

Parlamentní listy však uvedly ZDE, že Parlament zakázal “českou vlajku”. Tu jsem měl na stole pouze já (i za generála Blaška). Není pravda, že jen českou vlajku, zakázal všechny na stolcích poslanců. Poslancům, kteří nechali vlaječky na stolcích přes noc, je prostě ukradli. To je EP. Podle Parlamentních listů poslanec Zahradil (ODS) slibuje “zakročení”, ale ani on, ani nikdo z jeho frakce se neohradil. Citován je poslanec Zdechovský (KDÚ-ČSL) s nápady, co místo umístění vlaječek na stolcích smíme udělat. Vyznamenala se i Dita Charanzová a další, jak uvedlo IDnes ZDE. Jen o tom, že jde o frakci Identita a demokracie se jaksi nezmínili.