Pohadka o pokaženych netopyrach, keři zničili svět

Ladislav Větvička

Ladislav Větvička
31. 3. 2020  blog autora
Dnešni medyjalni svět nas zaměrně přehlcuje informacema, abyzme z teho byli zblbnuti. Děla to proto, že mu to kdosik takto naplanoval, nemožete se na něho za to zlobit.
Když se věci poskladaju do jednoduche časove poslupnosti, pak su všecky procesy tak nějak přehlednějši.


leden 2019: v Asii se narodili dva netopyři. Jeden velky a silny, druhy menši a slabši.

unor 2019: v Česku je v běhu každoročni chřipkova epidemie. 170.000 nakaženych, zatim 31 mrtvych… V sezoně 2017/2018 s vážným průběhem chřipky skončilo v nemocnici přes 660 lidí, z toho zhruba 260 v souvislosti s chřipkou zemřelo. To ovšem netopyry netrapi.

březen 2019: Italia se dohodla s Čiňanama a jako jedina země G7 podpořila projekt Hedvabne stezky

květen 2019:
stara čarodějnica Madonna se střibrnu koronu na hlavě v černych hadrach se zkřiženyma hnatama symbolizujici Nemoc X ukazuje na lidi a na pozadi symbolu koronaviru jim zpiva: “…not everyone is coming to the future, not everyone thats here is coming last”. Pak pote, co skonči motyv Vanoc (Čajkovskeho Louskaček, což každy chytry netopyr zna), se otoči na synky a děvuchy v maskach přes pysk, fukne na ně a oni všeci poscypaju. Ja teda nevim, kdo take scenaře vymyšla… A ještě tych 20 mnichu vlevo a 20 vpravo, odkazujicich na rok 2020, to su teda blbe vtipy. Performance se sklada ze třech časti – hezka minulost, vanočni ticho v oku uraganu a buducnost “not everyone is coming to the future”.

…neni korona jako korona, že…

unor-srpen 2019: ve 12 statach USA probiha cvičeni připravenosti na pandemii nazvane Crimson Contagion. Jedna se o vladni aktyvitu. Podle vladniho scenařa v Číně vypukla epidemie viru napadajíciho dychací cesty a začala se rychle šířit po světě. Prvni případ USA zaznamenaly v Chicagu a o 47 dní později Světová zdravotnická organizace vyhlásila pandemii. Reakce přišla pozdě. Nakazilo se 110 milionů Američanů, 7,7 milionu jich muselo být na jednotce intenzivní péče, 586 tisíc jich zemřelo. Nemusite se bat, ide enem o cvičeni. Mam rad, když uřady dokažu nacvičit to, co ještě nenastalo. Znamena to, že zme v dobrych rukach. Mimochodem, oba netopyři dospěli a su připraveni k letu.

srpen 2019: od mojich dobrych kamaradu Melindy a Billa Gatesových dostavam pozvanku do New Yorku na Event 201, ma to byt jakesik cvičeni kvuliva zvladani Celosvětove pandemie za učasti špičkovych odborniku z nejruznějšich oboru. To mě sice těši, ale odmitam to. Minule tam měli oschle chlebičky, navic mam v tom řijnovem terminu domluvenu schuzku s partyju ve Slovanu. A to přece kvuliva Melindě nezrušim.

10. zaři 2019: Iran se dohodnul s Činu na partnerstvi a masivnich investycach 400 milijard USD do iranskeho ropneho prumyslu.

13. zaři 2019 došlo k nadherne ukazce globalizace: Čiňan blbě uvařil dva vietnamske netopyry v psi polivce z thajske kočky a přesně po 6 měsicach kvuliva temu zavřeli česke hospody. Jednalo se o ty dva naše nebohe ptačky narozene v lednu.

18. zaři 2019: proběhlo v New Yorku Globalni Pandemicke Cvičeni Event201 za učasti špičkovych specialistu ze všech kličovych oboru z celeho světa. Ja tam nejel, bo sem byl ve Slovanu, což asi pochopite. Ale vysledky cvičeni se možete stahnut z jutuby.

Uznate sami, že v porubskem Slovanu je lip jak v New Yorku, že… A Melindu tady mame tež… (LV)

řijen 2019: Byly zahajene Světove armadni hry ve Wu-hanu pod typicky vojenskym heslem “Make friends, not war.”

Tuž je třeba přiznat, že zahajeni her musel byt obrovsky zažitek. Aji tady na zavěrach to pusobi impozantně jak cyp. Neda se nic robit, bolševici byli vždycky v masovych akcich dobři. Třeba ty Spartakijady nebo procesy s protistatnim spikleneckym centrem byly velmi uspěšne podniky.

Hry konči 28. řijna. Učast byla obrovska. Sutěžilo se ve vic jak 300 dyscyplinach a sešlo se přes 9000 sportovcu ze 110 zemi.. Aji z Česka. Ti ziskali 26 medajli, včetně 6 zlatych. Česka medyja o tom neinformovala, takže ani zlate medajlisty nezname.

Jak bylo zjištěne při pozdějšim zkumani pokaženych osob, prvni přiznaky onemocněni se ve Wuchanu objevily o dva tydny později po skončeni her.

22. listopada 2019: Měsic po skončeni her investuje největši amerycky investyčni fond Bridgewater 1,5 miliardy dolaru do sazky, že do měsice března dojde k masivnimu poklesu na akciovych trhach. Ne jeden a pul milijona. Jeden a pul miliardy! Kura, ti synci su skoro tak dobři jak ti, keři v srpnu 01 spekulovali na masivni pokles cen akcii leteckych společnosti, že?

leden 2020: blbě uvařeny vietnamsky netopyr se vzpamatoval, uniknul Čiňanovi z polivky a na svoji cestě na Zapad navštivil Iran, kde nakazil nejvyšši představitele režimu a Italiu, kde lital po alpskych střediskach. Země, kere se nechtěly podilet na činskem hospodařskem zazraku minul. Ty navštivil jeho bracha, slabši netopyr.

unor 2020: oba blbě uvařeni netopyři navštěvuju všechny země světa, ruši letecku dopravu a zaviraju hranice

březen 2020: česka lekařka z nezavisle laboratoře Soňa Pekova slovama, kere pochopi aji obyčejny Ostravak, dobře popsala to, na co přišla při pruzkumu teho virusa. Taky virus vytvořeny nahodně přirodou ještě neviděla. Aniž by obvinila Čiňana, Ameryčana nebo Rusa, označila mutaci za velice “atypickou“. Imunolog Svoboda nevyloučil unik z laboratoře, pravděpodobně činske.

Reakce byla překvapivě rychla, ale hlavně přišla ze strany, odkud by to člověk nečekal. Z Ameryky. Na serveru Nature vyšla plamenna obhajoba teho, že virus je jednoznačně přirodniho puvodu. To je zajimave – v Čině blbě uvaři netopyra, česka děvucha naznači, že to nemuselo byt z netopyra a Ameryka hned reaguje. Tu mi cosik nesedi. Tajak ti naši fotbalisti, když se jich reporter zeptal na ty kurvy na pokoju, kere pry měly stat dva tisice na hodinu a ten prosťaček vyskočil, že to neni pravda a mimochodem, ta cena tež neodpovida…

Medyja začinaju přesvědčovat svět, že virus nebyl zrobeny v laboratoři. Tady je česka verze.

Tuž tak to je. A zatimco se zabyvame hadrama přes pysk a hladově čumime do ztemnělych vykladu zavřenych hospod, na muslimsko-křesťanske hranici probiha valka, o keru se medyja už tři tydny kvuliva temu kurvoviru nezajimaju…

duben 2020: eurohujeři začinaju dyskutovat o rychlem prosazeni “zelenych udělu” do narodnich ekonomik.

Už je na čase, aby kdosik teho netopyra uvařil pořadně, co?


Ladislav Větvička, netopyr Mlade Fronty Fčil