Jakov Kedmi: „USA nebudou mít čas mrknout, nezůstane ani prach“

Jakov Kedmi – bývalý ředitel izraelské rozvědky,
analytik a bezpečnostní poradce

Jakov Kedmi a Janinna
30. 4. 2020 BitLy a Pokec24
„USA nebudou mít čas mrknout, nezůstane po nich ani prach. Ani nevědí, co na ně čeká.“
Hlavní dynamikou současné mezinárodní situace je relativní globální oslabení Spojených států a touha Ameriky, aby se to nestalo a za každou cenu si udržet tuto globální dominanci.


Hrozba podle jejich názoru pochází především z rostoucího centra vlivu – Ruska.

Rusko samotnou skutečností své existence, přítomností silného jaderného potenciálu, představuje hrozbu pro globální dominanci USA. Ve světě už všichni vidí, že Spojené státy vypadají stále více jako papírový tygr, ano, mohou způsobovat potíže, ale určitě nejsou schopny dostat Rusko na kolena.

USA se snaží mluvit s Ruskem v jazyce sankcí a ultimát, „ale pokud je tohle politika Spojených států, pak s nimi mluvit není o čem, dokud nedosáhnou tónu, který umožňuje vyjednávání,“
řekl izraelský politický a vojenský expert Jakov Kedmi.

Americká politická elita posvátně věří, že Rusku vládli a nadále vládnou oligarchové, a záleží jen na nich, jak se bude Rusko chovat. Oni koukají a vidí – oligarchové tam jsou. Použili jsme je dříve a použijeme je i nyní.
A ve své svaté víře jsou přesvědčeni, že velký ekonomický tlak na Rusko, který sníží příjmy těchto lidí, povede ke změně moci v Rusku.

Spojené státy se ocitly v obtížně vojenské strategické situaci.

Celá jejich strategie byla založena na skutečnosti, že mají obrovskou výhodu raketových zbraních v námořnictvu na oceánu a vyvinuly strategii pro okamžitý globální úder na Rusko, říká Jakov Kedmi.

A pak se pro ně stalo něco neočekávaného. A zde se přepočítaly.

Ukázalo se, že Rusko také začalo vyrábět rakety „Kaliber“, které se ukázaly být ještě lepší než americké „Tomahawks“. A nejnovější systémy „Avangard“, „Sarmat“, „Poseidon“ je uvedly do deprese.

Jakýkoli úder na Rusko povede k odvetnému úderu především na území Spojených států.

Jedinou věcí, která může zastavit USA, je hrozba pro samotné USA.

„Američané nikdy nepůjdou do války, protože se války bojí. Protože pak budou nuceni zažít to, o čem ani nesnili.“ Jakov Kedmi.

Američané se snaží jednat násilně, bezostyšně. Mluvili tak se Severní Koreou a k ničemu to nevedlo. Mluvili tak s Čínou a výsledek je stejný. Tak se snaží mluvit i s Ruskem. A žádný výsledek.

Američané mohou lhát komukoli, ale všichni vědí, že lžou.
Američané vědí, že neexistuje žádná hrozba ze strany Ruska. Je to jejich levná, cynická hra.

Až se nakonec přesvědčí, že Rusko nelze rozbít, budou nuceni přijít a dohodnout se. A ta doba není daleko.