Nečekaně hyperaktivní EU: Potrestáme ČR!

Radim Valenčík
7. 4. 2020 blog autora
“Česká vláda to udělala již počátkem března, když zakázala vývoz nebo reexport respirátorů a dezinfekce, protože měla – jak se teď ukazuje – oprávněné obavy z toho, že budou u nás vykoupeny a vyvezeny. Jak v neděli upozornil server Seznam zprávy, dostala teď za to od Evropské komise přes prsty.

Na ministerstvo zdravotnictví dorazil podle serveru předminulý týden dopis, v němž žádá od vysvětleni tohoto kroku, který je v rozporu s principem volného obchodu uvnitř Evropské unie. Česku by v případě neuspokojivé reakce teoreticky hrozily sankce, včetně omezení evropských dotací.”  (viz ZDE)

Europapaláši asi vůbec nezaznamenali, kolika zemím pomáháme, ačkoli Španělsko nám poděkovalo za pomoc jako jediné ze zemí EU. A Německo – to si u nás vyprosilo výjimku pro lékaře a zdravotní sestry, bez kterých by se neobešlo. Povolili jsme ji, i když jsme tím ohrozili naši zemi (mj. nakažených lékařů a sester je v Německu i díky zesměšňování nošení roušek rekordní počet). Ale za ochranu strategického materiálu, na kterou má právo každá země, hned hrozí sankcemi. Současná EU, resp. typické projevy nabubřelosti a neschopnosti současných europapalášů.


(mírně upraveno redakcí NR)


Zdroj: http://radimvalencik.pise.cz/7724-necekane-hyperaktivni-eu-potrestame-cr.html