P. C. Roberts: Spor nad otázkou odpovědnosti za koronavirus nabírá na síle

Paul Craig Roberts

Paul Craig Roberts 

17. 4. 2020  Paul Craig Roberts,  překlad Man
Jen doufejme, že neokonzervativci ke svým probíhajícím virovým a ekonomickým výhrůžkám nepřipojí též válku s Čínou:

foxnews
Základní otázky: 
Je virus biologickou zbraní? 
Kdo je za něj zodpovědný?

    Dva zdroje už konstatovaly, že virus je biologickou zbraní. Prvním z těchto zdrojů je Francis Boyle, který sepsal doplňující právní předpisy pro Konvenci o biozbraních, jež se v USA stala zákonem tuším v roce 1989. Boyle tvrdí, že americká vláda tento zákon porušuje a že dnes je v USA do výzkumu biozbraní zapojeno 13 000 vědců. V únoru Boyle prohlásil, že rozhodující práci na viru odvedli výzkumníci laboratoře Univerzity Severní Karolíny. Nicméně práce na něm pokračovala i v Austrálii, kde k němu byl přidán vir HIV a kde se práce zúčastnil i jeden vědec z čínského Wu-chanu. Poté vzali uvedení vědci výsledky své práce zpět na svá původní pracoviště – a výsledkem byl COVID-19.

    Zdrojem druhým je pak zpráva indického vědeckého časopisu z února 2020 uvádějící, že virus je výtvorem lidským. Časopis byl stažen z oběhu bez vysvětlení.

    Ze zpráv tisku je známo, že Spojené státy přispěly miliony dolarů wuchanské laboratoři čtvrté úrovně na výzkum, který měl co do činění s netopýry a koronavirem. Stejně jako je známo tvrzení čínských oficiálních činitelů i čínského tisku, že virus přenesli do Číny Američané, když se ve Wuchanu účastnili zde pořádaných vojenských her. Číňané zdůrazňovali, že tím nemyslí, že se tak stalo úmyslně, ale že prostě někdo z amerického týmu mohl být virem infikován, aniž by příznaky nemoci projevoval. Kromě toho se ve Spojených státech vedla i diskuze, v níž se někteří z amerických zdravotních činitelů zdáli být náchylní myšlence, že virus mohl být v USA aktivní ještě předtím, než ve své masové podobě zaplavil svět.

    Víme též, že Trump a nyní též neokonzervativní váleční štváči viní Čínu z toho, že zprávu o vyskytu viru dlouho zamlčovala. Avšak z toho, co o věci vím, soudím, že jde o falešná obvinění a zřejmě i protičínskou propagandu. K uším se nám donesla i zpráva, že Obamův režim ještě v době své vlády uzavřel americkou vojenskou laboratoř v Texasu, a to z obavy před jakýmsi patogenem.

    Jak tohle vše do sebe zapadá či nezapadá, nevím.

    Demokraté viní za virus Trumpa a Trump zas za něj viní Čínu. Čímž se demokraté staví do stejné řady s „nepřítelem“ Čínou, protože možnou vinu „komunistické Číny“ převádějí na amerického prezidenta. Vypadá to zkrátka tak, že politika už navždy znemožní pravdě o viru vyplavat na povrch.