Dopis předsedovi Poslanecké sněmovny

4. 5.  2020
Vážený pane předsedo Vondráčku,
jsem celoživotní nestraník, kdysi chemik a nyní publicista. Mám dostatek životních zkušeností, abych mohl říct, že níže citovaný výrok starosty Řeporyjí Pavla Novotného je nejen v rozporu s dobrými mravy, ale a to  především s Ústavou ČR. Ta stanoví, že základem českého politického systému je volná soutěž politických stran.
KSČM je jednou z legálních politických stran. Její předseda, Vojtěch Filip, je ovšem i vysokým ústavním činitelem. Byl do pozice místopředsedy Sněmovny zvolen jejím hlasováním a jako takový musí tedy požívat její ochranu.
Starosta Pavel Novotný napadl místopředsedu Sněmovny takto:
„To jsem měl při včerejší předtáčce pro OVM vědět, že ve studiu bude dnes opět ta svině Vojtěch Filip. Musí tam toho duševního mrzáka zvát. Co jako lži toho chudáka vyváží?“ ptal se Novotný a záhy doplnil: „Jestě jednou řekne, že jsem si požádal o ochranu, a normálně pojedu na ty Kafky a rozbiju tomu zmrdovi hubu.“ Viz https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/-Nikdo-mi-nerekl-ze-Starosta-Kolar-prekvapil-Vsechno-muze-byt-jinak-622694
(PL odkazují na autentický výrok na sociálních sítích.)
Jsem přesvědčen, že jako předseda Poslanecké sněmovny nejen můžete zakročit, ale dokonce máte povinnost podniknout kroky na ochranu Ústavy ČR a ústavních činitelů.
S pozdravem,
Jiří Jírovec
Praha 3

Pozn. red.: Autor dopisu doprovodil výše uvedený text také svým komentářem pro mne. Publikujeme ho, protože je závažný: 

“Mám velmi neblahý pocit, že to, co se děje, je fašizace naší společnosti. Kdysi to začalo házením vajíček na Zemana na Albertově, které nikdo neodsoudil. Pak začnou létat kameny a nakonec nějaký pistolník přijde na nápad začít ty “svině” střílet nebo věšet.

Viděl jsem tuhle rozhovor, kde z Bartoše a Fialy (ODS) tekly po dlažbě proudy jedu a nenávisti k současné vládě. Doufám, že Prozřetelnost zůstane věrna svému jménu a vlast naši před těmito politiky ochrání.

Nevím, jestli jste zaregistroval, že třeba Seznam.cz neustále otiskuje vzpomínky na nacistické generály. Hitler je mimo hru, ten si to pokazil skrz židy (myslím, že ho nepustili ke studiu malířství ve Vídni).
Jinak by byl býval statečným bojovníkem proti bolševikům. Heydricha nakonec vezmeme na milost, protože jsme zabili hudebníka, sportovce a tátu od čtyř dětí. Časem se ukáže, že pro Čechy chtěl jen to dobré, totiž aby se naučili dobře německy.

Za peníze se dá koupit všechno i upravovatelé historie na správnou míru.

Vždyť to byl on, Reinhard, který poslal Eichmanna vyjednávat s Brity, aby si nějaké židy z Německa vzali do Palestiny. Smůla byla, že je nikdo nechtěl, dokonce ani Američané.”