Kolářovi a spol. skutečně hrozí smrt

Radim Valenčík
5. 5. 2020 blog autora
“Svatá trojka” – Kolář, Hřib, Novotný – si způsobila velký malér. Zčásti svojí naivitou, zčásti svým fanatismem, zčásti snahou po zviditelnění a zčásti nedostatkem přirozené imunity (i v důsledku předešlého) vůči manipulaci ze strany těch, kteří s nimi hru rozehráli. Dostali se do akutního ohrožení života a nelze se divit, že mají strach. A to jim patrně ještě nedošlo, jaká hra se hraje. Lze tak usuzovat z toho, že i v této těžké situaci dělají sebevraženou chybu za chybou.

Například rozviřování toho, že dostávají hrozby psané azbukou. Normální člověk by si v této situaci položil otázku: Kdo má asi zájem na tom, aby někdo azbukou vytruboval do světa, že si to s ním vyřídí? Tajný ruský agent s kufříkem plným ricinu?

A hned po té si normálně uvažující člověk položí otázku: Komu by prospělo, pokud by mě někdo skutečně zavraždil?

V tu chvíli by normálně uvažující člověk začal mít skutečně strach. Jak se asi zachová mediální mainstream, když mě někdo skutečně zabije a připíchne k mé mrtvole “zaručeně pravou” ruskou vizitku? Jak dlouho bude mediální mainstream váhat, než mu bude všechno jasné a začne masírovat veřejnost? Kdo mě před tímto nebezpečí uchrání, ti kteří se mnou manipulovali?

Normální člověk by si uvědomil, že v tuto chvíli jeho šance na přežití není nijak valná. Na co spoléhat? Na to, že ti, kterým by vyhovovalo zavraždění někoho ze “svaté trojky”, se k tomu neodhodlají? Na to, že mají morální zábrany? Nebo na to, že by to veřejnost prokoukla, že by se mainstreamu veřejnost nepodařilo zmanipulovat? – Nahlíženo objektivně, není to příliš velká útěcha. A ve hře jsou kromě jiného stovky miliard s tučnými provizemi, pokud jde o 5. blok Dukovan, který byl dost okatě vtažen do hry i prostřednictvím některých “politických špiček” požadujících kvůli ohrožení “svaté trojky” vyřazení Ruska z ekonomické soutěže.

Pokud by se normální člověk zamyslel nad tím, jak se zpráva o ruském agentovi s ricinem dostala do světa, pak by si zoufalost své situace uvědomil v plné její tragičnosti. A to jak v případě, že zpráva není pravdivá, tak i v případě, že pravdivá je:

1. Pokud to není pravda, tak se ti, kteří se podíleli na zrodu a prvotním šíření této zprávy dopustili trestného činu podle § 357 Šíření poplašné zprávy. Trestní oznámení zpracované JUDr. Vyvadilem již bylo podáno. I na ministra Petříčka, který se projevil jako “rozený diplomat” a nazval tuto zprávu projevem “svobody slova”. Přitom není obtížné z otevřených zdrojů doložit, jak závažné důsledky uveřejnění této poplašné zprávy mělo (viz například vyjádření některých ústavních činitelů) a také vyčíslit ekonomické důsledky této poplašné zprávy při rozhodování o stamiliardové zakázce. To vše musí brát vyšetřování podezření ze spáchání trestného činu v úvahu. Podle mě je tady ještě souběh s § 356 Podněcování k nenávisti vůči některému národu, a to vše v podmínkách stavu nouze. Pokud tedy zpráva o ruském agentovi s kufříkem plným ricinu není pravdivá, pak by se leckomu hodilo, pokud by se “nějak potvrdila”. A to “nějak potvrdila” může být pro “svatou trojku” hodně nebezpečné.

2. Pokud to je pravda, vzniká otázka: Jak je možné, že o tak závažné věci nebyly informováni ti, kteří ve svých ústavních funkcí za činnost zpravodajských služeb odpovídají? Nebo byli informováni, ale tají to před veřejností, dokonce před svými vlastními ministry? To asi ne, jinak by místopředseda vlády a dvojnásobný ministr Havlíček neuvedl toto: “Pokud se potvrdí, že Rusko vyslalo do ČR osobu s diplomatickým pasem a jedem na zneškodnění českých komunálních politiků, bude vláda reagovat tvrdě… Je třeba, aby informace potvrdily bezpečnostní složky na všech úrovních.” A ministr Petříček by s v rozhovoru pro iDNES nekroutil v samých kondicionálech: “Rozhodně by se jednalo o nelegální činnost. Pokud bychom prokázali, že zahraniční diplomaté jakékoli země na našem území konají nějakou nelegální činnost či ohrožují bezpečnost naší země, tak by to byl důvod k vyhoštění.” Pokud by tajné služby fungovaly tak, že posílají závažné informace, které mají zásadní význam v oblasti mezinárodních vztahů, přes jakýsi plátek, tak jsou to hry natolik divné, že bych se nedivil, pokud by došlo k zametání stop. Být někým ze “svaté trojky”, byl bych v tom případě také hodně nervózní. Hra zašla hodně daleko.

K tomu:

Pokud jde o podezření ze spáchání trestných činů, viz:
http://radimvalencik.pise.cz/7808-respekt-trestny-cin-356-a-357.html

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Trestni-oznameni-na-Kundru-a-Petricka-Advokat-Vyvadil-zaroven-zada-aby-sli-do-vazby-622542

Vyjádření místopředsedy vlády Havlíčka:
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/az-se-ruske-vyhruzky-potvrdi-budeme-reagovat-tvrdi-havlicek-k-agentovi-s-ricinem-40322716

Rozhovor s ministrem Petříčkem:
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/ministr-zahranici-tomas-petricek-rozhovor-rusko.A200430_193051_domaci_knn

Poznámka na závěr:
Je dobře – jak uvedl místopředseda vlády Havlíček, že “pokud se potvrdí, že Rusko vyslalo do ČR osobu s diplomatickým pasem a jedem na zneškodnění českých komunálních politiků, bude vláda reagovat tvrdě”– ale mám k tomu statečnému výroku otázku: Bude vláda také reagovat tvrdě, pokud se nic takového nepotvrdí? Pokud ne, nutně by vyvstala otázka, kdo vlastně řídí naši zemi a jak funguje současná moc.


Zdroj: http://radimvalencik.pise.cz/7832-kolarovi-a-spol-skutecne-hrozi-smrt.html