PP bez F

TARAS2
6. 5. 2020 TarasovaTerasa
Ondřej Neff ve sporech na síti či v korespondenci nešetří idioty, rozdává je rukou štědrou. I já jsem jednoho obdržel. Ve svých astonovských úvodnících pak střídá světlé chvilky s černými. Tak to máme všichni, něco se povede, pak zase podělá. To, co vytvořil 3. května (Tvrdá, ale… ZDE), to je kakanec nejhrubšího zrna a kupodivu se tahle idiocie z NP potkala s ještě hovnějším komentářem Martina Fendrycha na Aktuálně ZDE. Zdá se, že po pražských politicích začali o hrdý titul PP soutěžit i novináři.

O Fendrychovi se ví, že je kapánek pomalejší, Neff ale v minulosti prokázal jistou úroveň, kterou se ale dnes snaží podstřelit s co největší odchylkou dolů. O co jde? Pokud jste si oba komentáře přečetli, musela vám být jasná křečovitá snaha obou PP bez jakýchkoliv věcných a hodnověrných důkazů obvinit Rusko ze zločinu, který vůbec nenastal. Pokud právníci říkají, že i příprava je trestná, pak ani pro ni neexistuje sebemenší důkaz. Tedy zbývá už jenom podezření, že se ruské silové služby zabývají myšlenkou na to, že by mohly způsobit, aby se tři pražští politici usrali k smrti; myšlenka je to pro ně jistě lákavá, to vzhledem k tomu, jak trapně se tihle snaží urazit a pošpinit to, co je Rusům nesmírně drahé a cenné: jejich strašlivé oběti a utrpení ve druhé světové válce.

PP Neff:

„Nastává další kolo zápasu o gubernizaci České republiky. Zatím jsme všechny předchozí kola prohráli – nejostudnější se týkalo amerického radaru v Brdech. Tehdy ruská agentura zvítězila K.O. a Česko ztratilo hodně na své důvěryhodnosti jako spolehlivý spojenec.

Dá se čekat, že se do věci vloží Hrad, tato bašta ruské agentury u nás. Je nepředstavitelné, že by si Miloš Zeman dal ujít útok na tajné služby a na akt servility vůči Kremlu. Má čerstvý zářez na pažbě, jeho štvanice stála život Jaroslava Kuberu. Teď má šanci ukázat znovu, co dovede a že v oboru podrývání a štvaní nemá u nás rovného.

Co má dělat vláda? Samozřejmě že vyhoštění dotyčného Rusa je to absolutně nejmenší a to nejnutnější, co může udělat. Čekání na dobrozdání tajných služeb je pouhý alibismus. To nepřijde a přijít ani nemůže. Vláda má pravomoci ke konání suverénních kroků. Pokud nechce pokračovat v tragické tradici mnichovského podvolení, Benešovy smlouvy se Stalinem a moskevských protokolů z roku 1968.“

A PP Fendrych:

„Sice stále nevíme, jak je to s vrahem, jehož cílem měl či má být starosta Prahy 6 Ondřej Kolář (TOP 09), primátor Prahy Zdeněk Hřib (Piráti) a starosta Řeporyjí Pavel Novotný (ODS), ale už známe českou reakci. Můžeme si udělat portrét naší reprezentace.“

„Sice stále nevíme“, do kamene tesat, ale jinak je Fendrychovi vše jasné, i když to nevíme. Je nutné vypovědět ruského velvyslance, vypovědět Rusku válku (Myš která řvala) a odlišné stanovisko od tohoto nazývá „rusonacionalismem“, což je prakticky jediný Fendrychův příspěvek lidstvu: za krutých porodních bolestí vypřemýšlel tento PP takovýhle hanlivý název. Toporným jazykem provinční „žurnalistky“ pak Fendrych jmenoval rusonacionalistou (RN) Zemana, toho v první řadě, i když štrejchnutého čínonacionalistou. Potom Filipa, to se rozumí samo sebou. Rusonacionalisté dbají o dorost a tak se do jejich řad přihlásil i Klaus junior. U Babiše si nebyl jist, ale protože ten navštívil Langley, oválnou pracovnu a objednal vrtulníky, je prozatím jenom pod přísným dohledem RN z Hradu.

Neffa komentovat nebudu, tak trapný je jeho úlet, včetně obvinění Zemana coby příčiny Kuberova skonu.

Ještě co znamená to PP. Může to být „pražský politik“ nebo také „pražský publicista“ a ani pražského pitomce nelze úplně vyloučit. Pro drsnější nátury se pak nabízí vysvětlení zkratky PP, které vychází z Babišova slovníku, ve kterém se pro jeho bývalou zaměstnankyni Slonkovou uchytila přezdívka ZP.

Když se na aféru podíváme střízlivýma očima, tak jsou zde nesporná fakta. Pražská „demokratická opozice“ (viz politická příslušnost těch hejkalů z Fendrychova citátu) se snaží svými odpornými a zhovadilými činy vyprovokovat Rusko k příslušné reakci – a tu pak vydávají za projev ruské agresivity.

PK Kundra z Bakalova Respektu nepochybně dostal noty od BIS. Plukovník Koudelka (hezká shoda, také PK) se v této instituci všech čučkařů marně snaží získat generálské frčky, protože RN Zemanovi se hnusí jakékoliv zalézání do řitě zpravodajské službě cizího a navíc zločinného režimu, ať už se jedná v minulosti o sovětskou nebo dnes o americkou službu.

Záležitost má ještě trochu vyšší úroveň řízení. Jestli si někdo myslí, že BIS by roztočila sama o sobě kola téhle provokace, tak se mýlí: je to to samé, jako kdyby si StB bez požehnání KGB dovolila rozjet nějakou aktivní operaci na Západě. Neboli za tímhle stojí CIA a mediální i politické PP vědí naprosto přesně, jak je nutné v tomto případě roztočit naplno ventily na svých sračkovodech.

A potom už zbývají jenom dohady: jestliže americká tajná služba schvaluje a podporuje takhle primitivní provokace proti Rusku, tak se patrně rozhodla se svou vládou vykročit na válečnou stezku.

No a potom se i koronavirus může náhle jevit jako pravé požehnání.