O vysychání civilizací

Ivan David
5. 6. 2020
Rád bych dnes dal sice rok starý, ale stále aktuální rozhovor s biologem Janem Pokorným – o vysychání civilizací. Tváří v tvář kácení pralesů kvůli palmovému oleji a pastvě pro dobytek, jehož dovoz má z velké části nahradit evropskou produkci, tváří v tvář spalování dříví v elektrárnách, které přešly na “obnovitelné zdroje” a dalším šílenostem v rámci boje proti CO2, je v rozhovoru mnohé, co stojí za přemýšlení.

“Z toho můžeme snadno dojít k závěru, že celá teorie skleníkového efektu je jen spekulace, nelze se přesvědčit měřením. Existuje řada vědeckých prací, které ji vyvracejí. Mnozí nositelé Nobelovy ceny tuto teorii opustili. Odmítli se účastnit cirkusu, který se kolem CO2 nyní točí, protože jej považují za podvod. Jenže mezitím se rozjel vlak s  propagandou. Podle mého názoru až zločinnou, protože odvrací pozornost od skutečné příčiny změny klimatu, kterou zažíváme jako sucho a výrazný nárůst teplot v letních měsících. Příčinu je nutné hledat v hospodaření s  vodou a vegetací na velkých plochách, zde se rozhoduje o distribuci sluneční energie v rozsahu stovek W/m² a rozhoduje se také o tom, zda se bude tvořit mlha a mraky.

Točí se v tom ale obrovské peníze…?
Evropská unie vypisuje velké granty v oblasti „nízkouhlíkové společnosti“, které jsou vlastně ideologické. V programovém období do roku 2020 jdou obrovské peníze na výzkum zdrojů oxidu uhličitého a  metanu včetně toho, co a jak moc pšoukají krávy. Na jejich „závěry“ navazuje vegetariánská mánie, jejímž cílem je snížit spotřebu masa a  omezit chov hospodářských zvířat. To je zcestné. Bez přírodních hnojiv v  podobě zvířecího trusu v půdě přestávají fungovat biologické procesy. Půda umírá a proces jejího vysušování se ještě více zrychluje.”

https://prima.iprima.cz/…/nejvetsim-nebezpecim-pro-lidstvo-…