“Nikdo ho už nepotřebuje”: USA nebudou zachraňovat Zelenského, názor experta

Vladimír Gladkov 

10. 8. 2020  PolitNavigator
Zanedlouho se na Ukrajině uskuteční nový státní převrat a přerozdělení moci, protože Vladimíra Zelenského už nikdo na postu prezidenta nepotřebuje, ani lid, ani establishment a ani zahraniční “partneři”. 
(Originální grafika ProtiProudu: Zelenskij a tanec smrti)
Ve vysílání kanálu YouTube “Hlas pravdy” to konstatoval politolog Rostislav Iščenko, informuje korespondent PolitNavigatora.

“Pod Zelenským rozhoupávají situaci, protože již pradávno přestal být užitečný alespoň pro někoho. Dokonce lidé, kteří s ním spolupracují, jako je Achmetov nebo Pinčuk, jsou schopni spolupracovat i s někým jiným.

Předtím, ostatně, spolupracovali i s Porošenkem, spolupracovali i s Janukovičem, s Juščenkem, s Kučmou. Budou spolupracovat i s někým po Zelenském, nic strašného se pro ně nestane.

Pro ně je důležité, aby prezident vykonával svou funkci – aby byl dost silný na protlačování potřebných zákonů a aby stahoval na sebe veřejný negativ.

Zelenský je natolik přeplněn veřejným negativem, že už dávno na sebe nic stahovat nemusí. Mimo to je dostatečně hloupý a neprofesionální na to, aby v poslední době vystupoval s absolutně nesmyslnými idejemi.

Začal projevovat absolutní neadekvátnost, nespokojených je hodně, situace je úplně rozkolísaná. Kritická masa těch, kteří chtějí Zelenského srazit, už je vytvořena, a dříve nebo později jej srazí”, řekl Isčenko a dodal, že na Ukrajině je slibováno uspořádání státního převratu na podzim letošního roku.

Rostislav Iščenko zdůraznil, že v případě jakéhokoliv převratu se však USA nebudou dokonce ani pokoušet zachránit Vladimíra Zelenského, protože Washingtonu je jedno, kdo řídí Ukrajinu.

“A v USA otázka zní: Vyměníme Zelenského. nebo nevyměníme, a čeho tím dosáhneme?”. Protože na Ukrajině se nic nemění nejen pro národ Ukrajiny, ale ani pro Spojené státy. Tak proč se namáhat, lézt tam, utrácet zdroje, když se bez toho nic nemění.