Svět ruskýma očima 571

Zajoch
14. 8. 2020  Outsidermedia

Budování světového elektronického koncentráku trvá *** V Apeninách se objevil italský Nigel Farage *** Biden nemá charisma, je to naprosto bezbarvá figura. Jenže v podmínkách celkové mobilizace americké elity proti Trumpovi na něho vsadili jako na jediného alespoň trochu přijatelného

Bill Gates v čele budovatelů bezhotovostního ráje*

Valentin Katasonov
1. srpna 2020

Takzvaná pandemie Covid-19 učinila z Billa Gatese člověka roku. Na povrch vyplavaly jeho úspěchy a plány ohledně všeobecné vakcinace a digitální identifikace lidstva.

Fond Billa a Melindy Gatesových založený v roce 2000 je považován za největší charitativní fond v USA s aktivy 50,7 miliard USD. V posledních dvaceti letech fond vydal 54 miliard USD. Většinou na budování „zvláštního nového světa“. Použitím vakcín vyvinutých za účasti Fondu Gatesových by měl v budoucnu počet obyvatel radikálně klesnout. Přeživší budou žít v elektronickém koncentráku.

Fond Billa Gatese se zabývá řešením digitální identifikace lidí. V roce 2017 stvořil Gates partnerství ID 2020, jehož se účastní OSN se svými speciálními orgány, nevládní organizace, obchodní společnosti (Microsift, Accenture, Cisci Systems, Pricewaterhouse Coopers). Úkolem je do roku 2030 zařídit úplnou digitální identifikaci obyvatel planety. Z dokumentů partnerství je vidět, že program dává zvláštní důraz na digitální fixaci osoby při narození (v porodnicích) a při masové vakcinaci v době pandemií.

Ještě někde se Fond Billa Gatese činí a o tom se nemluví. Účinkuje v akcích na rušení hotovostních plateb. Dokud existují hotovostní peníze, jsou v konstrukci elektronického koncentráku díry, jimiž mohou „vězni“ unikat, unikat očím Velkého bratra. Teprve při všech bezhotovostních převodech budou lidé kontrolováni stoprocentně. Potom ty, kteří ve svých koncentrácích nebudou plnit vůli Velkého bratra, budou odříznuti od bezhotovostních peněz se všemi důsledky.

V roce 2012 inicioval Fond Billa Gatese zřízení partnerství BTCA – Better Than Cash Alliance. Má „na celém světě urychlovat přechod od hotovostních plateb na platby digitální“. Sídlí v sekretariátu OSN v New Yorku. Výkonnou ředitelkou je Australanka Ruth Goodwin-Groenová. V současnosti má aliance 75 partnerů.

Za prvé to jsou mezinárodní mezivládní organizace: Fond pro rozvoj kapitálu OSN (UNCDF), Program rozvoje OSN (UNDP), Populační fond OSN (UNFPA), sekretariát OSN, Světový potravinový program a řada dalších.

Za druhé se jedná o mezinárodní finanční instituce: Evropská banka pro obnovu a rozvoj a Mezinárodní rozvojová banka. Do této skupiny je možno zařadit Světový institut spoření a různých bankovních služeb, což je mezinárodní bankovní asociace. Sdružení 109 členů v 92 zemích světa a 7 tisíc spořitelen retailových bank se sítí 209 tisíc oddělení a filiálek po celém světě.

Za třetí to jsou mezinárodní nevládní organizace. Většina z nich sídlí v USA ve Washingtonu nebo v New Yorku: Clintonova rozvojová iniciativa, Světová ženská banka, Katolická služba pomoci atd.

Za čtvrté soukromé společnosti: Gap inc. (USA), Grupo Bimbo (Mexiko), H&M (Švédsko), Visa (USA), Marx & Spencer (Británie), Mastercard (USA), Coca-Cola (USA) a Unilever (Británie). Tady je i Světová nadace kakao – aliance přibližně sta společenství, příkladně Nestlé a Mars, Ing.

Za páté vlády: Afghánistán, Bangladéš, Benin, Kolumbie, Dominikánská republika, Etiopie, Ghana, Fidži, Jordánsko, Keňa, Indie, Libérie, Malawi, Mexiko, Moldavsko, Nepál, Pákistán, Papua Nová Guinea, Peru, Filipíny, Rwanda, Senegal, Sierra Leone, Uruguay, Vietnam. V seznamu jsou všechny rozvíjející se země, ale v BTCA jsou neviditelně přítomny USA, zastoupené Agenturou mezinárodního rozvoje (USAID).

V roce 2018 vyšla kniha ekonoma Norberta Heringa „Úžasné nové peníze“. Odhaluje úlohu aliance BTCA v organizování kampaní proti hotovosti na úrovni OSN, dalších mezinárodních organizací a jednotlivých států. Hlavním motorem kampaně je Fond Billa Gatese. Aliance svým úsilím míří do zemí třetího světa. Tam se bezhotovostní ráj organizuje lehčeji než na bohatém severu. V hospodářsky vyspělých zemích se bankovní infrastruktura tvoří dlouho, desetiletí až staletí a je orientovaná na práci s hotovostí. V mnoha rozvíjejících se zemích, hlavně těch chudých, taková infrastruktura není. Tam je možné lacino a rychle zřídit systém bezhotovostních plateb, jestliže se domorodcům rozdají mobily a naučí je s nimi provádět finanční úkony. Západ je spíše konzervativní. Příkladně Němci si potrpí na hotovostní platby. Ale právě v Německu musejí být platby občanů správním institucím i daně prováděny bezhotovostně.

Aliance BTCA buduje společnost v duchu Orwelovy knihy 1984. Skupina vlivných bankéřů na tajné schůzce projednala plány na vytvoření centrální banky v USA. Přibližně za tři roky se objevil Fed. Šlo o skutečný převrat, který udělal z amerického lidu otroky malé skupiny bankéřů – akcionářů Fedu, rezervního systému USA. To co udělal Gates se svými společníky, kteří založili BTCA, bude mít právě takové tragické následky. A dokonce pro celý svět: „Jejich skutečným plánem je finanční nátlak a vládní kontrola … Řada finančních organizací, včetně City bank, Visa a Mastercard vehementně podporují BTCA z jasných důvodů. V bezhotovostním světě budou tyto organizace dosahovat zisk jak prodejem elektronických platebních zařízení, účtováním poplatků za každou transakci a nakonec i tím, že své mzdy a finanční prostředky budou dávat do svých sýpek.

Španělský novinář a spisovatel Quijones publikoval článek nazvaný Proč miliardář a „filantrop“ Bill Gates radostí šílí ze zrušení hotovostí v Indii. Popisuje indickou měnovou reformu v roce 2016. Jedním z jejích iniciátorů byl Bill Gates. Reforma spočívala v tom, že premiér Módí nechal stáhnout z oběhu bankovky o hodnotách 500 a 1000 rupií, což bylo téměř 90 % peněz v hotovosti. Dělalo se to tajně a během několika hodin. Módí měl v úmyslu zastavit stínovou ekonomiku a donutit všechny občany přejít na bezhotovostní kalkulace. Následkem toho vznikl v zemi finanční a hospodářský chaos. Klesla spotřeba. V provincii s převládajícími malými a středními podniky pracujícími hlavně s hotovostí se zastavilo hospodářství. Jakoby náhodou se v předvečer reformy ukázal v Indii Gates a setkal se s vysokými úředníky. Zřejmě je učil reformovat. Když byla blesková operace u konce, dal Gates najevo svoji spokojenost: „Celý svět odmítne hotovosti, ale předvídat přesnou dobu pro kteroukoliv zemi je těžké. …Všechny kousky se spojí. … Myslím, že se do několika let stane Indie digitálním hospodářstvím.“ Po reformě 2016 začala centrální banka a komerční banky v Indii aktivně „digitalizovat“ mnoho svých operací a k tomu potřebovaly pomoc Microsoftu (původně to byl výhradně Bill Gates).

Quijones o alianci BTCA říká: „Seznam členů BTCA se čte jako „kdo je kdo“ z nejvlivnějších korporací a institucí ve světě. Patří tam Coca-cola a další (již shora vyjmenované). Největší význam mají v BTCA členské státy, protože nakonec budou formovat, či dokonce obcházet zákony a tradiční praktiky ve svých zemích, aby urychlily přechod od hotovostních k elektronickým platbám. Nyní je těchto členů 18, hlavně rozvojové země, a to je nejdůležitější laboratoř pro testování bezhotovostní ekonomiky.“

Gates a ostatní borci „světlé bezhotovostní budoucnosti“ pohlížejí na země třetího světa jako na zkušební polygon, na němž vypracují patřičné technologie a potom se vrhnou na země „bohatého severu“.

Aliance BTCA těsně spolupracuje s G20 na finanční integraci (The G20 Global Partnership for Financial Inclusion, GPFI). Je to platforma, na níž se setkávají zástupci dvacítky k posouzení finančních otázek. Na podzim letošního roku bude další schůzka v Rijádu. Jednou z klíčových otázek bude digitální měna. Aliance BTCA ovlivňuje přípravu programu a rozhodnutí schůzky. Pokračuje budování světového elektronického koncentráku.

Převzato z Fondsk.ru

***

K čemu v Itálii povedou direktivy EU

Vladimir Malyšev
4. srpna 2020

Italská média bijí na poplach. Migranti ze Severní Afriky a Blízkého východu na ni neustále útočí a nyní je mezi nimi stále více potenciálně nakažených koronavirem. V červenci se jejich příliv zvýšil o 400 %. Noví utíkají ze středisek dočasného umístění a roznášejí epidemii. Je jimi přeplněn ostrov Lampedusa a krom něho přijímací centra, která jsou po celé zemi. Obyvatelé protestují nejrůznějšími formami. V Kalábrii se místní pokládají na silnice, aby blokovali auta s migranty. V Trevisu byli běženci izolováni v bývalých kasárnách, kde při nepokojích demolovali vybavení.

Zločiny spáchané běženci rostou. Opozice má záminku k útokům na vládu, kterou obviňuje z rozdmychávání demagogie kolem „nešťastných běženců, zachraňujících se před válkou“, ačkoliv mezi nimi v podstatě nejsou uprchlíci ze zemí, kde válka zuří. Italská média píší, že „se souhlasem EU se má přeměnit Itálie na gigantický přístav všech zoufalců třetího světa … už jsme za to draze zaplatili“.

Šéfka strany Fratelli d’Italia z koalice pravicového středu Meloniová uvedla, že vláda provádí „nemilosrdnou imigrační politiku a dělá oběti Italů v boji s epidemií zbytečné“. Ptá se „jak je možné, že ti, kteří přicházejí do Itálie nezákonně, mohou dělat všechno co chtějí a ohrožovat zdraví i životy občanů?“

Silvio Berlusconi, vůdce strany Forza Italia říká, že dnes je jako nikdy potřebná pohraniční kontrola, aby se předešlo tomu, že nová vlna koronaviru přijde do Itálie s migranty. Úřady to odmítají. Ministr pro regionální záležitosti Boccia tvrdí, že „75 % infikovaných jsou samotní Italové, kteří infikují další Italy“ ač je zřejmé, že minimálně čtvrtina infikovaných jsou migranti.

Jsou snahy postavit před soud vůdce opoziční Ligy severu Matea Salviniho za to, že jakožto dřívější ministr vnitra zabránil lodím s migranty vplout do italských přístavů. Prý tak porušil směrnice EU. Ozvaly se hlasy politiků o potřebě odchodu Itálie z EU a z eurozóny. Senátor Gianluigi Paragone informoval o svém úmyslu spojit všechny, kteří jsou nespokojeni s členství Itálie v EU, v nové straně. Setkal se s vůdcem strany Brexit Nigelem Faragem a řekl: „Nemůžeme více podléhat vydírání zemí, které podrývají prestiž Itálie.“ Pokračoval tím, že jen svrchovaný stát se může vypořádat s hospodářskou krizí vyvolanou Covidem-19.

Dále uvádí: „EU a euro byly Itálii vnuceny. Poškodily reálnou ekonomiku, rodiny, pracující a malé a střední podnikatele. Euro bylo stvořeno speciálně pro Německo. Dnes vyjadřujeme svoji politickou vůli ve volbách. Naše zvolená vláda však musí dělat politiku, která je diktovaná z EU. Musíme mít nad naší vládou úplnou kontrolu.“

Britský Expres píše, že Italexit je blíže než kdy jindy. Jenže ve svém nadšení přehání možnosti Itálie opustit EU. Peníze, které jsou Itálii slíbeny z takzvaného fondu pro hospodářskou obnovu, o němž se informovalo na summitu v Bruselu 17. až 21. července a který neznámo kdy se realizuje, může silně zbrzdit snahu o vystoupení z EU. Paragone býval populárním moderátorem politických představení v televizi, ale nepatří mezi nejuznávanější italské politiky.

Převzato z Fondsk.ru


***

Vášně kolem Bidena: Nikomu se nelíbí, nikomu nevadí

Inna Novikova, Michail Zakurdajev
5. srpna 2020

Proč proti Trumpovi staví Demokratická strana USA „nezajímavého“ Bidena posuzuje profesor Univerzity státu Tennessee a odborník Ruské rady pro mezinárodní záležitosti doktor Andrej Korobkov.

Trump navrhl nejdříve zrušit kvůli koronaviru volby, protože korespondenční hlasování se dá snadno zfalšovat a vzápětí řekl, že to nenavrhoval. Co se děje s jeho iniciativou a obecně s přípravou voleb?

Všechno, co říká Tump, je vždy přebíráno takzvaným elitním tiskem. Ve skutečnosti nemluvil o zrušení, či o odložení voleb, ale poukázal na řadu problémů. USA nemají společný federální dokument o registraci lidí, jako je tomu v Rusku. V různých státech mají přístupy různé. Je nebezpečí, že při padesáti milionech emigrantů, z nichž je asi tak jedenáct milionů nelegálních, se může dělat kolotoč s těmi, kteří nemají právo hlasovat.

Je navrhováno i hromadné korespondenční hlasování, ale je otázka délky jeho trvání. Demokraté by chtěli zrušit debatu v září až říjnu kvůli fyzickému i duševnímu stavu Bidena. Kdyby se hlasovalo korespondenčně jeden měsíc, bylo by možno hlasovat ještě před debatou, jenže pro Trumpa je důležité, aby lidé věděli, pro koho budou hlasovat. Jestliže řekl z žertu o možném zrušení, začal to elitní tisk rozviřovat, i když zrušení nebylo myšleno vážně. Prezident volby zrušit nemůže.

Demokraté chápou, že Biden není schopen mluvit spatra. Může číst texty, odpovídat na předem „svými“ novináři připravené otázky , ale nemůže diskutovat.

V Americe se věnuje pozornost debatám, výmluvnosti kandidáta, jak dobře se drží a zda mluví bez papíru. Přesto voliči nevolí řečníka, ale koordinátora země. Možná ten přístup není dobrý.


Ano, je to špatný přístup, ale je to americká realita. Od začátku debaty hrají stále větší roli, vnější skutečnosti mají největší podíl. Obama přišel do Bílého domu bez zkušenosti s vedením, ale velmi dobře hovořil a je to člověk doslova z ulice.

Jediný prezident přišedší se zkušenostmi z reálné politické práce byl Bush starší, byl zcela bez charismatu a schopnosti uplatnit se u voličů. Odsloužil jedno volební období, byl vážený, ale prohrál s Clintonem, který se vyšvihl z ničeho.

Biden nemá charisma. Dvakrát prohrál primárky. Je to naprosto bezbarvá figura. Jenže v podmínkách celkové mobilizace americké elity proti Trumpovi na něho vsadili jako na jediného alespoň trochu přijatelného.

Proč je tak potřebný? Je divné, že staví toho bezbarvého šedého člověka, neschopného dát před lidmi dohromady dvě slova. Nejsou žádní živější lidé?

Demokraté se vyznačují tím, že nepředstavují stranu s nějakou ideologií. Je to konglomerát skupin zájmů, balancují mezi zájmy feministek, LGBT, Afroameričanů a současně některých elitních skupin (finanční kapitál, šou byznys, hi-tech) – všech kteří stojí proti politice Trumpa.

Ve výsledku pro ně bylo těžké domluvit se na kandidátovi. Ukázalo se, že Biden je kompromisní figura, která se nikomu nijak zvlášť nelíbí, ale nevyvolává takové odmítnutí jako druzí. Dohodli se, i když přiznali, že to není nejlepší varianta.

Proč neuvažovali o Clintonové? Ztratila celkem málo. …Nenávist k Trumpovi za čtyři roky zesílila.

Ona je hodně slabý kandidát. Byla nominována jen proto, že Clintonovi ovládají Demokratickou stranu téměř 30 let. Oni doslova vytlačili jiné kandidáty pomocí jakýchsi temných dohod a hrozeb. Asi jedna třetina voličů zastávala levicové názory, ale odsunutí Sanderse, člověka změn, silně rozzlobilo a urazilo levicový elektorát.

Clintonová zvítězila v primárkách 2016 stalinskými metodami. Ten zvítězil nejprve nad Trockým, potom nad Kameněvem a Zinověvem, poté nad Bucharinem, Rykovem a Tomským. Clintonová využila aparát strany, partajní peníze, vnitřní informaci i obecně zákulisní machinace a dosáhla svého. Asi 10 % elektorátu Sanderse nehlasovalo a asi 12 % jich dalo hlas Tumpovi.

Dnes se ti, co byli proti Trumpovi, obrátili proti Sandersovi. Drtili jej centristé, ale výsledek byl pro ně katastrofální. Mladí a radikálové se odmítli nechat vysmívat.

To co bylo v posledních dvou měsících vidět, není konflikt mezi levicí a pravicí. Je to konflikt levého mládežnického křídla se starými korumpovanými a někde i s úpadkovým vedením Demokratické strany. Demonstrace, ale i pogromy, masové mítinky – to je nátlak levicových radikálů na stranický aparát.

Biden oznámil, že kandidátem na viceprezidenta bude žena. Poté přišla dlouhá pauza. Všichni pochopili, že v takovém případě buď brzy odstoupí, anebo se stane čistě formální figurou. Všeobecně se míní, že vládnout bude viceprezidentka, o jejíž místo nastala krutá bitva.

Veškerá snaha nominovat bělošku způsobila okamžitě vzpouru všech černošských skupin. Chtějí černošku. Všichni kandidáti mají ve skříni kostlivce, a proto tak dlouhá tahanice.

Rozhodnutí se stále odkládá, protože se ukazuje možnost dostat k moci osobu, která by nikdy nemohla být zvolena. Žádná z těch žen se neúčastnila primárek. Účastnila se Kamala Harrisová a řada dalších, Elisabeth Warrenová, jenže jejich rating byl velice slabý. Proto se očekává takové kšeftování.

Převzato z Pravda.ru