Čtenáři moc neocenili článek Daily Mail k testu ruské rakety „Zirkon“

-kou-

30. 11. 2020 TheDailyMailPrvníZprávy
Čtenáři britského listu The Daily Mail komentovali článek i video z testu ruské hypersonické rakety „Zirkon“.




Start byl proveden z hlavní fregaty projektu 22350 „Admirál flotily Sovětského svazu Gorškov“. Raketa vzlétla z lodi umístěné v Bílém moři a po 450 kilometrech zasáhla cíl v Barentsově moři. Rychlost letu „Zirkonu“ přesáhla Mach osm – asi 9,5 tisíce kilometrů za hodinu. Vývojáři očekávají dosažení rychlosti přes 10,7 tisíc kilometrů za hodinu.

Autor článku v Daily Mail napsal, že „Zircon“ lze použít proti americkým městům v případě jaderné války. Tvrdil také, s odkazem na americkou armádu, že tyto rakety jsou schopné ničit vesmírné satelity na nízké oběžné dráze Země.

„Směšné. Staré dobré noviny Daily Mail. Bašta pravdy,“ ironicky poznamenal Constantine Paynes. Uživatel zdůraznil, že „Zirkon“ nebyl vytvořen k ničení satelitů, ale start byl proveden v reakci na testy amerických raket v Černém moři nedaleko Krymu. „Zajímalo by mě, jak by zněl název článku, kdyby Rusko vypustilo do moře u pobřeží Kentu několik balistických raket,“ zeptal se.

Položil otázku, zda by autoři Daily Mail mohli být vůbec nazýváni novináři. „Proč nechávají fakta přebíjet senzační žurnalistikou?“ zeptal se.

„Raketa vypuštěná z lodi je jen odpovědí „já taky“ na to, co Spojené státy učinily asi před deseti dny,“ souhlasil Lapps (narážel na skutečnost raketové střelby u Černého moře směrem ke Krymu – pozn. red.).

Res99er upozornil na skutečnost, že Rusko vynakládá na vojenské potřeby mnohem méně peněz než Spojené státy. „A nezapomeňme, že pouze jedna země skutečně použila jaderné zbraně proti civilnímu obyvatelstvu jiné země. A nebylo to Rusko,” pokračoval uživatel.

Ruská fregata úspěšně střílí raketu Zirkon na námořní cíl

„Můžeme jen doufat, že hrozba vzájemně zajištěného ničení v důsledku jaderné války odradí světové velmoci od jejího zahájení,“ komentoval publikaci uživatel EJF1986.

„Problém je v tom, že Biden si myslí, že válku s Ruskem lze vyhrát,“ reagoval Liber Excogitatoris. Dodal, že „ne příliš intelektuálně nadaný“ Biden nechápe podstatu principu vzájemně zajištěného ničení, ale myslí na „vítězství nebo porážku“ a naslouchá představitelům amerického vojensko-průmyslového komplexu. „Pokud někdy propukne horká válka, začne v příštích čtyřech letech,” předpověděl komentátor.

Though proces označil velké vojenské výdaje světových mocností za ostudu a požadoval výdaje na globální problémy. „Mohli bychom se vypořádat s některými světovými problémy a eliminovat potřebu zapojit se do válek,“ uvedl.

„Proč lidé nemohou navzájem pracovat pro dobro?“ zeptal se Barry AtricSurgery.

„Ne, řekl bych, že je to extrémně nepravděpodobné. Lidé jsou sebevědomí, sebestřední mistři sebeospravedlnění,“ řekl mu ShuvUrWokeness.

Lazyporchmunkeys označili testování zbraní za zábavu. „To donutí USA vyvinout a předvést své vlastní zbraně – podobné nebo ještě lepší. Studená válka je zpět,“ napsal.

Tony nazval lidstvo „legrační rasou“. „Tváří v tvář pandemii, která zabíjí miliony lidí, se někteří z nás stále snaží najít něco ještě zlověstnějšího,“ dodal uživatel.

„Zabíjeli jsme se navzájem, protože jsme sebrali hole a kameny. Proč si myslíte, že to někdy skončí?“  zeptal se č. 7 Portmeirion. Podle něj lze udělat jen to, aby se postavili proti agresí jinou agresí, aby se zabránilo zhoršení.