Na mnoha amerických televizních kanálech došlo k přerušení projevu prezidenta Spojených států amerických v přímém přenosu

Ivan David
6. 11. 2020

Možná jsou volby v USA opravdu férové. Možná nedošlo k žádným pochybením, včetně toho, že korespondenční hlasy prý přicházely pozdě, po uplynutí lhůty – a možná stále přicházejí. Pořád se počítá a v tuto dobu už přejímá vedení v Georgii i Pensylvánii, dvou klíčových státech, demokratický kandidát Biden.

Prezident Trump vystoupil s kritikou, že volby jsou zfalšované korespondenčními hlasy a že má důkazy. A to ve státech, kde jsou demokratičtí guvernéři. Ale televizní stanice tento jeho projev přerušily a přestaly vysílat – v době, kdy ještě mluvil. Namátkou televize ABC, NBC a CBS, s tím, že prezident označuje volby za zmanipulované a nemá důkazy, jeho tvrzení jsou lživá.

Je to prý tlustá želva, která se převrácená zmítá na slunci, řekl komentátor Anderson Cooper.
 

Jak říkám, už se nedozvíme, jak to s volbami vlastně je. Joe Biden zvítězí díky korespondenčnímu hlasování, které u nás silně prosazuje TOP 09. Budou soudy, které zřejmě nepovedou k ničemu, prezidentem USA bude člověk, který má jedinou vlastnost – není Trump.

Média stojí na straně demokracie natolik, že nevhodné názory nesmí zaznít. Proto se “nejmocnějšímu muži světa” blokuje twitterový účet. Nemožnost říci něco, co neladí s oficiálním mainstreamem, známe i z našich televizí. Výsměch zvoleným politikům pro stáří a vzhled také. Ovšem jen těch „nedemokratických“. Není to dobrý signál pro tolik opěvované západní hodnoty.
Tyhle volby zanechají hořkou pachuť.