Na co všechno mají propagandisté ČT žaludek

Lubomír Man
23. 2. 2021
Už kdysi jsem psal o tom, že jen to nejprimitivnější a současně i nejpodlejší je pro propagandisty ČT k použití to pravé ořechové. Tak třeba přenos vlajky. Provádí se tak, že co bylo dílem bývalého Sovětského Svazu a co nebylo zrovna vzorné a příkladné, se už nebude označovat jako sovětské, ale vždy a zásadně jen jako ruské. Anebo řečeno jinak. To nevoňavé a zlé, nad čím kdysi visela rudá vlajka se srpem a kladivem, se teď jednoduše pověsí tříbarevná vlajka ruská. A je po ftákách.

Účel takového posunu je jasný. Co nejvíce špatného a politováníhodného sovětského z minulosti, jako třeba pracovní tábory gulagu, se už nebudou dále připisovat SSSR, protože to by už bylo beze smyslu vzhledem k tomu, že SSSR už neexistuje, ale připíše se to současnému Rusku, třebaže to s oněmi gulagy nemá morálně nic společného, a odsuzuje je možná ještě víc, než je odsuzují oni naši páni redaktoři z ČT. Ti to samozřejmě dobře vědí, ale narodili se už jednou takoví, že jim takováto drobnost spánek neruší. Takže označovat vše minulé a odsouzeníhodné sovětské za ruské se už dnes v praxi vysílání ČT stalo jevem běžným a trvale zavedeným. Minimálně mládež na tenhle trik jistě zabere.

Zazněl z televizoru ostatně i toto pondělí odpoledne, kdy televizní hlasatel upozornil posluchače, že temnou RUSKOU minulost jim připomene budoucí pořád o Češích, kteří trpěli v SOVĚTSKÉM gulagu.

Takže ruské ti, milý posluchači, nepřipomene ruské, jak bys očekával, ale sovětské (zatím, protože už brzy budou v západním a tedy též v našem podání i ty gulagy jen a jen ruské).. Ber to tedy tak, že o logiku už dnes v euroatlantickém tažení proti Rusku nejde, že jde o  nejpustší a nejzlotřilejší propagandu, či cosi jako boxerský mač, při kterém jeden z oněch dvou soupeřů už shodil rukavice z rukou a rozhodčí (snad OSN), při pohledu na takovouto definitivní sportovní zkázu z ringu raději utekl.