P. C. Roberts: Rusko už má infantilního Západu tak akorát dost

Paul Craig Roberts 

14. 2. 2021 blog autoraOutsidermedia

Už nějaký ten rok poukazuji na to, že kremelská politika zdrženlivosti a sebeovládání vůči západním provokacím provokuje provokace další a další, čímž se stává politikou nebezpečnou, která může vést až k riziku války. 


(Na snímku autor Paul Craig Roberts, bývalý tvůrce americké ekonomiky za vlády prezidenta R.Reagana)

Nuže, nyní se zdá, že Kreml konečně tuto svoji sebedestrukční politiku zavrhl a nahradil ji otevřenou řečí, která vůči nekompetentnímu Západu nepostrádá dokonce ani prvky pohrdání. Na tiskové konferenci, uskutečněné na závěr nedávného jednání viceprezidenta Evropské komise Borrela s ruským ministrem zahraničí Lavrovem, vyjádřil ruský ministr na adresu EU tuto ostrou výtku: „Začínáme vycházet z předpokladu, že EU není spolehlivým partnerem.“ Či vyjádřeno jinak: Evropa Rusko potřebuje. Rusko Evropu nepotřebuje.

Často jsem též uváděl, že Navalnyj je washingtonskou loutkou a nikoli ruským opozičním vůdcem, nu a nyní mluvčí ruského ministerstva zahraničí Zacharovová prohlásila, že Navalnyj a jeho Západem financovaná skupina není žádnou opozicí: „Jsou to agenti NATO.“

K tématu se ZDE vyslovuje též známý komentátor Saker.


Překlad: Lubomír Man



Stanův komentář: Podle mého názoru to není tak jednoduché. Rusko jako partnera potřebuje sebevědomou, mírumilovnou a spolehlivou EU. Pokud bude EU i nadále vystupovat jako obhájce zájmů Velkého bratra za oceánem, zbrojních koncernů a nebude spolehlivým partnerem, ale i nadále zůstane jen zdrojem dalších podrazů a embarg, Rusové se zbaví svých „zapadniků“ a s plnou parádou (a těžkým srdcem) dokončí obrat na východ. A protože stejný obrat právě teď provádí i Velký bratr za oceánem, mohou si naši zuřiví „euroatlantici“ začít objednávat plastické operace na zešikmení očí.